Ekran kartı almak için en tehlikeli dönemdeyiz!

Gtx 2000 serisi ne zaman çıkar ?

  • 2018'nin ilk çeyreği

  • 2018'in ortalarında

  • 2018'in son çeyreğinde


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
1 sene önce yazılmış bir yazı. Fiyatların değişkenlik göstereceğini düşünüyorum.

Tabii ki de GTX 2xxx fiyatları, bu resimde gördüğümüz fiyatlar olmayacaktır. Bu fiyatlar sadece bir tahminden ibaret. Fiyatlar sızdırıldı diye lanse edildiğine bakmayın. Piyasaya çıkan kartların fiyatlarıyla, sızdırılan fiyatlar aynı olmuyor.
 
1050Ti bildiğim kadarıyla çıkış fiyatı 140 dolar. Yeni seri 2050 140 dolar ile çıkarsa mantıklı bir çözüm olacaktır.
 
Arkadaşlar 4 ile 6 ay içinde madencilik Harici ve dahili diskler ile yapılacak. Buraya büyük bir Rez alabilirsiniz. Bu durumda ekran kartları eski seviyesine düşecektir.

Şu anda elimizde olanlara göre konuşacak olursam HDD Mining, CPU-GPU-ASIC'lere göre daha etkili ve karlı olsa şu anda Burst ve Storj gibi coinler fırlamış ve coin dünyasını ele geçirmiş olurdu. Ama fırlamadılar. Eğer ki siz yeni bir algoritma ile yeni bir coin geliştirmiyorsanız yazdığınız cümlenin gerçekleşme olasılığının oldukça düşük olduğunu düşünüyorum.
 
Yeni çıkacak olan ekran kartları oyun için ve mining için ayrı üretileceğini duydum. Eğer bu doğruysa oyun için üretilmiş yeni ekran kartları 5-6ay önceki ekran kartı fiyatlarının azacık üstünde bir fiyata sahip olacaktır diye düşünüyorum. Ama şuan piyasadaki kartların fiyatlarının ucuzlayacağını sanmıyorum. O yüzden bence beklemek en doğrusu.
 
İnşAllah ''beklemek'' bizim için geç de olsa bir çözüm yolu olur. Mining ve diğer olaylar çözülemeyip bu fiyatlandırmanın eski fiyatlandırmanın yerine geçmesinden korkuyorum. Hazır fiyatlar yükselmişken onları düşürmeyelim, mantığıyla ilerlemezler inşAllah.

Sadece ekran kartları değil, RAM'ler de ayrı tabi.
 
Amin. :)
Bence de fiyatlar eskisi kadar düşmez. Ancak yeni kartlar biraz daha uygun fiyatlarla gelebilir. RAM fiyatları ise (yüksek MHz'li olanlar) bazı ekran kartlarından bile pahalı satılıyor şuan.
 
Nvdia nin ekran kartı çıkarması için amd nin gtx 1000 serisinin üstüne çıkması lazım bence. Zaten adamlar performans olarak yeniyorlar niye yeni ekran kartı serisine girsinler. Gtx 1000 serisini üretmeye devam ederler. Ama yinede yapay zeka alanında yeni ekran kartı çıkarttılar. Belkide gtx 2000 serisini çıkartabilirler. İnşallah da çıkartırlar.
Bence Nvidia oyle bir bekleyise girmez. Nvidia AMD den daha iyi oldugu icin(ekran karti konusunda) boyle birsey dusuncegini sanmiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı