stifmeister
Megapat
Daha fazla
Ne kadar çok bakır o kadar iyi soğutma olur. Çünkü sen pompa kullanacaksın yani sıvı gelip geçecek bütün ısıyı kendi üzerine alana kadar beklemeyecek. Buda sıvının anlık temas edeceği alanın büyük olması gerektiğini gösteriyor. Yani küçük veya büyük olmasındaki amaç temas yüzeyini artırmak. Hesaplarda benim tasarladığım daha büyük yüzey alanına sahip gözüküyor ince hesap yapmadım fakat derinlik farkı olduğu için benim çizim öne geçecektir. Bu karşılaştırmayı örnek aldığım bitspower modeline göre yapıyorum karışıklık olmasın. Bloğu küçük tasarlarsan yüzey alan büyütmek için çok küçük bloklar yaparsın güzel olur. Bloğu büyük yaparsan performans için küçük bloklar yaparsın. Anında soğutur fakat Değermi bilemem çünkü su radyatörde tam soğumadan gelir bu sefer çok büyük radyatörler gerekebilir. Dediğim gibi bu işin hesabı araştırması falan var ama uzun sürüyor. Sadece CPU soğutmak için bu kadar uğraşmanıza gerek yok.Kabaca o küçük bloklarla eşit yüzey alan tasarlarsanız sizinkide aynı performansı verir. Hatta daha iyi olabilir çünkü suyun basıncı çok düşmeden radyatöre gider orda daha iyi soğur.