En ideal uyku saati nedir?

840689

Femtopat
Merhaba bildiğiniz gibi her 8 saat aynı değil en verimli uyku süresi hangi saatler arasındadır?
Ben güneş doğmadan 15-20 dk önce uyanmak yatsı ezanından kısa bir süre sonra uyumak diye biliyorum (bilimsel olarak)
Sizin görüşleriniz nedir?

Melatonin (uyku yapan) hormonu, vücuda 22.00 ile 02.00 arasında yoğun salgılıyormuş. Türkiye saat dilimine göre değişebilir.

Bu 4 saat arasında kesin uykuda olun yani. Çünkü beynin de temizlendiği, toksiklerden arındığı yıkandığı zaman dilimi bu saatler arasında çok iyidir. Ayrıca gün içindeki bilgilerin de pekiştiği zaman dilimi.

Sabah 6'da direkt kalkın.

Verimli uyku saati diye bir şey yoktur rutinlerimize göre vücut melatonin arttırımını o saate göre arttırır hava karardığında vücudumuz daha fazla uyku hormon salgılar "melatonin" bu hormon salgılanınca uyumak idealdir uyku ışıklı bir ortamda olmaz onun haricinde önemli olan bir şeyde uyku süresi yaşlara göre değişir fakat 8 sat idealdir genel olarak.

Melatonin (uyku yapan) hormonu, vücuda 22.00 ile 02.00 arasında yoğun salgılıyormuş. Türkiye saat dilimine göre değişebilir.

Bu 4 saat arasında kesin uykuda olun yani. Çünkü beynin de temizlendiği, toksiklerden arındığı yıkandığı zaman dilimi bu saatler arasında çok iyidir. Ayrıca gün içindeki bilgilerin de pekiştiği zaman dilimi.

Sabah 6'da direkt kalkın.

Evet haklısınız zaten 6'dan sonra uyumak bir şey katmaz bize sabah uykusu pek verimli değil bende 6-6.30 arası uyaniyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı