En doğru şekilde nasıl araştırma yapılabilir?

Merhaba, ben dini inançları araştırmak istiyorum, şu anda kuran okuyorum ve ondan sonra tevrat ile incili okumayı düşünüyorum. Bunların dışında yapabileceğim herhangi bir araştırma şekli var mı dinler hakkında? Sümerliler hakkında bir araştırma yapmalı mıyım? Ayrıca bilimsel teoriler hakkında da bir şeyler öğrenmek istiyorum, bunun için bir kanal, kitap veya herhangi bir şey var mı?

@BERWAR @Mali the Perfect hocalarım zamanınız olursa cevap verebilir misiniz özellikle siz. 😅

Son düzenleme:
Dinlerle ilgili her şeye hakimim diyemem. Dersem eğer, din tarihçilerine haksızlık etmiş olurum. Adamlar bunun üzerine kitap yazmış.

Tabi ki de kutsal kitapları okumak önceliklidir. Ama büyük ihtimalle içerisindeki bazı kavramları anlamayacaksın. O yüzden, o dinin o kavramlar hakkında yazılmış kaynaklarına yönlenebilirsin. Sonrasında ünlü din tarihçilerinin kitaplarını okumanı öneririm. Örneğin; ne kadar ünlüdür bilinmez ama en son Karen Armstrong'un Kitab-ı Mukaddes(İncil) kitabını okudum.

Zaten gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Bir tek sorun şu olabilir, İslam dini üzerine yazılmış çok fazla kaynak var. Hepsini okuyamayabilirsin. "Ben Müslümanım." deyip, bu işten para kazanan adam bile okuyamaz.

Dinlerle ilgili her şeye hakimim diyemem. Dersem eğer, din tarihçilerine haksızlık etmiş olurum. Adamlar bunun üzerine kitap yazmış.

Tabii ki de kutsal kitapları okumak önceliklidir. Ama büyük ihtimalle içerisindeki bazı kavramları anlamayacaksın. O yüzden, o dinin o kavramlar hakkında yazılmış kaynaklarına yönlenebilirsin. Sonrasında ünlü din tarihçilerinin kitaplarını okumanı öneririm. Örneğin; ne kadar ünlüdür bilinmez ama en son karen Armstrong'un kitab-ı mukaddes(incil) kitabını okudum.

Zaten gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Bir tek sorun şu olabilir, İslam dini üzerine yazılmış çok fazla kaynak var. Hepsini okuyamayabilirsin. "ben Müslüman'ım." deyip, bu işten para kazanan adam bile okuyamaz.

Yanıtladığınız için teşekkür ederim sorumu, dediğiniz kitabı okuyacağım, Kuran'ın ayetlerinin çevirilerini ve tefsirini gösteren bir site buldum, oradan okumaya çalışıyorum, tevrat ve incili nereden okuyabileceğimi bilmiyorum tam. Başka kitaplar önerirseniz de gerçekten minnettar kalırım.😄

Yanıtladığınız için teşekkür ederim sorumu, dediğiniz kitabı okuyacağım, Kuran'ın ayetlerinin çevirilerini ve tefsirini gösteren bir site buldum, oradan okumaya çalışıyorum, tevrat ve incili nereden okuyabileceğimi bilmiyorum tam. Başka kitaplar önerirseniz de gerçekten minnettar kalırım.😄
Tevrat ve İncil, zaten Kitab-ı Mukaddes'in kendisidir.. Kitab-ı Mukaddes'in içinde "Mezmurlar" olarak adlandırılan, bizimse Zebur olarak bildiğimiz bir bölüm ve zamanının rahiplerinin Roma'ya yazdığı mektuplar da bulunmakta...

Buradan okuyabilirsin.

Tevrat ve incil, zaten kitab-ı Mukaddes'in kendisidir. Kitab-ı Mukaddes'in içinde "mezmurlar" olarak adlandırılan, bizimse zebur olarak bildiğimiz bir bölüm ve zamanının rahiplerinin Roma'ya yazdığı mektuplar da bulunmakta...

Buradan okuyabilirsin.

Teşekkür ederim, son bir sorum daha olacak, evrimi ve big bang teorisini araştırmak için Önerebileceğiniz bir kitap var mı?

Teşekkür ederim, son bir sorum daha olacak, evrimi ve big bang teorisini araştırmak için Önerebileceğiniz bir kitap var mı?
Bing Bang'î bilmem de, Evrim için bu işin başlangıç noktası olan Türlerin Kökeni'ni okumanı önerebilirim. Ama daha iyi kaynaklar illa ki vardır. O günden bu yana araştırmalar çok fazla genişledi.

Kitabın pdfinin linki:

Ama istersen kitabını al ve kütüphanene ekle..

Bing Bang'î bilmem de, Evrim için bu işin başlangıç noktası olan Türlerin Kökeni'ni okumanı önerebilirim. Ama daha iyi kaynaklar illa ki vardır. O günden bu yana araştırmalar çok fazla genişledi.

Kitabın pdfinin linki:

Ama istersen kitabını al ve kütüphanene ekle..
Tamamdır, teşekkürler tekrardan, iyi günler dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı