ElementaryOS ile Windows 10 Dual Boot yapmak

Guest Additions bulunamıyor diyor, saatlerce uğraştım manual olarak kendim attım VBox klasörünün içine felan olmuyor. VMware deneyeyim dedim, onun gerçekten Windows'u silme riski var. Bilen arkadaşım da olmadığı için yapamadım.
Ben de şahsen böyle bir sorun yaşamadım. WmWare ile.

ElementaryOS'u kurarken diskteki her şeyi sil seçeneği geliyor, onu seçince de VMware C diskinde olduğu için Windows'u siliyor.
Bilginizin yanlış olduğunu söylemem gerek. VMware ve VirtualBox, sanal makinelerde sanal bir disk dosyası oluşturur ve diski sil dediğiniz zaman sanal disk dosyasının içini boşaltmış olursunuz. Yani bu işlemler gerçek diskinizde değil sanal makineyi kurduğunuz klasörün içindeki bazı dosyalarda gerçekleşir fakat sanal makine bu dosyaları gerçek bir disk zanneder.

Bilginizin yanlış olduğunu söylemem gerek. VMware ve VirtualBox, sanal makinelerde sanal bir disk dosyası oluşturur ve diski sil dediğiniz zaman sanal disk dosyasının içini boşaltmış olursunuz. Yani bu işlemler gerçek diskinizde değil sanal makineyi kurduğunuz klasörün içindeki bazı dosyalarda gerçekleşir fakat sanal makine bu dosyaları gerçek bir disk zanneder.
Ben WMware'yi başka bir diske kurabiliyor muyum ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı