Egea neden çok ucuz?

Hocam teknoloji forumunda sosyal ama bu tarz muhabbetlerde asosyal olan bir forumuz.
Araba konularına yazı yazan üç bilemedin beş kişiyiz forumda. Geri kalanın arabadan anladığı yok. Geçenlerde bindikleri taksi kesin Egea'dır oradan yola çıkarak malzeme kalitesini kıyaslıyorlardır kesin.
Hocam herkes kafasına göre konuşuyor bilip bilmeden. Çok takmamak lazım. Kaç milyonluk araca da bindim Broadway'e de. Kolay kolay kimse de tarafsız konuşmuyor maalesef.
 
Düşük bütçeli araçlarda ''premium markalarda standartlaşan güvenlik teknolojilerini,'' premium altı ve premium modellerdeki yalıtım performansını, yol tutuş performansını, trim kalitesini vs. beklememek gerekiyor arkadaşlar.

Symbol, 301, Linea, Egea gibi modeller A noktasından B noktasına ulaşmanızı sağlayan araçlardır. Size fazlasını sunmaz. Fazlasını beklerseniz hatayı siz yaparsınız, araba değil.

Ha gidip 150 bin 301'e vereceğinize 50 daha verin imkanınız varsa, Egea alın. Egea kötüyse diğer saydıklarım kötünün kötüsüdür.

NOT: Eski bir 301 kullanıcısı...
 
Onu bunu bilmem de beni hiçbir güç Clio 4'ün arka koltuğuna bindiremez. Çok sert ve dar geldi bana. Ulan yıl olmuş 2021 o zamanlar 2019'da mı ne almış bir tanıdık, ön camlar otomatik ama arka camlar manuel. Artık otomatik cam opsiyon olmamalı.

Ülkede tonla vergi olduğu için otomobil firmaları da fiyatı daha da aşağı çekmek için bunları yapıyorlar. Yoksa kimse manuel cam almak istemez ama en ucuz sıfır araba 100k'nın üstünde olunca mecbur.
 
Egea parasına neler var diye bakıyorum. Sarı siteye bakıyorum ondan sonra sıfır liste fiyatına bakıyorum ve şu durumla karşılaşıyorum egea aşırı ucuz. Mesela sıfır 1.4 fire urban Plus egea parasına hangi araba var diye baktım. 2016 trend paket 115.000 kilometre ve boyalı focus var. 2013 model 275.000 kilometre comfortline paket golf alınabiliyor. 2009 model 207.000 kilometre comfortline Passat var. 2016 model 144.000 kilometre 1.2 TSI style paket leon var. Egea neden piyasa şartlarında bu kadar ucuz anlamadım. Bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir?
Peki 115.000 kilometre trend paket focus mu? Sıfır egea mı? Tercih edersiniz.
 
Ülkede tonla vergi olduğu için otomobil firmaları da fiyatı daha da aşağı çekmek için bunları yapıyorlar. Yoksa kimse manuel cam almak istemez ama en ucuz sıfır araba 100K'nın üstünde olunca mecbur.

Hocam bu senelerdir olan bir durum. Bunun ekonomi ile alakası yok. Avrupa standartlarında Clio gibi araçları aileler satın almıyorlar. Arka koltuğu kullanacak adam yok diyor ve gidip manuel cam koyuyorlar. Ekonomi ile alakalı değil.
 
Galiba hiç Egea'ya binmedim. O yüzden bir şey diyemeyeceğim. Bizim komşuda var. Keyifli keyifli kullanıyor anladığım kadarıyla. Bazen eşinin Clio GT Line'ını araklıyor. Başka bir komşumda ise Kırmızı full paket Egea vardı. Şimdi Qashqai'ye biniyor ancak tek şikayeti var:
''Bagajı Egea gibi geniş değil.''

Onu bunu bilmem de beni hiçbir güç Clio 4'ün arka koltuğuna bindiremez. Çok sert ve dar geldi bana. Ulan yıl olmuş 2021 o zamanlar 2019'da mı ne almış bir tanıdık, Ön camlar otomatik ama arka camlar manuel. Artık otomatik cam opsiyon olmamalı.
Haklısınız da zaten arkayı manuel koymak tamamen satış stratejisi. Diğer markalar da giriş seviyesine start/stop, cruise control gibi nimetleri koymuyor. Ayrıca çok kolay ücrete de yaptırılabiliyor ya da opsiyon olarak ekletebilliyorsunuz. Yaptıkları fiyatlar da katalog fiyatlarından çok daha düşük. Arka koltuk konusunda hak veriyorum ama, ben ekstra minder ve kılıf aldım ama boyunluk açılınca rahat oluyor.
 
Peki 115.000 kilometre trend paket focus mu? Sıfır egea mı? Tercih edersiniz.
Sen kafayı sıyırmışsın. Tüm bu söylenenlere rağmen hala bir yarıştasın, ben beyaz bayrağımı çekiyorum o halde.

Passat yerine Egea alırım. Kalan parayı da 10 yıl yakıt parası yaparım. Çünkü neden olmasın. (!)
 
Biraz da gerçekleri konuşalım mı arkadaşlar?
Rakiplerine göre ve fiyatına göre en iyi araç (boş paket olan Easy vb. hariç) Egea'dır.
1.4 Fire motorunun yağ yakma sorunları, kullanılan yağlardan dolayı, Egea forumlarını araştırırsanız birçok kişi, farklı yağ kullandığında sorunun çözüldüğünü söylüyor.
1.3 Multijet ve 1.6 Multijet ise, kullanıcıyı asla üzmeyen iki motor. Rampada gitmiyor dedikleri 1.3 Multijet ile farklı arabalarda 150.000 kilometreden fazla yol yapmışlığım var, ve daha gitmediğine hiç şahit olmadım.
Yeni çıkan motorlar hakkında fikrim yok.
Malzeme kalitesine gelecek olursak, dış kaportası zayıf olabilir, evet. Fiat grubunun klasiği. Ancak iç mekana geçtiğimizde, sert plastik de olsa, kalitesi aşırı derecede iyi olmasa da kötü değil. En azından çoğu arabadaki gibi trim sesi yok.
Motor sesini, dizel motorlar elbette içeri alacak. Sedan Egea'nın yalıtımının zayıf olduğunu da düşünürsek, gayet normal.
Güvenlikten bahsedecek olan varsa, dolu paket Egea'ların sunduğu özelliklere bakın.

Son olarak yol tutuş. Yol tutuşu, yine rakiplerinden çok çok daha iyi. "Şu hızla şurayı döndüm" gibi klişe laflar etmeyeceğim. Egea yol tutmuyor diyenler, lastik seçiminizi iyi yapın.
 

Geri
Yukarı