Elgato'suz çift PC yayın yapılabilir mi?

Bence çok ileri düzey yayıncılık için çift PC ideal olabilir ama tek PC'de gayet yeterli ben ben ilk başladığımda i5 işlemcili 1660 Ti ekran kartlı laptopla yayın yaptım aylarca. Neredeyse hiç sorunda yaşamadım.

Bence de abi yani çok ileri düzeyde yayıncılar kullanıyor yani eğer yeni yayıncıysan tek PC de iş görür.
Uygun fiyatlı bildiğiniz capture Card var mı peki.

Bütçen kaç TL.
 
Uygun fiyatlı bildiğiniz capture Card var mı peki
Bir ara araştırdım sanırım 700-800 bandında markasına bile hatırlamadığım bir iki kart vardı. Yorumlarında hiç iç açıcı şeyler okumadım. Özellikle harici capture cardlar sorunlu oluyormuş Elgato'da bile. Dahili kartlarda fiyat olarak yüksek. Ama dediğim gibi hiç kullanmadım ve internette okuduklarım kadarıyla cevap veriyorum. Siz yine bir araştırma yapın, yanlış bilgilendirme yapmış olmayayım.
 
Oyun oynarken çok sağlıklı sonuçlar verecek gibi durmuyor. Çünkü oyun bilgisayarından gelen görüntü kablosunu bu cihaza takacaksın ve cihaz bu görüntüyü kopyalayıp birisini oyun monitörüne, diğerini yayın bilgisayarına gönderecek. Bu işlem esnasında oyun monitörüne giden görüntüden neler kaybedeceksin? Belki 30 Fps gönderecek görüntüyü yada lag durumu olabilecek? Elgatonun HD60 serisinde bile şu an hatırlayamadığım bazı kayıplar oluyordu sanırım. Ama bunları 3 4 ay önce araştırdığım için çok aklımda kalmadı. Tek bildiğim bu fikirden tamamen uzaklaştığım.
 
Aliexpress'ten 100 TL'lik bir kart aldım, yazılar zor okunacak düzeydeydi. Ucuza kaçmamak lazım, Amazon.de üzerinde 500-600 TL bandında güzel aletler var, bütçe söyleyin siz.

Ben Elgato'dan aşağısını kesinlikle önermiyorum Elgato bile bazen sakatlık çıkartabiliyor ki zaten küçük bir yayıncıysan çift PC aşırı abartı olur yani illakı yapacağım derse 1500 TL falan gözden çıkartacak.
 
Ben Elgato'dan aşağısını kesinlikle önermiyorum Elgato bile bazen sakatlık çıkartabiliyor ki zaten küçük bir yayıncıysan çift PC aşırı abartı olur yani illaki yapacağım derse 1500 TL falan gözden çıkartacak.
Elgato isimden yürüyor sadece markacılığın lüzumu yok. Tek PC üzerindeki netliği yakalamak istiyorsa TB3 kartlara yönelsin derim de o kadar masrafa gerek yok. 500 TL civarına güzel aletler var.
 
Elgato isimden yürüyor sadece markacılığın lüzumu yok. Tek PC üzerindeki netliği yakalamak istiyorsa TB3 kartlara yönelsin derim de o kadar masrafa gerek yok. 500 TL civarına güzel aletler var.

Kardeşim Elgato piyasanın en iyi capture card'larını üretiyor o bile bazen takılıyor hata olabiliyor 500 TL'ye asla önermiyorum ben alacaksa kralından bir Elgato alacak işini rahat yapacak çünkü piyasanın en iyisi o onda bile bazen sakatlık çıkabiliyor bir de diğerlerini düşünün.
 
Kardeşim Elgato piyasanın en iyi Capture Card'larını üretiyor o bile bazen takılıyor hata olabiliyor 500 TL'ye asla önermiyorum ben alacaksa kralından bir Elgato alacak işini rahat yapacak çünkü piyasanın en iyisi o onda bile bazen sakatlık çıkabiliyor bir de diğerlerini düşünün.
Nereye en iyisi? Avermedia'nın yanında esamesi okunmaz. Markacılığı lüzum yok, yayıncı abilerin kullanıyor diye en iyisi olmuyor.
 
Olur tabi ki. Elgato hayranlığı yapmayalım arkadaşlar. 2. nesil i3 işlemci laptopım var ve yayın bilgisayarı olarak kullanıyorum. Lan bağlantı üzerinden çift pc yayın yapılabiliyor. 2 bilgisayara da OBS NDI kurman lazım. Gerekli ayarları yaptıktan sonra hiçbir sıkıntı olmadan gayet de güzel yayın yapılıyor. Masaüstü bilgisayarım sanki yayın yapmıyormuşçasına hiçbir şeyden etkilenmiyor. Tüm yük yayın bilgisayarında oluyor.
 

Geri
Yukarı