Ekonomi kötüyse niye herkesin eli dolu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bugün foruma gittim bir şeyler almaya ve herkesin elinde iPhone 12-11, son model arabalar, pahalı markalardan kıyafetler, üstelik çok kalabalıktı. Madem ekonomi bu kadar kötü, niye herkes geziyor ve ellerinde bunlar var? Tek amaçları hükümeti eleştirmek ama hükümeti eleştirdiği telefon kendisinden pahalı bu milletin.
Yurtdışında olsa laf etmezsiniz. Bizim ne eksiğimiz var? Onlar 100 dolara alırken bizde vergilerle 200 dolar oluyor neden? Onlar 100 birime alıyor biz dolarla çarpıyoruz 1000 birde üstüne vergiler ekliyoruz 2000. Bir de hükümeti eleştirmek diyorsun. Yurt dışında adam öğrencilerine her türlü desteği veriyor. Bizim ülkemizde 600 tl burs neyinize yetmiyor deniyor. Sizce bu mantıklı mı? Ülke şu an vergilerle dönüyor. Faiz ayağına dövizle oynuyorlar. Yandaşlarını zengin ediyorlar. Aktroll'lük yapmayın şurda.
 
Pahalıysa almayıp hükümeti eleştireceksin alacak durumun varsa bir şey söyleyemezsin.

Pahalıysa ben ne yapayım ekonomi kötü ayrıca durumum iyi olsa bile eleştiririm insanlar açlıktan ölüyor bunları görmezden mi geleyim.
 
Mantığa bak. Ne kadar garip. İnsan en iyisini isteyemez mi arkadaş? Hükümeti eleştirenler de bu en iyiye ulaşmanın zorluğundan şikayet ediyor. Hükümet refahı, iyiye ulaşmayı liyakatsizce zorlaştırırken bunu düşünmek çokta zor olmasa gerek. Bu nedir ya.
Ekleme de yapayım. Bu Kötü yönetim orta sınıfı yok etti. Yani insanlar ya alabiliyor ya alamıyor. Biraz düşün. Bedava.
 
Zamanında iPhone alıp fakirleşmiş olabilir. iPhone'u ona başkası vermiş olabilir. 2. El almış olabilir. Yani iPhone kullanan herkes zengin olmayabiliyor.
 
O zaman kendimden örnek vereyim herkeste iPhone var diyosun ya bende IPhone'u geç 2. el telefon alacak para da yok çoğu kişide böyle.

Çalışıp alabilirsin elin var kolun var ama tembellikten yapıp hükümete laf atamazsın alamıyorum diye.
 
Senin bu genelleme yapan sığ düşünce yüzünden biz bu haldeyiz. Göremediğiniz, sadece insanların neye sahip olduğuna baktığınız düşünce. O adam o telefonu almak için kaç taksit yapıyor, kaç gün çalışıyor. Allah'ım sabır ver, bunlara da akıl. Adam lüks bir AVM'ye gidip, ülkeyi herkes diye genelledi. Bu kazara lüks bir partiye katılsa yandık.

Sığ görüşlü olmasaydı burada konu açmazdı onu kaale almak hata.
 
Bir de hepsinin elinde iPhone var diyorsun belki adam söyle düşünüyor ya ben telefona şimdi taksitle kaliteli bir şey alayim beni 5 6 yil götürsün bir daha telefon almakla uğraşmayayım.
 
Gerçekten komik konu :)
Bizim milletimizde maalesef gösteriş merakı var affedersin k...ında don yok ama gidip faturaya ek taksitle telefon alıyor sebebi bu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı