İnsanlığın en büyük sorunu nedir?

Kızlarda cinsel istek duyuyor ama hayati bir şey gibi kesin olmalı gözü ile bakmak yanış geliyor bana. Normal olan bir şey yapılmasın demiyorum ama büyük bir amacımız bu olmasın diyorum kız/erkek fark etmeksiniz.

Evet bende ondan bahsediyorum işte. Açgözlü olmamızın sebebi "yeteri" kavramını bilmemek.
Normal değil mi? İnsan doğası sonuçta; kibir, ego ve benlik sınırlarımızı belirliyor ve bu sürece fikirlerimiz ile yön veriyoruz.

İnsan doğası belirli, çiftleşmek üzerine kurulu.
Kadın ve erkeğin normal bir ilişki yaşaması için belirli şartlar gerekiyor ki bu durumun cinsel istek uyandırmaması gerekiyor.

Kadın mısın bilmiyorum ama "friend zone" dediğimiz yere eklediğin erkeklere bir yüz ver ve deneyini yap, az-çok neler döndüğünü kavramaya başlarsın.
Sırf bununla kalmasın, yaşadığın ilişkiler içerisinde deneylere yer ver.

Bencillik, hırs, kibir ve açgözlülük. Yüzyıllardır aynı tür olmamıza rağmen kendimizle savaşıyoruz ve kendi türümüzü katlediyoruz. Umarım günün birinde hepimizin aynı olduğunu anlarız. Başımıza bir felaket gelmediği sürece bu durum pek mümkün gözükmüyor.

Bunun adı bilinçlenmektir. Doğru muyduk ki, körelelim?
Doğru değildik ama mesele doğru olmak değil ki? Herkesin kendi doğrusu var. Duygularımızı tatmin etmek uğruna kafamızdaki et parçasını ziyadesinde kullanamıyoruz. Tecrübe denen en öğretici şey bile bu devirde insanı kötüye götürmeye başladı.

Çıkarının bir başkasının varlığıyla mutlu olmanla, başkasının sana herhangi bir şey vermesi arasında fark olduğunu düşünüyorum. Yani temele indiğinde ilişkide çıkar elbette var, ama bu çıkar onunla birlikte mutlu olmandır. Kimse birlikte mutlu olmadığı biriyle vakit kaybetmek istemez zaten ama ikisi farklı şeyler.

Çıkarın o kişinin sana para vermesi falan ise durum değişiyor işte. Bu çıkarlardan biri masumken, diğeri masum bir çıkar değil ki ikisini aynı eleştireyim. Bir insanın sırf paran için seninle birlikte olmak istemesi neyse, sırf vücudun için birlikte olmak istemesi de aynı şeydir benim gözümde, sevgi yoktur bu ilişkilerde.

Benim düşüncem bu şekilde, sırf penisim büyük diye veya yataktaki performansım harika diye birinin benimle birlikte olmasını istemezdim şahsen.

Hocam şahsen aşka inanmıyorum. Ben de hoşlantı duyuyorum fakat bunun ruhani veyahut kutsal bir şey olduğunu düşünmüyorum. Fikrimce beynimdeki nöronlar olmadan sevgi duyamayacağıma göre aşk da düşünceden öte değildir. Ayrıca çıkar ilişkileri demek çok genelleme bir tanım olduğundan dolayı ayırmamamız gerektiğini söylemiştim, özünde birinden maddi çıkar elde etmek ile manevi çıkar elde etmek farklı şeyler olsa da ikisi de toplumun devamlılığı için gerekli olan şeyler.

Ayrıca birinin parası veya fiziği için onunla birlikte olmak, karşıdaki kişinin bilgisi dahilinde ise, gayet normal şeyler masumiyet tanımınızı anlayamadım fakat söylediklerinizi anlıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı