Eğitim sistemimiz

Öğren ama öğrenme.

@The_Türk evet hocam. Ben gecemi gündüzüme katayım, boyumun iki katı kitap bitireyim ama benden düşük alan adam benim yerleşemediğim liseye yerleşsin. Bu tamamen benim suçum.
Benim zamanımda farklıydı. Artık liseye yerleşimde eve yakınlık da baz alınıyor diye biliyorum. Yanılıyor muyum?
 
@The_Türk puanla alan lise, adrese dayalı değil.
Peki liseden sonra üniversite sınavlarına girmeyi düşünmüyor musunuz? Ya da şöyle sorayım; şu an hangi liseyi okuduğunuzdan ayrı olarak ileride bir işe girerken size sorulacak ilk iki soru hangi üniversiteyi okuduğunuz ve hangi bölümü hangi dereceyle bitirdiğiniz olmayacak mı?
 
Devletin görevi ilköğretim ve lisede temel eğitimi vermektir. Kişi kendini geliştirip iyi bir üniversiteye girmek zorundadır. En kötü senaryoda bile kişi düşük üniversite puanıyla iyi olmayan bir üniversiteye yerleşmişse bile okul zamanları dışında çok çalışıp kendini geliştirebilir. Hem hiç çalışmayacaksın, hem kendini geliştirmeyeceksin, sonra devlet kötü diye zırlayacaksın. Ben buna karşıyım işte. Sen ise gelmişsin eğitim sistemini savunarak vatanı mı kurtarıyorsun diyorsun. Yazdıklarının ne kadar saçma olduğunu bir gün anlarsın umarım.
Öğrenci gençlik yıllarını feda edip. Saatlerce ders başından kalkmayıp bir yerlere gelebiliyorsa sadece, bir ülkede sorun budur işte. Tabii ki saatlerce çalışan öğrencide bir yerlere gelecek. Ancak Saatlerce ders çalışmayan öğrencide bir yerlere gelmeli. Bunun yönlendirmesini de devlet yapmalı. Herkesi saatlerce ders çalışmaya iten bu sistem yüzünden üniversiteye giden öğrenci sayısı çoğaldı. Üniversiteler çoğaldı. Ve nitelikli eğitim veren üniversite sayısı azaldı. Meslek liselerinin değeri düşürüldü. Toplum tarafından Aşağı görüldü. Herkes çalışıp iyi bir liseye, üniversiteye gitmeye çalıştı. Sonuç = Bugün. Bugün meslek lisesinden mezun olan bir kişinin iş bulma garantisi var mı? Yok. Saatlerce ders çalışıp üniversite okuyan kişinin iş garantisi var mı? Yok. Sonuç yüz binlerce işsiz üniversite mezunu.
 
Son düzenleme:
Peki liseden sonra üniversite sınavlarına girmeyi düşünmüyor musunuz?
Sorun da tam olarak burada zaten. Sana dedim ki tasarım bölümü okumak isteyen bir öğrenci iyi bir üniversite kazanmak için hayatının tek bir zerresinde bile kullanmayacağı ve sınavdan sonra beyninden sileceği boş bilgileri de ezberlemek zorunda.
Bunu yazdığımda hangi üniversite böyle eğitim yapıyor dedin. Sorun üniversite öncesi eğitimde zaten.
 
Hayatımızı yedi bu sistem hakkımı helal etmiyorum çocuğuma ileride söyleyeceğim tek şey orta okulu salla 8.sınıfta bir bir liseye kapağını at sonra üniversite sınavına gerçekten adam gibi çalış ileride olmak istediğin meslek ilgili bölüm seç düzgün bir üniversite eğitimi iyi olan tuttur. El yeteneğini ve zekanı iyi kullan güzel bir iş bulursun kendine en azından aç kalmazsın ihtiyaçlarını karşılarsın.
 

Geri
Yukarı