Ekonomi çok iyi yeğenim (!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aç kalmadık diye şükredelim bir de, ister misiniz? Şunu sakın unutmayın. Bir ülke de lüks şeylere ne kadar kolay ulaşabiliyorsan o ülke o kadar gelişmiştir.

Yazık abi, çok yazık. Bizler neler yazıyoruz, adamlar neler yazıp ne ifadeler atıyor.

Kendi pisliğinizde boğulun. Ne haliniz varsa görün.
Boş verin. Akıllarınca ironi yapıp eğleniyorlar. Klavyenizin tuş ömrünü azaltmanıza değmez.

Çalışınca işsiz kalacağım deyip çalışmamayı seçiyorsanız, zaten başarısız olursunuz. Çalışan emeğinin karşılığını her türlü alır, alıyor da. Siz burada "ekomoni kötü eheğ" diye ağlarken rakipleriniz dişini sıkarak çalışıyor. Kime ne anlatıyoruz...

"Ne ekersen, onu biçersin." sözünü de bırakayım, zira örnek alınması gereken sözlerden biri.

Adam üniversite okuyor o kadar neden bölümü dışında bir meslekte çalışsın? Adam boşa mı okuyor onca yıl? Sen git o kadar oku, çalış sonra gelsin asgari ücret ile maaş al. Oh ne ala memleket.
İş yoksa çalışacaksın. Kimse okumadığı bölüm dışında iş yapmaz istemez ama ülke şartları bu kardeşim. Şimdi üniversite üniversite diyoruz ama artık bu işler öyle kolaylaştı ve değersizleşti ki dedem bile üniversite bitirir ne var bunda? Elini sallasan işletme iktisat mezunu bu kadar adamın üniversite okumasına gerçekten gerek var mıydı? Bence eğitim sistemi zaten tırt adamın aklı basmıyorsa işletme okuyup 4 yılını çöp yapacagına meslek öğrenir bin kat iyidir.

Vallah herkesin böyle oturalım ölene kadar masabaşı iş ayağımıza gelsin lüksü yok insanlar elini kirletmekten korkmamalıdır. Marketse markette çalışacaksın, fabrikaysa fabrikadır bitti gitti. Oturarak bir şey kazanamazsın. Sabaha kadar ağla sızlan boştur.

Eki Görüntüle 878419

Bunu iyi öğren. İsmi Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi'dir.

Bir toplumun ekonomik, sosyal, kültürel vs. anlamında ileri gidebilmesi için toplumun tamamının en alttaki üç problemi tamamen çözmüş olması gerekir. Sen ise gitsin küçük şehirde yaşasın, en azından ilk ikisini çözer diyorsun. Aç kalmazsın diyorsun.

Konunun başına dönecek olursak gelişmiş batı medeniyetleri toplum olarak bu hiyerarşinin en tepe noktasındalar, biz ise daha en temel iki basamağı halledebilmiş değiliz.

Milyonlarca insanın işsiz olduğu bir yerde de asgari ücreti kabul edene maldır demen çok ahlaksızca.
Ben bunu lisede ders olarak gördüm. Yorma kafanı gayette iyi biliyorum. Ama oturup sabaha kadar bu piramide bakabilirsin. Gerçekler değişmiyor. Boş oturmaktansa elinizi kirletin. Ne iş olursa olsun yapın. Zaten çalışkan adama işde çoktur parada. O zaman belki en asagıdan en yukarıya bu piramidi tamamlarsın. Ha! Sabah aksam aglayalım her sey kotu. Armut pıs agzıma dus masabası ıs bekleyelım dıyorsanız. Nice ilkokul mezunları o piramıdı tamamlarken sız burda aglayıp durursunuz. Piramidin ilk asamasını da tamamyamazsınız.

Ayrıca bu piramıdı tamamlamak ıcın astronot olmanıza gerek yoktur. Basıt bır terzı de bu pıramıdı tamamlayabilir. İyi iş yapar işiyle gurur duyar iyi kazanır ve ailesini besleyip hayatta bir şeyler basarır. Bu kadar. İnsan kendıne guvenecek hepsı bu.

İş yoksa çalışacaksın. Kimse okumadığı bölüm dışında iş yapmaz istemez ama ülke şartları bu kardeşim. Şimdi üniversite üniversite diyoruz ama artık bu işler öyle kolaylaştı ve değersizleşti ki dedem bile üniversite bitirir ne var bunda? Elini sallasan işletme iktisat mezunu bu kadar adamın üniversite okumasına gerçekten gerek var mıydı? Bence eğitim sistemi zaten tırt adamın aklı basmıyorsa işletme okuyup 4 yılını çöp yapacagına meslek öğrenir bin kat iyidir.

Vallah herkesin böyle oturalım ölene kadar masabaşı iş ayağımıza gelsin lüksü yok insanlar elini kirletmekten korkmamalıdır. Marketse markette çalışacaksın, fabrikaysa fabrikadır bitti gitti. Oturarak bir şey kazanamazsın. Sabaha kadar ağla sızlan boştur.
Zaten mecburiyetten bir çok insan öyle yapıyor. Asgari ücrette maaş alıp, istemedikleri meslekleri yapıyorlar. Ama insan üzülüyor. Git o kadar oku sonra al sana asgari ücret. Zar zor kendi karnını doyuruyorsun. Fazladan hiç bir şey yok. Gidip dışarı da bir şeyler yiyip, gezemezsin çünkü para yok.
Devlet hiç bir şey yapmıyor bu konuda ve en acı kısmı da bu. Sonra niye yurtdışına kaçıyor herkes diyorlar. Giderler hocam orada hayat daha güzel.

Zaten mecburiyetten bir çok insan öyle yapıyor. Asgari ücrette maaş alıp, istemedikleri meslekleri yapıyorlar. Ama insan üzülüyor. Git o kadar oku sonra al sana asgari ücret. Zar zor kendi karnını doyuruyorsun. Fazladan hiç bir şey yok. Gidip dışarı da bir şeyler yiyip, gezemezsin çünkü para yok.
Devlet hiç bir şey yapmıyor bu konuda ve en acı kısmı da bu. Sonra niye yurtdışına kaçıyor herkes diyorlar. Giderler hocam orada hayat daha güzel.
Gidebiliyorsan git zaten durma. Ama bu kadar ümitsizlik pompalamanında anlamı yok. Öldük, bittik. Yanıyoruz. Ya vallahi kimse aç kalmaz ya bu devirde. Tamam asgari ücret her şeye yetmiyor. Ama aç kalmazsın ya o kadar da değil yani. Biz de süper yaşamıyoruz. Ama açta değiliz. Sabah akşam ağlamıyoruz durumumuza. Çabalıyoruz hepimiz ve mutluyuz da ya. Her şey para değil ki? Evet durumlar kötü ama elimizden ne gelir hayatımız için cabalamaktan baska. Allah herkesın rızkını verır ya bu kadar ense karartmaya gerek yok. Her şeye burun kıvırmayalım. Sen git o markette çalış boşver okudun evet ama iş yok ne yapacaksın. Her şeyinle çalış orda bir şeyler olmaya çalış yöneticidir, müdürdür. Çabala yani bunu diyorum. Yoksa karamsarlık pompalayarak bir yere varılmaz.

Hükümette hükümet arkadaş bu hükümet aptal mı? Niye ona oy verecek insanları açlığa, işsizliğe mahkum etsin? Biraz akıllı olun ya! Demek ki onların elinde de olmayan şeyler var. Bir takım siyasetler oyunlar var demek ki. Hileler var demek ki. Ne yapalım oturup aglayalım mı? Secım zamanı gelir oyunu kullanırsın değiştirirsin biter gider. Bu kadar bagırıs cagırıs ne anlamı var. Sen kendı hayatına bak once.

Ben bunu lisede ders olarak gördüm. Yorma kafanı gayette iyi biliyorum. Ama oturup sabaha kadar bu piramide bakabilirsin. Gerçekler değişmiyor. Boş oturmaktansa elinizi kirletin. Ne iş olursa olsun yapın. Zaten çalışkan adama işde çoktur parada. O zaman belki en asagıdan en yukarıya bu piramidi tamamlarsın. Ha! Sabah aksam aglayalım her sey kotu. Armut pıs agzıma dus masabası ıs bekleyelım dıyorsanız. Nice ilkokul mezunları o piramıdı tamamlarken sız burda aglayıp durursunuz. Piramidin ilk asamasını da tamamyamazsınız.

Ayrıca bu piramıdı tamamlamak ıcın astronot olmanıza gerek yoktur. Basıt bır terzı de bu pıramıdı tamamlayabilir. İyi iş yapar işiyle gurur duyar iyi kazanır ve ailesini besleyip hayatta bir şeyler basarır. Bu kadar. İnsan kendıne guvenecek hepsı bu.

Bence eğitim sistemi tırt diyip lisede ders olarak görüp buna cevap yazman bile ne düzeyde olduğunu gösteriyor. Aynı cevap silsilesinde kendinle çelişmişsin. Vizyonun dar maalesef.

Bence eğitim sistemi tırt diyip lisede ders olarak görüp buna cevap yazman bile ne düzeyde olduğunu gösteriyor. Aynı cevap silsilesinde kendinle çelişmişsin. Vizyonun dar maalesef.
Ne diyim ki sana otur piramide bakıp aglamaya devam et! Oturdugun yerden ekmek agzına gelır zaten boyle yapınca. Ne iş olursa olsun en basıt işler bile hakkıyla yaparsan ve kaderinde varsa başarırsın zaten her türlü o piramidi. Bugun pek cok magazanın müdürü o magazaya vasifsiz bir kasiyer olarak girmiştir. Cabalamıstır mudur olmustur bu kadar basıt.

@.I.N.И.A. öncelikle lütfen düzgün yazı yaz. Kaç yıldır forumdasın hâlâ düzgün yazamıyorsun.
Hükümet burada gayet suçlu. Yok hileymiş, yok şu bu diye bir saçmalık olamaz. Hükümet halkı umursamıyor. Tek dertleri kendilerini ve ailelerini zengin etmek. Bir kere, sadece bir kere bizi yani halkı savunsanız ölür müsünüz? Zaten sizin gibi hükümeti savunanlar yüzünden bu haldeyiz. İflah olmazsınız siz.
Gerçi ne diye yazıyorsam. Nasılsa kendi bildiğini okumaya devam ediceksin. O iş beğenmiyor dediğin gençler bu ülkenin geleceği ama sizin gibiler yüzünden kendi vatanından kaçıyorlar.

Ne diyim ki sana otur piramide bakıp aglamaya devam et! Oturdugun yerden ekmek agzına gelır zaten boyle yapınca. Ne iş olursa olsun en basıt işler bile hakkıyla yaparsan ve kaderinde varsa başarırsın zaten her türlü o piramidi. Bugun pek cok magazanın müdürü o magazaya vasifsiz bir kasiyer olarak girmiştir. Cabalamıstır mudur olmustur bu kadar basıt.

Vizyonun dar diye boşa demedim işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı