Ekim Ayı Sistem Tavsiyeleri

Sistemlerin bazı parçalarını (anakart, kasa, ekran kartı marka modeli gibi) zevkinize göre değiştirdiğinizde 100 TL aralığında bütçe esneme payını dert etmezsiniz. Sonuçta içinize sinecek parçaları almış olacak keşkeleriniz olmayacaktır. Intel 8. Nesil performansı Ryzen'i alt etse bile F/P ilkesini hesaba katmak gerekecektir. 300 TL fazlasına Intel 8. nesil sistemin artısı 5 FPS olur, çekirdek kullanımı da Ryzen ile denk olursa yine Ryzen önermek boynumuzun borcu olacaktır. Ne zaman ki bir takım hesaplar neticesinde Intel fiyat politikasını tüketici lehine değiştirmiş olur o zaman Ryzen yerine öneririz.

Herkese hayırlı sabahlar, buraya yeni üye oldum. Hazır konuyu gördüm, yer işgal edilmesin hep aynı konu başlığı altında ayrı ayrı aynı kelimeler ile sorulan istekleri de önlemek amacıyla; bu konu altına soru sorma gereğini, hissettim. Bütçem 2000-2300 arası, gönül isterdi ki, monitör vs dahil olsun ama maalesef öyle bir imkanım yok. Bu bütçe aralığında 3 yıllık araştırma neticesinde, inventus bilgisayardan gönül rahatlığıyla alışveriş edeceğim hissiyatı ile, sizin de teknik bilgilerinizden destek alıp inventus'dan bu fiyat aralığında, beni çok iyi memnun edecek, Ets 2 amerikan turuck ağırlıklı oynanacak bir sistem yapmayı düşünüyorum. İnventus'da bu bütçe aralığı ile bir sistem çıkarıp buraya yazarsanız sevinirim.. Bu konuda pek bilgim yok teşekkürler..

Yeni konu aç.

Özellikle SSD içeren sistem önerilerindeki SSD ısrarını anlamıyorum. O SSD'ler 350-500 TL arasında bir fiyata satılıyor.

Bu bütçeyi işlemci ve ekran kartı için harcasak rahatlıkla;

- GTX 1060 yerine GTX 1070
- Ryzen 3 1300X yerine Ryzen 5 1600

alınabilir. İşlemci veya ekran kartı güncellemesi mi daha kolay yoksa sonradan SSD eklemek mi?
Depolama birimleri sonradan da eklenebilir bileşenler. Sınırlı bütçeler için SSD koymanın mantıksız olduğunu düşünüyorum.

@wrath67 Öncelikle dar bütçeli sistemlere SSD önermiyoruz. Aslında doğru söylüyorsunuz, depolama sonradan eklenebilir. O zaman HDD yerine SSD koyalım ve HDD'yi sonradan ekleyelim, buna ne dersiniz?

@wrath67

SSD fiyatı 370-430₺. Onu koymazsak HDD koyacağız o da 200₺ demek.

Yani SSD koymazsak 170-230₺ elimizde kalacak.

En ucuz GTX 1060 6GB 1300₺, en ucuz GTX 1070 ise 2000₺.

En ucuz R3 1300X 560₺, en ucuz R5 1600 ise 950₺.

Yani artan para ile böyle geliştirmeler yapmak söz konusu değil ;)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı