En iyi internet sağlayıcısı nedir?

Tamamdır hocam, teşekkür ederim. 29 Nisan da paketim bitiyor. O zamana kadar karar vereceğim.
Hocam son ay cayma hakkınız bulunuyor. Benim taahhütüm 31 Temmuz'da doluyordu. Ben 27'sinde başlatmıştım işlemleri. Çünkü yeni döneme (Ağustos dönemi) kalmak istemedim. İndirimsiz ücret çok pahalı olacak diye ay içinde geçiş olsun istedim. Netspeed yetkilisi evraklar tarafımıza ulaştı. Taahhütünüz var mı ne zaman işlemleri başlatalım diye sordular. Ben de son ay içerisinde cayma bedeli yansıtamayacaklarını hemen geçişimin yapılmasını istediğimi söylemiştim. İşlemlerim 29'unda tamamlanmıştı, hizmet almaya başlamıştım. Son TT faturam da 85 liranın biraz aşağısında gelmişti. Eksik günleri kesmiştiler yani.

Buna bağlı olarak TT Online İşlemler uygulamasından taahhütünüzün son ayında mısınız diye kontrol etme hakkınız bulunuyor. Arayarak da öğrenebilirsiniz, Taahhütümün kaçıncı ayındayım ya da cayma bedeli öder miyim şeklinde soru sorma hakkınız bulunuyor.

Boş port yok sorunu yaşamanızı istemem açıkçası. Ben geç bile başvuruda bulundum. Boş VDSL portunu kaçırdım bu yüzden sırf. Çok pişman oldum sonra tabi. 1 ay sonra VDSL portu açılmasaydı hala ADSL hizmet almak durumunda kalacaktım.

Bu konuya şöyle bir soru daha eklemek istiyorum ve benim için önemini biraz önce yine fark ettim.

Dediğim gibi TT net 20 mb fiber internet var,19.5 in altına düşmüyor ölçümler doğruysa. Modemi çift kanallı bir modem 2 yıl önce taktılar, model antrede tavandaki yerinde asılı vaziyette. Evde Sony marka 4k tv var ama odanın kapısını örtünce tv internetinde kopmalar meydana geliyor , bilgisayarı tvye chrome ile kablosuz bağlıyorum, odanın kapısını örtünce bazen tvde internet yok yazısı çıkıyor, bağlantı kopuyor. Normal zamanda da tv izlerken " internet yok" diye uyarı çıkıyor.

Tüm İSS hepsi aynı modemi mi veriyor, en iyi, çekimi en geniş modemi hangisi veriyor, bu modem konusu da benim için çok önemli hal almaya başladı.

Son olarak da 27 Haziran'da bitecek olan sözleşme için ceza ödemeden ve gğn kaybı yaşamadan nasıl ve ne zaman başka İSSye başvurmalıyım?

Bu konuya şöyle bir soru daha eklemek istiyorum ve benim için önemini biraz önce yine fark ettim.

Dediğim gibi TT net 20 mb fiber internet var,19.5 in altına düşmüyor ölçümler doğruysa. Modemi çift kanallı bir modem 2 yıl önce taktılar, model antrede tavandaki yerinde asılı vaziyette. Evde Sony marka 4k tv var ama odanın kapısını örtünce tv internetinde kopmalar meydana geliyor , bilgisayarı tvye chrome ile kablosuz bağlıyorum, odanın kapısını örtünce bazen tvde internet yok yazısı çıkıyor, bağlantı kopuyor. Normal zamanda da tv izlerken " internet yok" diye uyarı çıkıyor.

Tüm İSS hepsi aynı modemi mi veriyor, en iyi, çekimi en geniş modemi hangisi veriyor, bu modem konusu da benim için çok önemli hal almaya başladı.

Son olarak da 27 Haziran'da bitecek olan sözleşme için ceza ödemeden ve gğn kaybı yaşamadan nasıl ve ne zaman başka İSSye başvurmalıyım?
Ceza konusunda kaçarınız yok. 27 Haziran'a daha oldukça zaman var. Cayma bedelini öğrenebilirsiniz. Türknet 240 TL'sini karşılıyor bu ücretin eğer kendilerine geçiş yapmaya karar verdiyseniz.

O an Türk Telekom ekiplerinin elinde hangi modem varsa onu takıyorlar diye biliyorum. Modem konusunda en iyi firma kesinlikle Superonline. Huawei, ZTE gibi firmaların Wifi 6 modemlerini veriyorlar. Benim bildiğim şunu yapabilirsiniz. Şu an kullandığım modemden memnun değilim deyip Türk Telekom'a modem değişimi konusunda ısrarcı olun. İnanın ben de bunu merak ediyorum yakın zamanda FTTH'a geçecek biri olarak TT'ın en iyi modemi nedir diye. Siz kendi müşterileri olduğunuz için ısrar etmeden değiştireceklerdir. Modem kira sonuçta. Sizi mağdur edemezler böyle Wifi sorunu yaşatan bir modemde.

Taahhütünüz dolduğu gibi de hattı taşırsınız atıyorum Türknet'e modem de sizde kalır kiralama hakları Türknet'e geçer. Böyle yapıp modem kirası ödenmesinde sorun yaşayan kullanıcılar da olmuş ama. Bunu araştırmanız lazım. Normalde sıfır başvuruda modem kirası ücreti almıyor Türknet ama taşımada bu durum nasıl bilemiyorum.

Ceza konusunda kaçarınız yok. 27 Haziran'a daha oldukça zaman var. Cayma bedelini öğrenebilirsiniz. Türknet 240 TL'sini karşılıyor bu ücretin eğer kendilerine geçiş yapmaya karar verdiyseniz.

O an Türk Telekom ekiplerinin elinde hangi modem varsa onu takıyorlar diye biliyorum. Modem konusunda en iyi firma kesinlikle Superonline. Huawei, ZTE gibi firmaların Wifi 6 modemlerini veriyorlar. Benim bildiğim şunu yapabilirsiniz. Şu an kullandığım modemden memnun değilim deyip Türk Telekom'a modem değişimi konusunda ısrarcı olun. İnanın ben de bunu merak ediyorum yakın zamanda FTTH'a geçecek biri olarak TT'ın en iyi modemi nedir diye. Siz kendi müşterileri olduğunuz için ısrar etmeden değiştireceklerdir. Modem kira sonuçta. Sizi mağdur edemezler böyle Wifi sorunu yaşatan bir modemde.

Taahhütünüz dolduğu gibi de hattı taşırsınız atıyorum Türknet'e modem de sizde kalır kiralama hakları Türknet'e geçer. Böyle yapıp modem kirası ödenmesinde sorun yaşayan kullanıcılar da olmuş ama. Bunu araştırmanız lazım. Normalde sıfır başvuruda modem kirası ücreti almıyor Türknet ama taşımada bu durum nasıl bilemiyorum.
8-9 yıldır ttnetteyim, bundan 2 yıl öncesine kadar çok vasat bir modem kullanıyorum sorunları da oluyordu ama çekimi daha yüksekti, kopma sorunlarında dolayı gelen ekip "normalde modem arızası değil ama bu eski biz modem arızası gösterelim " tarzında bir şey deyip bunu taktılar. Sinyal güçlendirici gibi şeyler almak istemiyorum, şimdi bir daha başvursam ilgileneceklerini de hiç sanmıyorum ama denemekten zarar gelmez hem belki yaklaşımları iyi olmazsa iss değişimi için bana da iyi bir bahane olur.
Modem konusunda , anlaşma bitince bunu bize iade edeceksiniz demişlerdi.
türknetin sitesi 625 lira değerinde modemden bahsediyordu, o nasıl ki Haziran'da bunu verip onu alsam?

8-9 yıldır ttnetteyim, bundan 2 yıl öncesine kadar çok vasat bir modem kullanıyorum sorunları da oluyordu ama çekimi daha yüksekti, kopma sorunlarında dolayı gelen ekip "normalde modem arızası değil ama bu eski biz modem arızası gösterelim " tarzında bir şey deyip bunu taktılar. Sinyal güçlendirici gibi şeyler almak istemiyorum, şimdi bir daha başvursam ilgileneceklerini de hiç sanmıyorum ama denemekten zarar gelmez hem belki yaklaşımları iyi olmazsa iss değişimi için bana da iyi bir bahane olur.
Modem konusunda , anlaşma bitince bunu bize iade edeceksiniz demişlerdi.
türknetin sitesi 625 lira değerinde modemden bahsediyordu, o nasıl ki Haziran'da bunu verip onu alsam?
Hocam siz ne kullanıyorsunuz? Fiber diyorsunuz. 625 lira olan modem TÜRKNET'in VMG3625 T50B WAN portu da olan ama asıl amacı VDSL hizmet sunan bir modem. Tabi teorik olarak FİBER ile de kullanabilirsiniz ama Türknet size ücretsiz modem sağlıyor eğer altyapınız FTTH FTTB ise TÜRK TELEKOM'dan. Normalde TT 15 lira kira alır modemlerden. Netspeed ile Türknet kira da almıyorlar TT'den aldıkları bu emanet modemlerden.

Modeminizin fotoğrafını ya da adını vs atabilir misiniz? Aldığınız hizmet nedir? FTTB mi FTTH mı yoksa VDSL2'ye fiber mi diyorsunuz?

Son düzenleme:
Paket

Hocam siz ne kullanıyorsunuz? Fiber diyorsunuz. 625 lira olan modem TurkNet'in VMG3625 T50B WAN portu da olan ama asıl amacı VDSL hizmet sunan bir modem. Tabii teorik olarak FİBER ile de kullanabilirsiniz ama TurkNet size ücretsiz modem sağlıyor eğer altyapınız FTTH FTTB ise Türk Telekom'dan. Normalde TT 15 lira kira alır modemlerden. Netspeed ile TurkNet kira da almıyorlar TT'den aldıkları bu emanet modemlerden.

Modeminizin fotoğrafını ya da adını vs atabilir misiniz? Aldığınız hizmet nedir? FTTB mi FTTH mı yoksa VDSL2'ye fiber mi diyorsunuz?

Ben TurkNet'in verdiği modemi bilmiyorum sadece 100 Mbps için verince iyidir sandım, konuda bilgim yok.

Kullandığım paket adı: 20 Mbps'ye kadar limitsiz fiber.

Modem adı bu: ZTE zxhn model no devamını okuyamadım.

ZTE Zxhn H168A ADSL VDSL Uyumlu Fiber Kablosuz Modem Wi-Fi 5.0 Dual Band galiba bu.​

Paket

Ben TurkNet'in verdiği modemi bilmiyorum sadece 100 Mbps için verince iyidir sandım, konuda bilgim yok.

Kullandığım paket adı: 20 Mbps'ye kadar limitsiz fiber.

Modem adı bu: ZTE zxhn model no devamını okuyamadım.

ZTE Zxhn H168A ADSL VDSL Uyumlu Fiber Kablosuz Modem Wi-Fi 5.0 Dual Band galiba bu.​

Hocam ONT kutusu var mı yoksa bu modem tek başına mi duruyor?

Modeme DSL kablosundan mi internet bağlantısı yapılıyor yoksa WAN mı?

Eğer WAN girişinden internete bağlanıyor ise Fiber, eğer ONT kutusu yoksa FTTB
eğer ONT kutusu varsa FTTH
Bunların adı FİBERNET.

Eğer modeme internet DSL girişinden geliyor ide Fiber ile alakanız yok demektir. VDSL2 altından hizmet alıyorsunuz. Adı sözde fiber. HİPERNET adı ile pazarlanmaktadır TT nezdinde.

Kullanıcı yorumlarına baktığımda H168a'nın Wifi performası gerçekten kötü anladığım kadarıyla.

Altyapı bilgilerinizi buradan öğrenebilirsiniz ayrıca.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı