En İyi Kod Editörleri

Bu bilgilere biraz ekleme yapmak istedim.

1- Atom tamamen GitHub tarafından başlatılan ve geliştirilen bir projedir. Yani sadece GitHub desteği sağlamıyor direk GitHub tarafından geliştirildi ve uzun zaman benim favorimdi. Atomun son halini bilmiyorum ama Microsoft GitHub'u satın aldıktan sonra daha çok vs-code ye yatırım yapıldı diye düşünüyorum.
2- vs-code GitHub'un geliştirdiği ve bize atom ile tanıştırdığı electronjs üzerinde geliştirildi. Bu anlamda vs-codenin babası atom dersek yanlış olmaz sanırım.
Not: Electron bir JavaScript, HTML ve CSS gibi teknolojileri kullanarak masaüstü yazılımına derleme yapmanızı sağlayan bir frameworktur.
3- Hem atom hem vs-code js, HTML ve CSS ile geliştirildi bu yüzden çok büyük bir eklenti desteği var.
4- Brackets aslında gücünü Adobe'den alıyor ifadesi bana yanlış geldi.
Adobe bracketsi kendisi geliştirmedi sonradan satın aldı ve bunun ardından bracketsteki birkaç güzel özelliği bracketsten çıkarıp dreamviewere dahil etti. Örneğin bracketsi ilk gördüğümde direk PSDden assets çıkarma, CSS import etme ve image import etme gibi süper özellikleri bulunuyordu.
5- Sublime insanlar tarafından çok sevildi ama ben bu kişiler arasında olamadım. Sublime kesinlikle gördüğüm en hızlı kod editörlerinden biridir ama bir ayar yapmak için bile kodlama bilgisi gerekiyor. Başka bir sıkıntısı ise varsayılan olarak yazdığınız dil için pek bir analiz veya entegrasyon sunmuyor, hade bunu eklentilerle çözelim diyorsun ama gerçekten sorunsuz ve modern araçlar bulma, kurma, ayarla konuları yoruyor. Zaten şu aralar sublime unutulmuş bir editördür.
6- Bu liste aslında doğru bir liste çünkü başlıkta olduğu gibi hepsi kod editörü ama ben şahsen daha çok IDE kullanmayı tercih ediyorum. Eğer bu listede IDE'lerde olsaydı sıralama çok değişebilirdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı