En İyi Antivirüs Programı

Kaspersky yüklüyorum fakat KSN ( Kaspersky Security Network) olayı nedir açmalı mıyım?
VPN kuruyor bilgisayarına günlük 300 MB kullanım hakkınız var. VPN ihtiyacınız var ise (günlük sadece 300 MB) açabilirsiniz.

1587210538275.png

Arkadaşlar, herkes AV önerisi yapıyor ama şunu da belirtmek lazım sizi AV'ler her zaman korumaz AV'ler belirlenmiş virüslere karşı korur. Eğer yeni bir virüs çıkarsa virüs tespit edilene kadar PC'leri hackler tespit edildiği zaman AV'lerin veritabanına girer, yani siz internetten korsan indirmiyorsanız AV kullanmanıza gerek yok.

Korsan uygulamalarda ki virüs her zaman tespit edilebiliyor mu? "HAYIR!" virüs şifrelenmiş ise AV bunu tespit edemeyebilir.

Sezgisel tarama, davranış kalkanı... Bunlar bir işe yaramıyor mu sizce?

Onlarda bir etken tabii ki fakat iyi bir crypter istediği virüsten kaçmaz mı sizce?

Bu konuda bir bilgim yok. Mantıken, Crypter virüsün kendisini saklasa dahi işletim sistemi üzerinde yapacağı şüpheli işlemlerinin davranış kalkanı tarafından tespit edilmesini engelleyemez gibi geliyor.

@24099

Bu konuda bir bilgim yok. Mantıken, Crypter virüsün kendisini saklasa dahi işletim sistemi üzerinde yapacağı şüpheli işlemlerinin davranış kalkanı tarafından tespit edilmesini engelleyemez gibi geliyor.

@24099
Evet bu dediğiniz olabilir, ama virüs kendisine yetki vererek AV'yi devre dışı bırakabilir ve bu sayede işlerine devam edebilir diye düşünüyorum.

Kaspersky yüklüyorum fakat KSN ( Kaspersky Security Network) olayı nedir açmalı mıyım?
Evet. Güvenlik ağına dahil olup güncel zararlılardan ek koruma sağlıyor.

@24099
Evet, dediğiniz gibi dosya bu şekilde olsa bile çalıştığında davranışlarından anlaşılabiliyor diye biliyorum ben de. Bir de güvenlik duvarı kısmı var işin, tehlikeli değerlendirilebilecek bağlantılardan da yakalanabilir.

Evet bu dediğiniz olabilir, ama virüs kendisine yetki vererek AV'yi devre dışı bırakabilir ve bu sayede işlerine devam edebilir diye düşünüyorum.
Self-Defense modülleri sayesinde kaliteli AV'ler öyle kolay kolay kapatılamıyor.

Evet, dediğiniz gibi dosya bu şekilde olsa bile çalıştığında davranışlarından anlaşılabiliyor diye biliyorum ben de. Bir de güvenlik duvarı kısmı var işin, tehlikeli değerlendirilebilecek bağlantılardan da yakalanabilir.

Self-Defense modülleri sayesinde kaliteli AV'ler öyle kolay kolay kapatılamıyor.
Bu konuda fazla üst düzey bilgiye sahip değilim ama işini bilen yazılımcı AV'lerden kaçabilir diye düşünüyorum.

Şuan Avast kullanıyorum memnunum ama hangi antivirüs programı daha iyi bu cevabı arıyorum.
Mesela 2 sene önce norton un çok iyi olduğunu duymuştum onu kullanıyordum şuan ise avast
Şimdiden herkese teşekkürler.

Avast firması kullanıcılarının kişisel ve özel bilgilerini haberleri olmadan gizlice toplayıp başka firmalara parayla satan bir firma olduğu için güvenilir olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden kullanmanızı tavsiye etmem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı