Ekonomimiz bir savaşı kaldırabilir mi?

ABD 11 Eylül'den sonra yaptığı tüm harekatlarda toplam 6 trilyon dolar para kaybetti/harcadı. Bu harcamalar sonrasında tabii ki Amerikan halkının tepkisi büyüdü, genel olarak gerek askeri gerek masada başarılı harekatlar yapmış olsalar da savaş demek ölüm ve en basit tabiriyle milyarlarca paranın oraya akıtılması demektir.

Türkiye, Yunanistan kadar kötü ekonomiye sahip bir ülke değil. Yunanistan dediğimiz ülke askeri uçaklarına, helikopterlerine maddi sıkıntılar yüzünden yedek parça alıp bakım yapamayan ve uçuramayan bir ülkedir. Ancak iş savaş olduğunda her ülkenin ekonomisi zora girer. Bu yüzden artık savaşlar cephede değil, masada yapılıyor.

Savaş değil de küçük çatışmalar çıkar. Yakın tarihte olan Azerbaycan - Ermenistan sınır çatışması gibi. Bunların savaşa dönmesi zordur ve hiçbir ülke de bunu istemez/kaldıramaz.

NOT: Bir de benden size tavsiye olsun. Top, tank, savaş ve ölüm meraklısı olmayın. Savaş = ölüm demektir dediğim gibi. Annesiz/babasız kalan ve büyüyen çocuklar demektir. Savaşa değil barışa odaklanmalıyız. Biz anti emperyalist bir liderin milletiyiz. Ancak atalarımızdan öğrendiğimiz gibi de asla kendimizi savunmak konusunda geri kalmayız!

Karşı ülkenin hangi ülke olacağı çok farklı sonuçlar doğuracağı kesin fakat ülke olarak savunma sanayi anlamında çok büyük ilerleme kaydedildi sorulan soru sadece ekonomi üzerine olduğu için orta uzun vadede ekonomimiz kaldırmaz fakat savaşı sürdürebilirlik bakımından daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

Ben de gitmeyi çok isterim, ama malum biri için de savaşmak da ne bileyim çok zoruma gidecek...
Dostum ben askerliğimi 2010 senesinde yaptım. Sana saygı duyarım, ülkeyi canından çok sevmek çok güzel bir şey ama beklediğin gibi çıkmayabilir ülkeyi koruma muhabbetleri. Askerden soğutma suçtur. Bunun farkında olarak değişik bir şey söylemek istemem ama savaşlar falan çok yalan ya. Hep gariban çocukları ölüyor nedense. Kanmayalım böyle şeylere. Ülkeye hizmet, askerlikle silahla tüfekle değil, bu ülkeye katacağınız katma değerle olur. Ben yurtdışına iş yapıyorum, sürekli dolar sokmaya çalışıyorum ülkeye nacizane. Yönetenlere aldanmadan bunu sürdürüyorum.

Ülkeye göre değişir. Yunanistan gibi bir ülkeye göre battık, bittik olayları olmaz. Ama daha güçlü bir devlet olursa o zaman olabilir. Ama savaş zaten çıkmayacağı için bu devirde rahat olabilirsiniz.

Biz anti emperyalist bir liderin milletiyiz. Ancak atalarımızdan öğrendiğimiz gibi de asla kendimizi savunmak konusunda geri kalmayız!
Peki bu günümüzde geçerli olabilir mi? Bir şekilde bizi Araplaştırılmaya(Asimile ediliyoruz.) çalışıyorlar. Çoğu insanın Türk ve Türklük kavramlarını unutmaya başladığını veya bu iki kavramı başka kavramlarla ve düşüncelerle(Özellikle İslamiyet) karıştırdıklarını görüyoruz. Ve bu yazdığınız düşünce Z kuşağına düzgün aktarılamadı. Yeni nesillerde milliyetçilik bu kadar gelişmedi. Günümüzde milliyetçilik düşüncesi özellikle Z kuşağında çok zayıfladı. Artık çoğu insan milletini değil, en rahat yaşayacağı, en rahat ekmeğini kazanacağı yerde yaşamayı tercih ediyor/hayal ediyor. İnsanlar artık "İnsanın vatanı doğduğu yer değil, doyduğu yerdir." düşüncesini ön plana alıyor. Dünya üzerinde artık çok az insanın bir vatan için kendi canını feda edeceğini düşünüyorum.

Peki bu günümüzde geçerli olabilir mi? Bir şekilde bizi Araplaştırılmaya(Asimile ediliyoruz.) çalışıyorlar. Çoğu insanın Türk ve Türklük kavramlarını unutmaya başladığını veya bu iki kavramı İslamiyete bağladığını görüyoruz. Ve bu yazdığınız düşünce Z kuşağına düzgün aktarılamadı. Ayrıca günümüzde milliyetçilik özellikle de Z kuşağında çok zayıfladı. Artık çoğu insan milletini değil, en rahat yaşayacağı, en rahat ekmeğini kazanacağı yerde yaşamayı tercih ediyor/hayal ediyor. İnsanlar artık "İnsanın vatanı doğduğu yer değil, doyduğu yerdir." düşüncesini ön plana alıyor.
İnsanlar araplardan doyuyorsa onlar bilir. Benim boğazımdan bu belirttiğimiz kişilerden, nefret ettiğimiz insanlardan bir lokma ekmek geçmedi. Z kuşağına aktarmak gereksiz, zaten teknoloji ile doğdu bu nesil. Biraz araştırıp neyin ne olduğunu görebilir. Tek sıkıntı politikaya atılıp atılmayacakları.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı