En iyi tarayıcı nedir?

Ben Brave kullanıyorum hem tasarım hem hız konusunda iyi ama sistemi sömürüyor...
Brave, Opera GX, Vivaldi, Chrome, Firefox yükleyip hangisi hoşunuza giderse ondan devam edin.
İngilizce siteleri tek seçenek ile çevirebildiğim için Chrome kullanıyorum. Bilgisayarınız yetersiz oyun için istiyorsanız Opera, genel özellikler istiyorsanız Edge. Kişiden kişiye kime ne rahat geliyorsa o daha iyi bir seçenek olacaktır hepsini deneyip görebilirsiniz.
Aktif olarak Opera GX kullanıyorum fakat gizlilik açısından çoğu kişi önermiyor.

Stabilite için Edge en doğrusu olabilir. Sizlerin yorumlarına göre karar vereceğim 🙂
 
Kimler önermiyor ve gerekçeleri nedir hocam ?
Genel olarak çevremde ve forumlarda görüyorum. Opera'nın kullanıcı verilerini sattığını söylüyorlar. Bana göre tamamen karalama kampanyası 🙂

Yıllardır "Chrome" kullanıyorum ve ne denirse densin çok memnunum ancak farklı bir seçenek istiyorsanız "Brave" önerebilirim...
Chrome önermeyenleri gördüm bazı yerlerde ama Chrome bildim bileli kullanırım alıştım artık. Başka tarayıcıya geçsem alışmam uzun sürer.
Opera GX kullanıyorum bazen haddinden fazla ram yediği oluyor ancak kullanım şıklığı/rahatlığı açısından tercihimdir.
Hız, tasarım ve oyunlarda arka plan kullanımı açısından değerlendirirsek; Chrome, Edge'e göre geride kalıyor sanki.
 
Her tarayıcının kendine has artıları ve eksileri var. RAM sömürmesin diyenler Edge ve Opera, hızlı olsun diyenler Chrome, güvenli olsun diyenler floorp veya Firefox, güvenli ama Chrome olsun diyenler Brave'e baksın derim.

Bende ara ara değişmekle beraber bu ara Chrome'a geçtim. Kullanmayalı bayağı olmuştu ve özellikle optimizasyon anlamında bayağı iyileştirmişler. Hala RAM harcıyor ama aşırı aşırı değil. Hatta öyle ki Edge ve Opera'dan sonra en az kullanan tarayıcı diyebilirim.
 

Geri
Yukarı