Ekşi sözlük nasıl kullanılır?

Sözlük artık eskisi gibi değil, parayla entry girenlerden tutun aşşırı kolpa her şeyle dalga geçen bi topluluk daha var her şeye sallıyorlar ve hiçbir şeyi beğenmiyorlar. Eski zamanlarda sözlüğe girdiğimde gerçekten sözlük gibiydi şehirlerde nerelere girmem nerelere girmemem falan hepsi samimi bir dille yazılırdı internette meme olan sözleri aratır ne demek istendiğini görürdüm vs. Şuan alakası yok bir konuya girdiğimde insanların konuyla dalga geçmesinden ve dalga geçtiği konu için başka bir başlık etiketlemesinden konudan uzaklaşıyorsunuz. Üstelik sözlüğün kitlesi arttığı için böyle yapan insanlarda her geçen gün fazlalaşıyor, bir konu hakkında 35 sayfa varsa insan gibi olayı açıklayan ya ilk konuyu açan kişidir yada aralarda bir kaç kişi düzgünce dalga geçmeden kendi görüşüyle birlikte dalga geçmeden yazmıştır. Diğer yaklaşık 33 sayfa boş, bomboş. Onun haricinde küfür serbesttir bunu dememe gerek bile yok bence ama söylemem gerektiğini hissettim : D, siyaset yapılır baya yapılır hemde. Aktroll falan diye sözlükte olan kesimlere lakap takmışlar burda çok girmiyim ekşide aratıp bulursunuz artık :D. İlk üye olduğunuzda 10 Entry giriyorsunuz fakat yayımlanmıyor 10 entry den sonra hesabınız incelemeye alınıyor ve çaylak olarak başlıyorsunuz en başta. Eğer kendi görüşünüzü bir yerde belirtecekseniz bu azda olsa belli bir kesimin hoşuna gitmiyor ve mesajdan ana avrat giydiriyorlar bunuda belirtmek isterim. Yardım edebilmişsem ne mutlu bana : ). Kafanıza takılan başka bir soru varsa alabilirim.

Ekşi sözlük, Türkiyenin rönesans ve reform hareketine öncülük etmiş, özgür düşünceyi yaymakta büyük rol oynamıştır. Burada şuursuz(?) bir şekilde yapılan eleştiriler hiç iç açıcı değil, bahsi geçen 'ergen topluluğu' gibi yorumların yapılması bu konuya aşikar bir vaziyette.
Evet öncü sitelerden biridir.
Tabi eskisi gibi değil ama ne değişmedi ki günümüzde.

Yaptığım Google aramalarının neredeyse yarısında ilk olarak Ekşi Sözlük içerikleri karşıma çıkıyor. Gayet de gerekli ve kullanılması gereken sitedir. Türkiye nasıl bir sirk gibiyse, Ekşi Sözlük de öyledir. İsteyen bilgiye ulaşır, isteyen boş beleş içeriklere ulaşır. Bu tamamen siteyi nasıl kullandığınız ile ilgilidir.

Hocam kendini zeki sanıp egolu ergenlerin oluşturduğu bir topluluk gibi yazarları gereksiz ve tek işleri kötülemek zamanında onlara fazlaca destek verenleri bile boş ithamlarla kötüledikleri için (bakınız kesinlikle eleştiriden bahsetmiyorum önyargılı bir biçimde kötülemekten bahsediyorum) yavaş yavaş etkisini kaybeden boş bir topluluk
Bakınız bahsi geçen kismsede hemen damladı :)

Si... formatı eyledin viran... Forum olarak kullanmayın yoksa yazarlar bunu. :D

Ekşi'de benim de yazarlığım var, çok eskiden açıp 10 entry girmiştim ve yaklaşık 6-7 ay sonra yetki vermişlerdi. Ben Ekşi'yi daha çok film/dizi/müzik ve diğer sosyal konularda genellikle okumak için kullanıyorum. Dolu tarafıyla ilgilenirseniz o kadar da boş bir ortam değil, boş tarafıyla ilgilenirseniz burada da çok boş var :) Ayrıca Ekşi Şeyler sitesi de oldukça kaliteli.

Si... formatı eyledin viran... Forum olarak kullanmayın yoksa yazarlar bunu. :D

Ekşi'de benim de yazarlığım var, çok eskiden açıp 10 entry girmiştim ve yaklaşık 6-7 ay sonra yetki vermişlerdi. Ben Ekşi'yi daha çok film/dizi/müzik ve diğer sosyal konularda genellikle okumak için kullanıyorum. Dolu tarafıyla ilgilenirseniz o kadar da boş bir ortam değil, boş tarafıyla ilgilenirseniz burada da çok boş var :) Ayrıca Ekşi Şeyler sitesi de oldukça kaliteli.
Entry konu gibi birşey herhal.

Entry konu gibi bir şey herhalde.
Hayır, konu değil. Mesela bu yazdığına biz burada mesaj diyoruz, orada entry deniyor. Tek farkı bu. Türkçeye çevirirsek girdi. Aslında mesajdan farkı yok ama her yerin kendine has gelenekleri var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı