En güzel Linux işletim sistemleri

Manjaro da güzel bir işletim sistemi. Ama Elementary OS' dan daha iyi değil

Elementary OS.
Zorin OS.
Manjaro.
Arch Linux (son kullanıcıya önermem)
Gentoo (son kullanıcıya önermem)
Fedora.
KDE neon.
Parrot OS.
Trisquel Linux.

Parrot OS'i son kullanıcıya öneriyorsunuz fakat Arch ve Gentoo'yu önermiyorsunuz. ?
İşletim sistemi yerine distro desek, Linux yerine de GNU/Linux desek daha doğru olur.

Hocam piyasada bir sürü Linux tabanlı işletim sistemi var. Linux tabanlı işletim sistemi yapmak bu kadar kolay mı? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

En çok uygulama desteğine sahip dağıtımlar hangileri? Aralarından hoşuma giden bir tane bulursam kullanacağım.

Repology sayfasını inceleyebilirsin. En çok paket desteğini nixpkgs sisteminde bulabilirsin. Nixos

Ondan sonra en çok paket Arch 'ta bulabilirsin. Aur içinde aradığınız bir çok şeyi bulabilirsin.

Son düzenleme:
Hocam bilgisayar için Android sistemi önerebilir misiniz?
Remixos devri biteli oldu.
Ben sadece Ubuntu kullandım ama tasarım açısından güzeller.
Androidx86
Hocam piyasada bir sürü Linux tabanlı işletim sistemi var. Linux tabanlı işletim sistemi yapmak bu kadar kolay mı? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Linux distroları açık kaynak ve şöyle bir kolaylık var.
Mesela bir grup Debian dağıtımını oluşturuyor. Başka bir grup Debian'ı taban alıp Debian tabanlı Ubuntu'yu oluşturuyor. Başka bir grub ise Ubuntu'yu taban alıp elemantaryos'u oluşturuyor. Kısacası en baştan başlamak yerine üzerine ekleyerek ilerliyor.

Bir deyim vardı "Amerika'yı tekrar keşfetmeye gerek var mı?" diye.

Son düzenleme:
DeepinOS gördüğüm en berbat arayüze sahip dağıtım olabilir. Hem fazla buglu, animasyonları adam akıllı çalışmıyor ve hantal. Yazıda daha fazla dağıtım olsaymış keşke.
Ciddi misin? Kötü mü?

2. deepin Linux

Bu işletim sistemini sanal makinemde denemiştim, gerçekten tasarımı güzel ve kullanışlı bir işletim sistemi.

Bu dağıtımdan kesinlikle uzak durun, bir sürü kişisel veri toplayan Spyware'lara sahip. İlla böyle görünüm diyorsanız deepin masaüstü ortamı kullanan bir dağıtım (örnek: Ubuntu DDE) kullanabilirsiniz. Listede bir sürü dağıtım eksik durumda. Fedora, Manjaro gibi dağıtımları da eklemeliydiniz listeye. Ek olarak eklediğiniz dağıtımları da iyi anlatmamışsınız. Daha detaylı bir anlatım yapılabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…