Ekran kartı olarak NVIDIA mi AMD mi?

• Konuyu başlatan Erbaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 104
  • Görüntüleme 41.775
Nvidia diyorum. Nvidia iyidir ama vefasızdır. Yeni kart çıkarınca, teknolojiyi ve yazılımı eski nesle vermez.
AMD kullandım, driver olarak başarısız ama kartlar güçlüydü.
Emin misin? Benim GTX970 bu yıl içerisinde güncelleme alıyordu da, şaşırdım.

Yani ideal şartlar altında tabii ki NVIDIA derim. Fakat ideal şartlar altında değiliz.

Birincisi NVIDIA kartlar muadili AMD kartlara göre dehşet pahalı. Ben RX6600'ü 5.000 TL civarına almıştım, o zaman en ucuz RTX 3060 modeli 7.200 TL mi neydi. Arada neredeyse aldığım kartın yarısı kadar fiyat farkı var.

İkincisi aradaki fiyat farkına değer bir performans farkı yok. Benim için önemli olan şey yüksek ve sabit FPS alabilmek, illa Ray Tracing de Ray Tracing diyorsam giderim NVIDIA'nın üst model kartlarını alırım, giriş-orta seviye kartlardaki Ray Tracing için NVIDIA almaya bana göre değmez. Zaten 7000 serisinde de RT performansı artırılmış olacak. Artırılmasa dahi RT performansı oyunlarda ''norm'' olana kadar ve büyük grafiksel farklar doğurana kadar RT-FPS arasından FPS'i seçerim.

Kartımla şu ana dek tek tük stutter sorunu yaşadım, o da driver sorununu halledince düzeldi. Umarım 7000 serisi de güzel bir çıkış yapar.

970 o zamanın üst sekmentiydi o dönemin diğer kartlarına bakmanı önerebilirim.
O halde mesajını üst segment ile alt segmenti birbirinden ayırarak yazman gerekiyordu. Benim kartım segmentten bağımsız eski bir kart ve 2022 yılı içerisinde güncelleme aldım. Planlı eskitme diye bilinen markadan bağımsız kapitalist bir davranış bu, savunman çok trajikomik geldi.

O halde mesajını üst segment ile alt segmenti birbirinden ayırarak yazman gerekiyordu. Benim kartım segmentten bağımsız eski bir kart ve 2022 yılı içerisinde güncelleme aldım. Planlı eskitme diye bilinen markadan bağımsız kapitalist bir davranış bu, savunman çok trajikomik geldi.
Savunma yapmadım ki? Bu tavır ne böyle? Ayırarak yazdım zaten? Ne yaşıyorsun be adam?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı