Eğitim amaçlı yurt dışına nasıl çıkarım?

• Konuyu başlatan Yulaf
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 2.304
Çoğu üniversite yanında İngilizce yeterliliğini kanıtlamanı istiyor Almancanın yanında. Tek Almanca yeterli olmayabilir.

Kanada ve Amerika'da üniler yıllık 15 bin dolar civarında. Avrupa'da üniversitede okuman için kabul alman yeterli değil. Maddi yeterliliğini kanıtlaman veya birinin sana garantör olması gerekiyor. Garanti parası dediğimiz mevzu da bu, çoğu ülkede yıllık ortalama 10 bin euro civarında. Üniversitelerin geneli min 5.5 IELTS puanı ister. Bu da Upper Intermediate seviyesine denk geliyor hemen hemen. Lise notları da aynı şekilde kabul alma oranında etkilidir. Norveç kabul alma oranının az ve en çok para sıkıntısı yaşayacağın ülkelerdendir.
Augsburg Hochschule adına konuşuyorum , 24 tane Bachelorstudiengänge (Lisans derecesi programı) sadece 4 Tanesi ingilizce yeterliliği istiyor , bu bölümlerde
1666013321938.png

Uluslararası olarak tabir ettiğimiz bölümler , geri kalan 20 bölüm sadece bizden Almanca yeterliliği istiyor. Ha bu dediğiniz her Üniversitede / Hochschulede farklı olabilir tabi ki...

Almanyada okula kabul edilmek kolay , asıl mevzu O okulu bitirebilmek .
Ayrıca dediğiniz gibi Lise notlarıda önemli.

Hocam o belge işleri sertifika işleri bana birazcık karışık geliyor Almanca öğrenmeye sizce nereden başlıyabilirim neler yapmam gerekir.

Haklısın dil öğrenme hakkında tavsiyen varsa çok iyi olur.
Valla olsa diyecektim de yok hocam 🤠

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı