En iyi termal macun hangisi?

Hangi termal macun daha iyi?

• Oy verenlerin toplamı
    27

MKarahan

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, IdeaPad Gaming 3 laptop için termal macun alacağım, forumlarda çok fazla bilgi var ve en çok tercih edilen iki macun Arctic MX-6 ve Thermal Grizzly Kryonaut. Bu ikisi arasında kaldım. 6 ayda bir değişim de yapabilirim 1 senede bir de. Sizce hangisini almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, IdeaPad Gaming 3 laptop için termal macun alacağım, forumlarda çok fazla bilgi var ve en çok tercih edilen iki macun Arctic MX-6 ve Thermal Grizzly Kryonaut. Bu ikisi arasında kaldım. 6 ayda bir değişim de yapabilirim 1 senede bir de. Sizce hangisini almalıyım?

Thermal Grizzly markası biraz daha kaliteli fakat arada dağlar kadar fark yok. Max 1-2 derece oynar. MX6 viskozitesi yüksek bir macun. 1 gram alıp 1 kere kullanacağıma neredeyse ayni fiyata gider MX 6 alır paşalar gibi 2 sene cihazıma sorunsuz bir şekilde uygularım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wmka'sı yani ısı aktarım özelliği en iyi/en yüksek macun.
Neden? Çünkü termal macunun görevi işlemcinin ısısını üst plakaya taşımak. Wmka ne kadar yüksekse o kadar başarımlı (performansın Türkçesi: başarım) demektir.
Ama tam da burada işler karışıyor. Birçok kişi bu değeri bilmeden tavsiye veriyor.
+
Sıvı metal ve diz üstü bilgisayar uyuşmazlığı var.
+
Bilgisayar dünyasında: "Bozulmadıkça düzetme" kuralı vardır. Isınız ne zaman tji Max'e yaklaşırsa o zaman gereklidir; gerisi israf.

Laptop icin Kryonaut alinmaz pumpout riski cok yuksek. Noctua NT-H1 veya Thermal Grizzly hydronaut onerim olur. MX6 ve MasterGel Pro V2 de tercih edilebilir.

Bu çok gereksiz. Hangisini alırsan al hiç ellemeden en en en az 2 sene sıkıntısız gider. Sonra sıcaklıklar yükselmeye başlar.
Bu tez aşırı ısınan cihazlarda tutmuyor maalesef 5 ay sonra işlemci plakasını kaldırdığınızda sahra çölünün bir yansıması sizi karşılayabiliyor ısınma sorunu olan cihazlarda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı