Ekran donuyor ses gidiyor klavye ve mouse donuyor ardından klavyenin ışığı gidiyor

BlackList

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 8x2 cl9 1333mhz ram
SSD veya HDD modeli
500 GB SSD
Ekran kartı
Nvidia 1660 Gtx Super
Anakart
H61H2-MV
İşlemci
Intel Core i7 3770
Merhaba arkadaşlar aylardır yaşadığım bir problem var hiçbir sekilde çözüm bulamadım yardımcı olursanız cok sevinirim.
Öncelikle PC olur olmadık zamanlarda kilitleniyor bazen 5 dakika da bazen 5 saatte kafasına göre kilitleniyor. Baslıkta da yazdığım gibi ekran donuyor öylece kalıyor. Mouse ve klavye hiçbir sekilde calısmıyor bir süre sonra klavyenin ışığı da sönüyor ama mouse sönmüyor. HDD ısıgı bazen yanık kalıyor bazense sönük. Memtest86, HD Tune, FurMark vs aklınıza gelecek her şeyi denedim hiçbirinde problem cıkmıyor. İşlemci sıcaklığı 55 dereceyi gecmiyor yeni kule tipi sogutucu aldım. RAM'leri değiştirdim, CPU sogutucu değiştirdim, anakart değiştirdim, PSU değiştirdim, ekran kartı değiştirdim. Defalarca format attım. Değişmeyen tek SSD ve işlemci kaldı. Ama HD Tune de defalarca test yaptım ama hiçbir sekilde hata bulmuyor. Olay görüntüleyicisinde de hiç bir hata yok ve minidump dosyası da yok. Fakat şu var PC'nin prizi baska bir prize baglı oda fişe baglı voltaj yüzünden bu sekilde bir kilitlenme yapar mı? Veya işlemci mi arızalı bilmiyorum ben denediğim çözümleri sizlere sundum. Eğer yardımcı olabileceğiniz bir çözüm öneriniz varsa cok makbule geçer arkadaşlar. Simdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• dsk2.jpg
    dsk2.jpg
    74,4 KB · Görüntüleme: 17
Hocam vallahi ssd değil gibi duruyor sorun ama tabi tam olarak bilemeyiz onuda. Geriye bir işlemci kalıyor ama işlemci de bir arıza olsa bi mavi ekran falan alırdım en kötü. Güç kaynağında da olabilir problem vallahi aylardır çözemedim. Sata kabloları cok eski en az 12-13 senelik acaba onlardan dolayı da yapabilir mi diye bile düşündüm onları da mı değiştirsem napsam 😀

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı