Elektrik kaynaklı input lag nasıl çözülür?

YUSUFKANKA505

Hectopat
Daha fazla  
Selam, bu sorunu neredeyse iki yıldır yaşıyorum. Sırf bu sorun yüzünden laptop aldım hala çözülmedi. Eski bilgisayarımda yaşadığım geçikme, ekran bulanıklığı, yavaşlığı yaşıyorum 2,3 aydır araştırdım ve sorunun elektrik kaynaklı olduğunu tespit ettim. Bu sorunu çözmem için ne gerekli ne yapmam gerekiyor. Yardımınız lazım.

Laptop: GF66 katana UE.

O zaman elektrik konusunda sizi şüphelendirecek bir şey yok. Bilgisayardaki güç kaynakları zaten voltajı süzüp sistem bileşenlerine doğru voltajı iletiyor. Siz farklı sorunları araştırın. Sürücüler, eksik DLL dosyaları, 3 parti yazılımlar, ısınma problemleri, donanım arızaları gibi. Tüm bu dediklerimi anladıysanız eğer. Sorununuzu net bir şekilde açıklarsanız belki size doğru yönlendirmeler yapabilirim.

O zaman elektrik konusunda sizi şüphelendirecek bir şey yok. Bilgisayardaki güç kaynakları zaten voltajı süzüp sistem bileşenlerine doğru voltajı iletiyor. Siz farklı sorunları araştırın. Sürücüler, eksik DLL dosyaları, 3 parti yazılımlar, ısınma problemleri, donanım arızaları gibi. Tüm bu dediklerimi anladıysanız eğer. Sorununuzu net bir şekilde açıklarsanız belki size doğru yönlendirmeler yapabilirim.

Windows'u orijinal sitesinden indirdim, input lag yüzünden bilgisayar değiştirdim zaten.

Sorun elektrik 4 senedir çekiyorum bu sorunu saçma ama emin olun elektrik. UPS regülatör ferrit kablo hiçbir işe yaramaz hepsini denedim boşa para harcamayın. Tek çözüm inanın farklı bir şehir ya da farklı bir mahalle.

Selamünaleyküm. Yaşadığınız tüm problemleri bende yaşadım oyundaki akıcılık sadece gece 2 ila 6 arası tam olmasa da oyunlarda smooth ve akıcılık gelıyor sabaha karşı gidiyordu. Çok ayar denedim. Aklınıza gelmeyecek şeyleri denedim. RAM SSD işlemci vs hepsini değiştirdim. Technopat'ta bir arkadaş işlemcinin stok fanını çıkardıgında akıcı oluyor ama ısınıyor diyordu. Hem onu denemek hem de kasanın ısısını düşürmek için kule tipi soğutucu aldım. Bilgisayara takalı 1 saat oluyor sonunda çözdüm. Umarım bu şekilde devam eder. İleride olursa (umarım olmaz ) tekrar eskiye dönerse tekrar bilgilendireceğim.

Selamünaleyküm. Yaşadığınız tüm problemleri bende yaşadım oyundaki akıcılık sadece gece 2 ila 6 arası tam olmasa da oyunlarda smooth ve akıcılık gelıyor sabaha karşı gidiyordu. Çok ayar denedim. Aklınıza gelmeyecek şeyleri denedim. RAM SSD işlemci vs hepsini değiştirdim. Technopat'ta bir arkadaş işlemcinin stok fanını çıkardıgında akıcı oluyor ama ısınıyor diyordu. Hem onu denemek hem de kasanın ısısını düşürmek için kule tipi soğutucu aldım. Bilgisayara takalı 1 saat oluyor sonunda çözdüm. Umarım bu şekilde devam eder. İleride olursa (umarım olmaz ) tekrar eskiye dönerse tekrar bilgilendireceğim.

Laptoptayım.

Selam, bu sorunu neredeyse iki yıldır yaşıyorum. Sırf bu sorun yüzünden laptop aldım hala çözülmedi. Eski bilgisayarımda yaşadığım geçikme, ekran bulanıklığı, yavaşlığı yaşıyorum 2,3 aydır araştırdım ve sorunun elektrik kaynaklı olduğunu tespit ettim. Bu sorunu çözmem için ne gerekli ne yapmam gerekiyor. Yardımınız lazım.

Laptop: GF66 katana UE.
Merhaba. Sorunu çözdünüz mu? Son haftalar bu sorunu yaşıyorum ve çözümünü bulamıyorum!

Selamünaleyküm neredeyse 1 ay olacak sorunum sanırım kalıcı olarak kalktı. Artık normal zamanlarda da oyunumda problem olmadan akıcı bir şekilde oynayabiliyorum.
Bu problemler;
Genellikle rekabetçi oyunlarda rakipleri görmeden ölüyordum,
PUBG de akıcılık sıfır ve uzaktaki adamlar koşarak gitse bile scope la zor gözüküyordu.
Sıktığım mermiler PUBG'de HS yese bile adam düşmüyor.
Özellikle Valorant'ta 4 isabetli ise 3 isabetli, 3 isabetliyse 2 isabetli şeklinde hasar gidiyordu.

Kule tipi soğutucu oyunda bayağı fark yarattı. Ayrıca monitörün DP kablosunda fark etmediğim bir gevşeme, temasızlık vardı onu sabitledim. Ekstra olarak da birkaç ayar yaptım özetle sıralayacak olursak;

BIOS Update yaparken BIOS renamer ı kullanmadan Update.
BIOS CPU Configuration-SMT mode disable (minik dropçuklar kalkıyor )
Net framewok eksik olanları yükleme (PUBG'de ansızın hata vermişti akıcılık konusunda bayağı etkisi var.)
HPET -disable
CMD-BCDEdit-bootmenupolicy legacy ise.
--- BCDEdit /set {default} bootmenupolicy standard---
(Anlayamadığım tek konu bu BIOS'tan UEFI açık olmasına, Windows'u kurarken UEFI yapmama rağmen bende legacy gözüküyordu.)

1.png

Aygıt Yöneticisi'nden network sürücüsüne sağ Click özellikler.

2.png

Şeklinde MAC adresini değiştirme.

Son olarak da windows hızlandırma adına küçük ayarlar için;
Başlatma kodunu koplayarak PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp kodu yapıştırıyoruz.
Recomended seçenekleri işaretlemenizi tavsiye etmem tekrar düzeltemediğim için format attığım olmuştu.

3.png

İhitiyaç duyduğunuz uygulama programları buradan indirebilirsiniz.

4.png

Benim ayarlarım bu şekilde.

5.png

.NET Framework'u buradanda indirebilirsiniz.

Özetle işlemci, kule tipi soğutucu, akıllı priz ve düzgün bir uzatma kablosu değiştirdikten sonra yaptığım ayarlar bu şekilde.
Net bir şekilde giderir diyemem ama benim sorunum çözüldü kaymak gibi akıyor.
Umarım herkesin sorunu çözülür iyi sosyaller <3

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı