shocktroop
Hectopat
Peki.Ben arabayla ekonomi düzeltilir demedim ki zaten? Neyse o zaman konuyu kapatabiliriz?
Peki.Ben arabayla ekonomi düzeltilir demedim ki zaten? Neyse o zaman konuyu kapatabiliriz?
Alman otomotiv firmalarıyla kendimizi kıyaslayamayız. Onlar ezelden beri müttefik, bizim bizden başka dostumuz yok. 100% yerli olacak o kadar, yoksa başarısız olmuşuzdur demektir.Bataryası Türkiye'den. Hatta fabrika açıldı bataryası için. Kıskançlık diz boyu tabi. Motorun Almanya'dan olduğu zaten biliniyordu. TOGG'un yerlilik oranı %52 ve az gibi görünebilir. Fakat diğer markalar daha da düşük olabiliyor. BMW, Mercedes gibi büyük markalar bile daha düşük yerlilik oranı ile araç üretebiliyor ve biz ilk defa üretiyoruz.
Ezelden beri mi? WW1'de yalnız idiler. WW2'de sadece askeri sınıf için araç ürettiler neredeyse. Soğuk Savaşta zor durumda idiler. Yükselişleri modern dünya ile oldu.Alman otomotiv firmalarıyla kendimizi kıyaslayamayız. Onlar ezelden beri müttefik, bizim bizden başka dostumuz yok. 100% yerli olacak o kadar, yoksa başarısız olmuşuzdur demektir.
Ezelden beri dost ama tek savaşla birbirinden 80 milyon insanı öldürüyorlar.Alman otomotiv firmalarıyla kendimizi kıyaslayamayız. Onlar ezelden beri müttefik, bizim bizden başka dostumuz yok. 100% yerli olacak o kadar, yoksa başarısız olmuşuzdur demektir.
Şu argümandan bıkmadınız mı? Beğenmiyorsan kendin yap. Recep İvedik filmini beğenmiyorsam film mi çekmem lazım ya da yerli bir rapçi hoşuma gitmiyorsa rap mi söylemek zorundayım.Tamam yerli değil beğenmiyorsun kendin daha iyisini yap. Tutan yok. Şimdiye kadar yapanı kim engelledi.
Şu milli muhabbetinden sıkıldım. Chip yapsan da kuvarsı yerli değil diyeceksin. F35'in bile çoğu parçası Çin'den ve Amerika'daki Çinli şirketlerden geliyor. Kullandığın aypon, bilgisayar ekran, kullandığın piller, elektrikli araçların pilleri bindiğin BMW bile Çin'den geliyor. Çoğu alman markanın üretim yeri Türkiye. Çin metali Türkiye'den alıyor Çin'de işlenip sana satıyor.
Rusya'dan buğday alıp bisküvi diye geri satıyorsun. Ruslar bisküvi yerli değil diye iade mi ediyor? Ufacık İsviçre'de üretim yok neredeyse. Refah var. Kavgada yok.
Şu argümandan bıkmadınız mı? Beğenmiyorsan kendin yap. Recep İvedik filmini beğenmiyorsam film mi çekmem lazım ya da yerli bir rapçi hoşuma gitmiyorsa rap mi söylemek zorundayım.Teknoloji transferi elbette olacak, buna kimse itiraz etmiyor ki. Tüm dünya artık bu şekilde üretim yapıyor. Burada asıl sorun insanları ahmak yerine koyup yerli ve milli diye bir söylem geliştirip çok ortaklı özel bir şirketin yaptığı araç üzerinden parti/iktidar propagandası yapılması.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.