Eğitim sistemini nasıl buluyorsunuz?

• Konuyu başlatan Pmb
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 2.158
Ya cam kenarında oturan bir arkadaşım var, duvarın kolonunu fare gibi elindeki şeyle oymuş. Öğretmen sordu kimin eseri bu diye, hemen diyoki eee işte ben yapmadım okul açıldığından beri böyleydi Allah kuru iftiradan korusun.

Tek okul malına değil birbirlerinede zarar veriyorlar. Bir gün bir arkadaşım sınıfa yeni gelmiş birinin kasıklarını tekmelemiş, düşünün ne kadar tehlikleli bir hareket. Bende sinirden bu çocuğa saldırdım sonrada pişman oldum zaten. Çok sinir bozuyorlar.

Eğitim kafayı geliştirmek demektir. Belleği doldurmak değil. - Mark Twain

Eğitim sistemi ezberlemek ve not vermek üzerine olduğu için saçma. Fakat bu durumda "sistem zaten kötü" diyip çalışmayan ve kendini geliştirmeyen insanlar da embesildir. Bu gibi konuları değiştirebilecek insanlar değilseniz naçizane tavsiyem böyle şeylere kafa yorup vakit kaybedeceğinize kendinizi geliştirmeye bakın.

Uygulamaya çalıştığımız sistem güzel uygulansa "iyi" derim ancak güzel uygulanmıyor, bırakın uygulanmasını Çin Komünistliği gibi oldu. Adında "eğitim" var ancak içeriği tamamen farklı bir sistem. Ben her zaman Batı Tipi Eğitim Sistemini benimsemişimdir. Genel öğretimden ziyade öğrencinin ilgi ve alakasına göre eğitim verilmelidir.

Proje odaklı, sorun çözme odaklı olsa çok güzel olur. Mesela bir proje yapacağız diyelim. Bu projeyi yapmak için nelere ihtiyacımız var ne tür bilgilere ihtiyacımız var grupça araştırıp ortaya bir proje çıkarılabilir. Ya da bir sorun bulup grupça nasıl çözebiliriz diye düşünülebilir. Günde 8 saat ders gerçekten yoruyor.

Yetersiz, değişmesi gereken çok şey var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı