Eğitim sisteminden bıktım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğitim sistemimize laf etmeden önce diğer eğitim sistemlerini deneyimlemenizi ve kendinizi eleştirmenizi tavsiye ederim.
Hiçbir şey, göründüğü gibi değil.
Amerika'da, 9. sınıfa giden biri çarpma ve bölmeyi yeni öğreniyor.

Bu ülkede hiçbir şey iyi değil ki eğitim sistemi iyi olsun. Ne zaman ki mantıkla yönetilirse o zaman gelişecektir. Din ile devam ederse sonunu getirecektir. Halkın çoğu hala dinler yüzünden sömürüldüğünün farkında değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzleyip anlayın. Soruyu soran muhabir, şu anda soruşturma altında...

Bu ülkede hiçbir şey iyi değil ki eğitim sistemi iyi olsun. Ne zaman ki mantıkla yönetilirse o zaman gelişecektir. Din ile devam ederse sonunu getirecektir. Halkın çoğu hala dinler yüzünden sömürüldüğünün farkında değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İzleyip anlayın. Soruyu soran muhabir, şu anda soruşturma altında...

"Kimin boyunduruğu altında yaşadığınızı anlamanız için eleştirmenizin yasak olduğu kişilere bakın."

Türkiye'de sistem diye bir şey yok her şey çok zor. Bir öğrenci iş saati kadar okulda boş ve saçma sapan dersleri zorla görüyor. Hani intihar eden bir öğretmen vardı o adamın dediklerine sonuna kadar hak veriyorum. Ülkede başarılı öğrenci sayısı her sene düşüyor. Ülke olarak en az 10 yıl gerideyiz. Neden bizim hayatlarımızla oynuyorlar bunca okul hayatımızı boşa harcıyoruz saçma sapan bir sistemde. Gerçekten bıktım okuldan da, hayattan da...

Eğitim ve öğretim kasıtlı kültürleme sürecidir.

Demek ki birileri sürecin başından beri böyle olmasını istiyor.

Zira ortadoğu ülkeleri gibi yönetilmek istiyorsak başka şansları yok.

Sürekli övülmeyi isteyen, sırf kendi gönderdiği peygamberin menfaatlerini düşünüp ona göre ayetler indiren, kadınları küçümseyen ve erkeklere cennete girdikleri zaman 80 adet huri -özellikle de memeleri yeni tomurcuklanmış bakire huriler- veren fakat kadınlara hiçbir hak tanımayan bir tanrıya inanmıyorum. Eğer gerçekten o dinini çok seviyorsan ve o dinine çok bağlıysan aç da kutsal kitabını oku cahil cühela. Biz kutsal kitapları okuyup çıkarım yapabildiğimiz için ateist olduk ve bundan memnunuz fakat sizin gibi cahil ve okumaktan aciz insanlar daha taptığı tanrının ne olduğunu bilmedikleri için böyle konuşuyorlar. Eğer benim söylediklerimin yalan olduğunu düşünüyorsan aç da kutsal kitabının Türkçe çevirisine ve tefsirine bak zırcahil. İstersen sana buradan ayet numaralarını -muhammed'in yazdığı masal cümlelerini- söyleyebilirim tabii o kadar cesaretin ve sabrın varsa.

Sağdan soldan duyduğun zırvaları burada yazmışsın. Kuranı defaatle okudum. Mealini okudum, tefsirini okudum, fıkıh okudum, hadis okudum. Bunun yanında mühendislik okudum, işletme okudum. Kısacası okudum da okudum. Zaten dinimin ilk emri bu.

Bu kadar bilgi birikimi bana insan okumayı da öğretti. Boşsun adamım boş. Elinde hakaretten başka argümanın yok.
Cesaretim de sabrım da var. Ayetleri hadisleri senden öncekiler eğip büküp çarpıttılar. Senin de Google'dan alıp alıp buraya yazacağın aşikar.

Ne dedim en başta bağnazlar ülkemde iki sınıf.
1. si kendi dinsizliğini dindarlara dikte edenler.
2.si kendi isteklerini din diye millete dikte edenler.

Bence sen Kuran'ı aç bir yeniden oku. Bu ikisinden bağımsız bir şekilde.
Ve biz cahilsek siz atılın ileri tutan yok.

Objektif olman dileğiyle cahil ağabeyim.

1. Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an-ı Kerim - Nisâ Suresi 34. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı'

2.

3. Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an-ı Kerim - Bakara Suresi 223. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı'

Açıklama:

1. Türkçe çevirilerdeki parantezleri okuma çünkü onlar sonradan eklenmiş ve senin "ayet bükme" dediğin olayı gerçekleştirmek için eklenmiş saçma sapan kelime ve kelime gruplarıdır. Orijinal metinde parantez içerisindeki kelimeler yazmaz. Burada apaçık bir şekilde kadınları dövün diyor. Bunu din kültürü öğretmenime sorduğumda bana saçma sapan bir cevap verdi: O zamanın şartlarına göre düşünmeliyiz bu ayeti. Peki öyleyse ben de şu soruyu soruyorum: Kadınlar önceden dövüldükleri zaman acı çekmiyorlardı da şimdiki zamanda mı acı çekmeye başladılar?

2. Videodaki anlatılanları sabırla dinlersen güvenilir hadis kaynaklarından alınmış olaydır. Adam kendi geliniyle evleniyor, sonra bizim dinciler çıkıp diyor ki o adam cinsel ilişki için değil kadınları kölelikten kurtarmak için evlendi. Fakat İslam dininde kölelik ve cariyelik olduğunu ya bilmiyorlar ya da söylemek istemiyorlar. İslam da kölelik ve cariyelikle ilgili ayet: Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an-ı Kerim - Mü'minûn Suresi 5-7. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı'

3. "Kadınlar sizin tarlanızdır, onlara istediğiniz gibi varın." derken sapıkça bir ifade kullanılır. Burada anlatılmak istenen şey kadına cinsel ilişki sırasında istediğiniz gibi istediğiniz yerden girip çıkın. Bu ayet sayesinde Muhammed hem kendi menfaatlerini korumuş ve gerçekleştirmek için güzel bir zemin hazırlamış hem de Ömer'in merakını gidermiş. Neyden bahsettiğimi anlamak için bu videoyu sonuna kadar izle:

Hep de aynı şeyler "copy-paste"...

Güzel ben de sana okuduklarımdan, araştırdıklarımdan yazayım Hz Muhammed - Zeyd hadisesini.

Bilindiği üzere Zeyd Hz Muhammed SAV in kölesiydi. İlk müslümanlardandır ayrıca. Aynı zamanda evlatlığıdır. Zaten sıkıntı da burada başlıyor. Çünkü öksüzün, yetimin hakkını sürekli bize hatırlatan İslam dini aynı zamanda soyunu sopunu da koruma altına almak için evlatlık edinmeyi yasaklıyor.

Peygamberimiz bunun üzerine Zeyd'in evladı olmadığını söylese de Arapların cahiliye geleneklerini yıkmak kolay olmuyor. Zeyd'i hala Hz Muhammed SAV in oğlu, mirasçısı görüyorlar. Oysa bu İslamdaki namus ve aile kavramlarıyla tezat.

İslamda kayınpeder oğlunun eşi ile evlenemez. Boşansa da o kadın ona haramdır. İşte evlatlığın evlat gibi olmadığını göstermek için bu nikah Allah katında kıyılıyor.

BU EVLİLİKTEKİ ANA SEBEP
-Evlatlık geleneğini bitirmek, soy sop karışmasını önlemek.

Sen hakaret etmeden tartışamaz mısın?

Herkes kendi çocuğunun kendi adıyla anılmasını ister, Güçlülerin zayıfların çocuklarını güç ve otorite için sahiplenmesi ne kadar doğru? Daha bunu idrak edememişsin gelmişsin burada bize ahkam kesiyorsun.
İslamda kadınla erkek eğer namahremse bir çatı altında yaşayamaz. Yani peygamberimizin kızları ile Zeyd bin Haris bir arada yaşayamaz.
Bu İslamdaki namus kavramına aykırıdır.

İslam aile müessesesine büyük önem verir. Aslında bugün eğitim sisteminin bu kadar tartışılıyor olmasının sebeplerinden biri de bu müessesenin bugün çatırdıyor olması.

Ailesine saygı duymayan bireyler okulda öğretmenine ne kadar saygı duyabilir ki?

Başarısızlık gelip çatınca da bahaneler, suçlamalar vs vs...

Tabi bahane üretmek, çalışmaktan daha kolay geliyor insana.

Sen hakaret etmeden tartışamaz mısın?

Herkes kendi çocuğunun kendi adıyla anılmasını ister, Güçlülerin zayıfların çocuklarını güç ve otorite için sahiplenmesi ne kadar doğru? Daha bunu idrak edememişsin gelmişsin burada bize ahkam kesiyorsun.
İslamda kadınla erkek eğer namahremse bir çatı altında yaşayamaz. Yani peygamberimizin kızları ile Zeyd bin Haris bir arada yaşayamaz.
Bu İslamdaki namus kavramına aykırıdır.

İslam aile müessesesine büyük önem verir. Aslında bugün eğitim sisteminin bu kadar tartışılıyor olmasının sebeplerinden biri de bu müessesenin bugün çatırdıyor olması.

Ailesine saygı duymayan bireyler okulda öğretmenine ne kadar saygı duyabilir ki?

Başarısızlık gelip çatınca da bahaneler, suçlamalar vs vs...

Tabi bahane üretmek, çalışmaktan daha kolay geliyor insana.
Erkeklere neden 80 adet huri veriyor o çok “merhametli” Allah’ın? Çocuk evliliği namus kavramına fazlasıyla uygun zaten değil mi İslam’da.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00