Ekran Kartı İadesi

Yer
Muğla/Bodrum
Daha fazla  
Merhabalar ekran kartı satın aldım memnun kalmadım iade etmek istedim trendyoldan satın almıştım iadem iptal olmuş gerekçe ise ekran kartının bandrolu açılmış tekrar satılabilirliği yokmuş (bana gelen ekran kartının bandrolu bile yoktu) ekran kartı statik poşetinde ince bir bant vardı onuda geri yapıştırdım. Böyle bir hakları varmı tüketici haklarına başvurmalı mıyım hangi maddeden başvur malıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar ekran kartı satın aldım memnun kalmadım iade etmek istedim trendyoldan satın almıştım iadem iptal olmuş gerekçe ise ekran kartının bandrolu açılmış tekrar satılabilirliği yokmuş (bana gelen ekran kartının bandrolu bile yoktu) ekran kartı statik poşetinde ince bir bant vardı onuda geri yapıştırdım. Böyle bir hakları varmı tüketici haklarına başvurmalı mıyım hangi maddeden başvur malıyım ?

Hayırlı bayramlar, geçmiş olsun.

Ürününüz ayıplı değilse ve ürünün size gelmesinden 14 gün içinde iade oluşturduysanız, 6502 sayılı TKHK Mesafeli Sözleşmeler m.48/4'e göre 14 gün içinde cezai şart ödemeksizin cayma hakkını kullanabilirsiniz.
Mevzuatımızda cayma hakkının istisnaları açıklanmış. Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği m.15/1-e 'de "bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler" ibaresi yer alıyor. Bilgisayar sarf malzemeleri ne olduğu açıklanmamış. "https://www.trendyol.com/iadebilgileri.html" iade koşulları yer alıyor. Burada "ekran kartı"ndan bahsedilmiyor. Dolayısıyla kanımca "ekran kartının bandrolünün açılmış" olması cayma hakkını kullanmanızı engellemez, tekrar satılabilirliğini de etkilemez.
Dolayısıyla THH'ye başvurmanızı öneririm. (En azından elinizden geleni yapmış olursunuz)
Cayma hakkını kullanabilmek için tüketicinin satıcıya başvurması ve bunun ispatlanması gerektiği için başvururken trendyola iade talebi oluşturduğunuza dair ekran görüntüsünü de ekleyin.

Ürününüzün memnun kalmamanızın nedeni normal koşullardan istenilen performansı vermemesi ise ayıplı mal gerekçesiyle 6502 sayılı TKHK m.8 ve m.11 sözleşmeden dönerek para iadesi alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı