Ekşi sözlük yeniden erişilebilir

@222744 İlk başta kapatılmasının neticesi iyi olduğunu çünkü depremzedelere edilecek muhtemel hakaretleri orada engellediğini söylemiştim. Sonradan dediklerim ise bu açıdan bakınca kapatılmasına yönelik ifadelerdi. Yoksa bir servis sağlayıcı komple kapatılmak yerine elbette bizzat faili takip edilerek ve gerekli işlemler yapılarak cezalandırılmalı. Söylediklerimden bunun aksini söylemeye çalışmadım, öyle aksetmiş olabilir. Fakat Peyami Bey'in çok sevdiğim bir sözü vardır:

"Batıda hükümet sansürü yerine seviye sansürü vardır. Bu seviyenin olmadığı memleketlerde kanun düşünceyi hudutlandırır. Düşünce hürriyeti isteyenler daha evvel düşünce seviyesinin yükselmesine hizmet etmelidirler."

@222744 İlk başta kapatılmasının neticesi iyi olduğunu çünkü depremzedelere edilecek muhtemel hakaretleri orada engellediğini söylemiştim. Sonradan dediklerim ise bu açıdan bakınca kapatılmasına yönelik ifadelerdi. Yoksa bir servis sağlayıcı komple kapatılmak yerine elbette bizzat faili takip edilerek ve gerekli işlemler yapılarak cezalandırılmalı. Söylediklerimden bunun aksini söylemeye çalışmadım, öyle aksetmiş olabilir. Fakat Peyami Bey'in çok sevdiğim bir sözü vardır:

"Batıda hükümet sansürü yerine seviye sansürü vardır. Bu seviyenin olmadığı memleketlerde kanun düşünceyi hudutlandırır. Düşünce hürriyeti isteyenler daha evvel düşünce seviyesinin yükselmesine hizmet etmelidirler."
Dusunce seviyesi bir anda yukselecek bir sey degildir dusunce insanlar dusunup daha iyi fikirler bulunca gelisen bir seydir ve daha iyi fikirler daha aydin insanlardan cikar bu sebeple bu halkin iki seye sahip olmasi gerekir, birincisi haber ve dusunce ozgurlugu (malum bayagi asagilardayiz bu konuda) ikincisi ise daha kaliteli ve etkili temel egitim.

Ya bence mübalağa ediyorsunuz, siz hakaret etmediğiniz ve kanuna karşı gelmediğiniz hangi düşüncenizi söylediniz de cezalandırıldınız?

Güldürme beni 18 yaşından ufak kişilere bile hakaret davası açan birisi yönetiyor bizi. Daha nasıl bir cezalandırma olmasını istiyorsun? oldu olacak kazığa da oturtsunlar öyle daha çok cezalanmış oluruz.

Ben şahsen kapatılmasını doğru buluyorum, şehitlerimize bile provakatif paylaşım yapıyorlardı. Kullanıcıların kötülüğünü geçtim, yönetim bir şey demiyordu. Hadi sadece kullanıcı sorun olsa karara saçma derdim fakat yönetim de böyle olunca kapatılması gerekti bence.

Ya bence mübalağa ediyorsunuz, siz hakaret etmediğiniz ve kanuna karşı gelmediğiniz hangi düşüncenizi söylediniz de cezalandırıldınız?
Yok benim demek istediğim milletin kendi fikri yok ve düşünebilme yeteneği yok. Gördüğümüz bir çok kimse ya triggerlanmış ergen oluyor yada at gözlüğü takan biri.

Bu mecralara bağımlı olmak çok anlamsız. Kendilerini kaybediyorlar.

İşte bu yüzden ileri gidemiyoruz. Başka ülkelerde başkana küfür etsen bile hiçbir şey olmaz.

Amerika'da ben bidena küfür etsem adam bana hakaret davası mı açacak? Kaldı ki dünyada en fazla hakaret davası açan yönetici bizim başkandır herhalde. İnsanlar fikir belirtince cb hakaret ya da halkı kin ve düşmanlığa teşvikten dava gelebiliyor. Neresinde bunun ifade özgürlüğü?

İşte bu yüzden ileri gidemiyoruz. Başka ülkelerde başkana küfür etsen bile hiçbir şey olmaz.

Amerika'da ben bidena küfür etsem adam bana hakaret davası mı açacak? Kaldı ki dünyada en fazla hakaret davası açan yönetici bizim başkandır herhalde. İnsanlar fikir belirtince cb hakaret ya da halkı kin ve düşmanlığa teşvikten dava gelebiliyor. Neresinde bunun ifade özgürlüğü?
Ama saygı ve sevgi de yok onlarda. Birbirlerine küfür ediyorlar hep "son of the b**ch" diyorlar birbirinlerine. Şahsen ben, kimsenin birbirine değil küfür hakaret bile etmesini istemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı