Ekşi sözlük yeniden erişilebilir

Ben gayet ederim. İster şimdiki ister başka bir X kişisi bir yanlışı varsa onun hakkında istediğim gibi konuşurum.
İşte, o aşağılayarak, sanki ayaklarınızın altına alabilirmiş gibi, anasına bacısına sövemezsiniz ki bu hem kanunen yasak.

Hayır milli iradeye değil direk kişisine saygısızlıktır. Ben şimdi Mozambik'li olsam ve Mozambik liderine sövsem o ülkenin liderine mi sövmüş olacağım yoksa onu seçenlere mi sövmüş olacağım. İkisinin ayrımını yapamıyorsun bence.
Ben CB olsam, şahsen o sözü burnunuzdan getirir, söylediğinize bin pişman ederdim. Siz olsanız size küfredilmesine razı mı olacaksınız.

Her şey akılla başlar hocam. Ben birisi benden büyük benden üst veya bir konumda benden daha iyi yaşıyor diye veya halkın çoğunluğu onu seçti diye susup oturmak zorunda değilim bir yanlışını gördüysem istediğim dille söylerim.
Kaldı ki halk her zaman kendisi için doğru seçimleri yapmayabilir.
İstediğiniz gibi söylemek seviyesiz bir üslup ile ise bir halta yaramaz, aksine yok edilmesi gereken bir hal alır. Kendinizi kanundan üstün tutamazsınız. Misal biri çıkıp Atatürk hakkında istediği gibi konuşamaz, çünkü kanun onu cezalandırır.

Siz kendinizi global adı altında ABD'li ve Avrupa'lı gibi görüyor ve onalra göre yaşıyor olabilirsiniz ama ben ve benim gibi düşünenler koca bir medeniyeti miras olarak gördüğünden bu topraklar üzerinde kendi örf ve adetlerimizle Türk töresiyle yaşamak gayretinde bulunuyoruz.

1000 yıllık devlet geleneği mi hocam? Bizim tarihimiz dediğin nedir ki? Cumhuriyetten önce Osmanlı vardı orada lidere laf yaptın mı kelleni alıyorlardı. Atatürk sağ olsun artık kellemizi almıyorlar.
Hayır, bin değil 2 bin. Dahası Atatürk'ün aldığı kelleler az mı zannediyorsunuz?

Açık konuşayım korkudan sosyal medya hesabı açamadım sivri sivri konuşurum birilerinin zoruna gider de dava eder diye. Tek kullandığım sosyal mecra burası.
Burada da yazdıklarınız ile de dava edilebilirsiniz. Bende forum yönetiyorum her mesajınız ayrı ayrı IP adresi üzerinden kaydedilir. Mahkeme isterse yöneticiler vermek mecriyetindedir.

İsteyen istediği şeyi yazabilir, yazılan her şeye de dava açabilirsiniz. Ancak bu olay tamamen özgürlüklerin engellenmesi adına yapılan şeyler.
Özgürlük yani hürriyet üzerinden baktığımızda başkasına yapılan hakaretleri için içine katarsak hürriyet her istediğini yapabilme demek değildir. Bende çok eleştirel şeyler yazar ve söylerim ama başıma hiçbir şey gelmedi. Gelse bile kendimi savunabilirim, çünkü hep arkasında durabilecek seviyeli bir fikir beyanında bulunmak taraftarıyım.

Özgürlük var mıydı da kapatılmış. Adım adım İran olacak Türkiye.
İslami yönden bakıyorsanız 1928 öncesine bakmak lazım, biz asla İran gibi olmadık ve olmayız. Dahası hür olmadığını söyleyenler (ekonomi hariç, onda ben de kendimi çok hür hissetmiyorum) ne yapamıyorlar da hür değiller?

İşte, o aşağılayarak, sanki ayaklarınızın altına alabilirmiş gibi, anasına bacısına sövemezsiniz ki bu hem kanunen yasak.

Ben cb olsam, şahsen o sözü burnunuzdan getirir, söylediğinize bin pişman ederdim. Siz olsanız size küfredilmesine razı mı olacaksınız.

İstediğiniz gibi söylemek seviyesiz bir üslup ile ise bir halta yaramaz, aksine yok edilmesi gereken bir hal alır. Kendinizi kanundan üstün tutamazsınız. Misal biri çıkıp Atatürk hakkında istediği gibi konuşamaz, çünkü kanun onu cezalandırır.

Siz kendinizi global adı altında ABD'li ve Avrupa'lı gibi görüyor ve onalra göre yaşıyor olabilirsiniz ama ben ve benim gibi düşünenler koca bir medeniyeti miras olarak gördüğünden bu topraklar üzerinde kendi örf ve adetlerimizle Türk töresiyle yaşamak gayretinde bulunuyoruz.

Hayır, bin değil 2 bin. Dahası Atatürk'ün aldığı kelleler az mı zannediyorsunuz?

Burada da yazdıklarınız ile de dava edilebilirsiniz. Bende forum yönetiyorum her mesajınız ayrı ayrı IP adresi üzerinden kaydedilir. Mahkeme isterse yöneticiler vermek mecriyetindedir.

Özgürlük yani hürriyet üzerinden baktığımızda başkasına yapılan hakaretleri için içine katarsak hürriyet her istediğini yapabilme demek değildir. Bende çok eleştirel şeyler yazar ve söylerim ama başıma hiçbir şey gelmedi. Gelse bile kendimi savunabilirim, çünkü hep arkasında durabilecek seviyeli bir fikir beyanında bulunmak taraftarıyım.

İslam'i yönden bakıyorsanız 1928 öncesine bakmak lazım, biz asla İran gibi olmadık ve olmayız. Dahası hür olmadığını söyleyenler (ekonomi hariç, onda ben de kendimi çok hür hissetmiyorum) ne yapamıyorlar da hür değiller?

Düşünce özgürlüğü var mı? Varsa neden kapatılıyor.

Ben CB olsam, şahsen o sözü burnunuzdan getirir, söylediğinize bin pişman ederdim. Siz olsanız size küfredilmesine razı mı olacaksınız.

İslami yönden bakıyorsanız 1928 öncesine bakmak lazım, biz asla İran gibi olmadık ve olmayız. Dahası hür olmadığını söyleyenler (ekonomi hariç, onda ben de kendimi çok hür hissetmiyorum) ne yapamıyorlar da hür değiller?
Yazdıklarından ülke hakkında pek bir fikrin olmadığını ve evden dışarı çıkmadığını düşünüyorum, özellikle ne yapamıyorlar da hür değiller? kısmında. Bir sürü örnek veririm sana ama en önemli düşüncelerini özgür bir şekilde dile getiremiyorsun, ifade özgürlüğü yok bu ülkede! bu sitenin kapaması da tamamen bununla alakalı, iptal ettirilen festivaller, alkol yasakları vs, vs.

CİMER'den bilgi isteyebilirsiniz, ben ne bileyim. İhtimal düşünceleri yazdım.

CİMER özgür mü? Kime hizmet ettiğini bilmiyor isen öğrenmeni tavsiye ederim.

Yazdıklarından ülke hakkında pek bir fikrin olmadığını ve evden dışarı çıkmadığını düşünüyorum, özellikle ne yapamıyorlar da hür değiller? Kısmında. Bir sürü örnek veririm sana ama en önemli düşüncelerini özgür bir şekilde dile getiremiyorsun, ifade özgürlüğü yok bu ülkede! Bu sitenin kapaması da tamamen bununla alakalı, iptal ettirilen festivaller, alkol yasakları vs, vs.

Hocam amaç basit. Ümit özdağ ında dediği gibi Erdoğan milli güvenlik sorunudur.

Ben cb olsam, şahsen o sözü burnunuzdan getirir, söylediğinize bin pişman ederdim. Siz olsanız size küfredilmesine razı mı olacaksınız.

Evet bir siyasi olsaydım birisi bana küfür etse takmazdım bile.

İstediğiniz gibi söylemek seviyesiz bir üslup ile ise bir halta yaramaz.

Gayet de işe yarar ben söylemek istediğimi istediğim üslüpla söylediğim için söylediğimin değeri mi eksilecekmiş?

Aksine yok edilmesi gereken bir hal alır.

Yok etmek derken kurşuna mı dizecekler?

Senin kendi fikrin beni ırgalamaz ne ben seni ikna edebilirim ne sen beni. Ha ben kendimi Avrupa'lı görmüyorum orası ayrı. Bir yerde bir yenilik varsa ülkeme de gelmesini isterim bir şey üretiliyorsa ülkemin de üretmesini isterim ama bu ülkede bir terslik var ve bir türlü güzel şeyler olmuyor. bunun suçlusu da ben değilim.

Kelle derken kimden bahsediyorsun? Açık konuş.

Burada da yazdıklarınız ile de dava edilebilirsiniz.

Biliyorum buradan da dava edilebileceğimi. Burada diğer sosyal platformlara göre daha az dava edilme şansım var daha az kişi ile etkileşim içindeyim manasında yazmıştım.

Yazdıklarından ülke hakkında pek bir fikrin olmadığını ve evden dışarı çıkmadığını düşünüyorum, özellikle ne yapamıyorlar da hür değiller? kısmında. Bir sürü örnek veririm sana ama en önemli düşüncelerini özgür bir şekilde dile getiremiyorsun, ifade özgürlüğü yok bu ülkede! bu sitenin kapaması da tamamen bununla alakalı, iptal ettirilen festivaller, alkol yasakları vs, vs.
Olabilir, elbette ben de kendim üzerinden tecrübelerimle fikrimi beyan ediyorum. Lakin ifade özgürlüğü olmayan bir yerde ifade özgürlüğünün olmadığını söyleyemezsiniz. Bakın şahsen ben diktatör olsam, bu asla ama asla söyleyemezdiniz. Gerçekten söyleyemezdiniz. Aksi takdirde başınıza gelecekleri tahmin bile edemezdiniz. Bunları dahi söylüyorken sizler nasıl ifade özgürlüğü yok diyorsunuz? O sitenin kapanması tek başına bunu ispat etmez. O zaman Twitter da kapanmalıydı. YT de, Face de... Bunu yapanlar oradaki kullanıcıların sadece orada olduğunu zannetmiyordur herhalde. Festivaller neden iptal ediliyordu malumat sahibi değilim. Bilmiyorum. Alkol yasağı şöyle dursun bence sigara da yasaklanmalı. Her şeyden önce insan sağlığına zararlı ve aynı zamanda çevresindeki insanları da tehlikeye atıyorlar. Yani işin esasında bence bir kamu güvenliği de söz konusu.

Hocam amaç basit. Ümit özdağ ında dediği gibi Erdoğan milli güvenlik sorunudur.
Hahaa! Her yerde yapılanı siz de yaptınız. Karşısındaki insanı belli bir gruba iterek onu harcamak istiyorsunuz. Ben herhangi bir gruba girmeyi ve kutuplaşmayı reddediyorum. Ben parti tutmam. Ümit Bey, zannedersem birkaç hafta önce iç savaşa gidebilecek bir süreçten bahsetmişti.

Gayet de işe yarar ben söylemek istediğimi istediğim üslüpla söylediğim için söylediğimin değeri mi eksilecekmiş?
Elbette, üslup her şeydir. Basit veya kötü bir şeyi öyle bir anlatırsınız ki fevkalade güzel bir şeye dönüşür. Çok iyi bir şeyi de öyle ifade edersiniz ki bir işe yaramaz, gereksiz görülür. Üslup her şey. Edebiyatta da böyledir.

Kelle derken kimden bahsediyorsun? Açık konuş.
O da karşı çıkanı halletti sizin dediğiniz gibi demek istiyorum.

orası ayrı. Bir yerde bir yenilik varsa ülkeme de gelmesini isterim bir şey üretiliyorsa ülkemin de üretmesini isterim ama bu ülkede bir terslik var ve bir türlü güzel şeyler olmuyor. bunun suçlusu da ben değilim.
Zaten suçlamıyorum, yani sizi düşman olarak görmüyorum yanlış anlamayın, hepimiz bu toprakların evladıyız. Güzel şeyler hiç olmuyor değil ama olan kötülükler onları örtüyor. Mesela TOGG, güzel, ben beğeniyorum ama ömrüm boyunca alabileceğimden şüpheliyim. Asgari ücretle çalışan bir vatandaş alamaz onu. İnşaallah daha ucuz modelleri de çıkar.

Biliyorum buradan da dava edilebileceğimi. Burada diğer sosyal platformlara göre daha az dava edilme şansım var daha az kişi ile etkileşim içindeyim manasında yazmıştım.
Ha, aktif binden fazla üyesi var. Emin olun forumlarda yazılanlar daha fazla aktif üyeler nezdinde dikkat ediliyor. Lakin dediğim gibi edep ve hakaretten mahrum bir şey yazmazsanız başınıza hiçbir şey gelmez; hiçbir yerde gelmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir, elbette ben de kendim üzerinden tecrübelerimle fikrimi beyan ediyorum. Lakin ifade özgürlüğü olmayan bir yerde ifade özgürlüğünün olmadığını söyleyemezsiniz. Bakın şahsen ben diktatör olsam, bu asla ama asla söyleyemezdiniz. Gerçekten söyleyemezdiniz. Aksi takdirde başınıza gelecekleri tahmin bile edemezdiniz. Bunları dahi söylüyorken sizler nasıl ifade özgürlüğü yok diyorsunuz? O sitenin kapanması tek başına bunu ispat etmez. O zaman Twitter'da kapanmalıydı. YT de, face de... Bunu yapanlar oradaki kullanıcıların sadece orada olduğunu zannetmiyordur herhalde. Festivaller neden iptal ediliyordu malumat sahibi değilim. Bilmiyorum. Alkol yasağı şöyle dursun bence sigara da yasaklanmalı. Her şeyden önce insan sağlığına zararlı ve aynı zamanda çevresindeki insanları da tehlikeye atıyorlar. Yani işin esasında bence bir kamu güvenliği de söz konusu.

Hahaa! Her yerde yapılanı siz de yaptınız. Karşısındaki insanı belli bir gruba iterek onu harcamak istiyorsunuz. Ben herhangi bir gruba girmeyi ve kutuplaşmayı reddediyorum. Ben parti tutmam. Ümit bey, zannedersem birkaç hafta önce iç savaşa gidebilecek bir süreçten bahsetmişti.

Elbette, üslup her şeydir. Basit veya kötü bir şeyi öyle bir anlatırsınız ki fevkalade güzel bir şeye dönüşür. Çok iyi bir şeyi de öyle ifade edersiniz ki bir işe yaramaz, gereksiz görülür. Üslup her şey. Edebiyatta da böyledir.

O da karşı çıkanı halletti sizin dediğiniz gibi demek istiyorum.

Zaten suçlamıyorum, yani sizi düşman olarak görmüyorum yanlış anlamayın, hepimiz bu toprakların evladıyız. Güzel şeyler hiç olmuyor değil ama olan kötülükler onları örtüyor. Mesela TOGG, güzel, ben beğeniyorum ama ömrüm boyunca alabileceğimden şüpheliyim. Asgari ücretle çalışan bir vatandaş alamaz onu. İnşaallah daha ucuz modelleri de çıkar.

Ha, aktif binden fazla üyesi var. Emin olun forumlarda yazılanlar daha fazla aktif üyeler nezdinde dikkat ediliyor. Lakin dediğim gibi edep ve hakaretten mahrum bir şey yazmazsanız başınıza hiçbir şey gelmez; hiçbir yerde gelmez.

Ben parti tutmadım bugüne kadar da tutmuyacağım Almanya'da doğdum büyüdüm:) bilmem anlatabildim mi:)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı