Çözüldü Ekran kartının güç kullanımı düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sametbaykal

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2016
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Adsız.png


Yukarıda ki resimde görüldüğü gibi, ekran kartı kullanımı hep o aralıklarda. "%100" değerine yakın olması gerekmiyor mu?
Laptop: MSI GP72 Leopard Pro
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler normal değil mi?

Senin kadar kafa ütüleyen kullanici görmedim kardesim.

Bak simdi; Bu PUBG'de aldigim degerler. Termal macunu yenilenmis ve hicbir sorunu olmayan dizüstü bilgisayar. Ne kapanma, ne de Thermal Throttling sorunu var. Donanim olarak da kullanici ile ortalama ayni sistemi kullaniyorum.

20200127_163618.jpg


Bu sistem 3-4 senelik. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Kaldi ki islemci gereginden fazla isinsa bile alev alacak seviyeye gelmez. En fazla Thermal Throttling yoluyla frekansi düsürür, olmadi sistemi kapatir. Bu kadar basit. Hangi devirde yasiyorsun sen acaba?

80 derece ve sonrası ne sağlıklı ne de normal.

Kime göre ve neye göre? Bu dedigin dizüstü bilgisayarlarin cogu icin gecerli degil. Oyun oynarken genelde dizüstümün 90 derecelere ciktigini bilirim. Dizüstüler fazla isiniyor olmasaydi ekstradan sogutma standi satmazlardi. Senin koca kasada kullandigin birkac sogutmayla dizüstünde bulunan kücücük sogutma ayni islevi görmüyor.

Dizüstündeki islemcilerin genel olarak sicak calistigi bilinen bir sey. Öyle olmasaydi masaüstü islemcilerine göre maksimum isi degerleri daha yüksek belirlenmezdi. Üretici bosuna o degerleri vermiyor.

Ben Q9650 islemcimi 8 sene boyunca stok sogutucuyla kullanmis adamim. Islemcimin 85'den asagi düstügü hic hatirlamiyorum. Gelmis bana dizüstü bilgisayarlarda 80 derece üzeri sagliksiz diyorsun.

Piyasadaki en iyi cihazlardan birine sahip olmama ragmen performans gerektiren oyunlarda yük altinda bu dereceleri aliyorum. Bir zarari olsaydi coktan kendini belli ederdi.

Al bu da CS: GO'da aldığım ortalama değerler. Yer yer 82 dereceye çıkıyor.

20200127_170815.jpg


Tutturmuşsun kullanım da kullanım. Bak bakalim PUBG ile CS: GO arasinda kullanim farki ne kadar? Senin mantiginla bu cihazin alev almasi gerekir.

@Sametbaykal

Oyundayken islemci frekansini da paylasir misin? Turbo Boost acik mi kullaniyorsun?
 
Son düzenleme:
Islemcin temel frekansin üzerinde calisiyor. Temel frekans 2.8GHz, turbo ile 3.80GHz'e kadar cikabiliyor. Dikkat ederseniz oyunda 3.4GHz ile calismakta. Turbo Boost'u kapatirsaniz temel frekansa sabitlenir ve sicakliklar bir nebze düser. Yalniz bunun performansa da etkisi olacaktir.

Benim islemcimin hizi ise sizinkine göre daha düsük calismakta. Dereceler bu yüzden CS: GO'da biraz daha düsük. Gördügüm kadariyla bu sefer %67 gibi bir kullanima sahip. Neredeyse iki kat artmis.

Siz ilk görseli botlarla oynarken mi aldiniz?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı