Ekran kartsız sistem toplama

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba şu an elimde olan sistem:
  • FX 4300
  • R9 380X
  • 8 GB DDR3 RAM
  • AM3+ Anakart
  • 1 TB WD Blue HDD
  • Xmateg 600W 80+ PSU

Bu sistemi eski GT 420 ekran kartı ve 350W PSU ile satacağım. Elimde R9 380X ve 600W PSU kalacak. Ben de bu kalan kısıma Ryzen bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bütçem maksimum 1700 TL. Sizden öneri bekliyorum ben şunları düşündüm:

İşlemci: Amd Ryzen 3 2200g 3.5ghz 6mb Vega 8 Gpu Am4 İşlemci - n11.com
Anakart: Msi A320M PRO-M2 V2 AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200(OC)MHz mATX - incehesap.com
RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16 Fiyatı
SSD: 240 GB JAMES DONKEY JD240 LE 2.5" 510-500 MB/s SSD Disk
Geriye bir kasa eksik kaldı. Üsttekiler toplam 1500 TL. Kasayı sizden öneri bekliyorum. Tercihen camlı olmasını isterim. Maksimum 200-230 TL bir kasa önerirseniz sevinirim. Ayrıca bunu alma şunu al dediğiniz bir parça varsa altta yazabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
AM3+ Anakartınızvar ise güçlü bir FX serisi işlemci, işinizi görecektir eğer anakartınız destekliyorsa. Böylece hiç anakart ve Ram masrafı yapmazsınız.

AM3+ Anakartınızvar ise güçlü bir FX serisi işlemci, işinizi görecektir eğer anakartınız destekliyorsa. Böylece hiç anakart ve Ram masrafı yapmazsınız.
Hocam ben zamanında bununla ilgili bir konu açtım. FX 8350 alacaktim. Ama sonradan fark ettim yani bu şekilde de beni uzun sure götürmez. Artik DDR4 güncel bir sisteme geçmek istiyorum. Bu şekilde sistem daha iyi olur.

R3 2200g de çok güçlü bir işlemci değil, yapacağınız masrafa değeceğini sanmıyorum. 2. el FX 8350 ile bile baya götürebilirsiniz.

R3 2200g de çok güçlü bir işlemci değil, yapacağınız masrafa değeceğini sanmıyorum. 2. el FX 8350 ile bile baya götürebilirsiniz.
Ryzen 5 2600 ile de toplayabilirim fakat bu sefer kasaya bütçe kalmıyor. Yani sistem uzay montaj olur. Uzay montaj da ne kadar mantıklı orası tartışılır.

Ryzen 5 2600 ile de toplayabilirim fakat bu sefer kasaya bütçe kalmıyor. Uzay montaj sistem ne kadar mantıklı olur orası sıkıntı. Aslında uzay montaj toplayarak 1 2 ay öyle kullansam sonra kasa alsam nasil olur ?

Sistem parçaların pahalı piyasada daha ucuzları var.
2200G 569 TL
A320 anakart 360 TL ( Şahsen almışken b450 almanı öneririm bütçeni zorlayıp)
3000 Mhz RAM 258 TL
Toplam 1185 TL oluyor. Orta halli bir kasa alıp 2x8 RAM yapsan APU sistem için daha iyi olabilir.
Temperli cam kasa olarakta gördüğüm en ucuzu şu var.
Toplam 1700 TL civarı yapıyor tüm parçalar ile.

Yeni nesil sisteme geçmek her zaman iyi olur. 2200G fiyatına göre çok güçlü bir işlemci, FX 8350'den de güçlü.

@AreYouOkey Sisteminin uzun yıllar götürmesini istiyosan almışken R5 2600 al A320 bir sisteme 2. nesil Ryzenler BİOS güncellemesi olmadan çalışmaz. Almışken yine anakarttada B serisi bir anakart al (B350,B450)
Ryzen 5 2600 ile de toplayabilirim fakat bu sefer kasaya bütçe kalmıyor. Uzay montaj sistem ne kadar mantıklı olur orası sıkıntı. Aslında uzay montaj toplayarak 1 2 ay öyle kullansam sonra kasa alsam nasil olur ?
R5 2600 alarak çok iyi bir seçim yapmış olursun uzay montaj kullan bir süre. Görünüşten kıs ama işlemciden kısma.

Aldığınız anakart neredeyse işlemci kadar pahalı. Uzun süre götürmesini istiyorsunuz ve JD SSD alıyorsunuz hiç mantıklı gelmiyor. 2. El bir ucuz FX serisi işlemci ile iyi bir kasa ve SSD almak daha mantıklı.

Sonradan R5 serisi işlemci almak için R3 işlemci almak hiç mantıklı değil. Bütçe yetmiyorsa hiç almamanız daha iyi, yada direk R5 alacak bütçe yapmalısınız. Asıl önemli olan R3 işlemciyi ne kadar süre kullanacaksınız ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı