En iyi termal macun hangisi?

Hangi termal macun daha iyi?

• Oy verenlerin toplamı
    27
Kryonaut sıvı metalmi oluyor pumpout yapıyor yoksa uygulaması mı zor bende yakında laptop için alacağım da merak ettim.

Kıvamı daha sıvı olduğu için pumpout yapiyor. Laptop için koyu kıvamli termal macun veya termal ped onerilir. Sıvı metal sadece bilen kisiler uygulamalı.

İkisi arasından MX-6 açık ara daha mantıklı.

Ancak alınabiliyorsa PTM 7950 alınmalı bence çünkü uzun vadede termal macun gibi değil yapısı gereği 2 yıl bile değiştirmeye gerek kalmayabilir.

Bu tez aşırı ısınan cihazlarda tutmuyor maalesef 5 ay sonra işlemci plakasını kaldırdığınızda sahra çölünün bir yansıması sizi karşılayabiliyor ısınma sorunu olan cihazlarda.
Ryzen 3500x işlemciyi stok fanla overclocklu kullandım. Sıcaklık hiç 70-75 derece altına düşmedi, rekabetçi oyunlarda 90 derecelere geldi onda bile termal macunum kurumadı. Hiç bir zaman termal düşüş yaşamadı. Arctic ve termalgrizzly gibi kaliteli macunlar uzun süreler götürür. Merdiven altı, açık ayran kalitesinde macunlar daha çabuk kuruyabilir.

En az 2 senelik macun ömrünü nasil elde ettiniz?
Şu an güncelde kullandığım bilgisayarımı toplayalı 2 buçuk seneye yakın oluyor. Aldığım gün sürdüğüm macun duruyor üzerinde. Ryzen 7 5700g işlemci ve id cooling hava soğutucu var. Sıcaklıklar gayet normal seviyede gidiyor.

Ryzen 3500x işlemciyi stok fanla overclocklu kullandım. Sıcaklık hiç 70-75 derece altına düşmedi, rekabetçi oyunlarda 90 derecelere geldi onda bile termal macunum kurumadı. Hiç bir zaman termal düşüş yaşamadı. Arctic ve termalgrizzly gibi kaliteli macunlar uzun süreler götürür. Merdiven altı, açık ayran kalitesinde macunlar daha çabuk kuruyabilir.

Bu macunlardan 2 kere alacağıma elimdeki laptoptan bir adet daha alırım. 🙃
Eski nesil ısınma sorunları ile meşhur işlemcime ne sürsem fayda etmez diye düşünüyorum. Dediğinizde haklısınız orası ayrı.

Bu macunlardan 2 kere alacağıma elimdeki laptoptan bir adet daha alırım. 🙃
Eski nesil ısınma sorunları ile meşhur işlemcime ne sürsem fayda etmez diye düşünüyorum. Dediğinizde haklısınız orası ayrı.
Arctic mx6 4gr olarak indirimde 259 lira. 4gr macunu hem işlemciye hem grafik birimine sürdüğünde nereden baksan 5-6 kere kullanırsın. Laptop bundan daha değersizse olabilir ancak bu kadar da değersiz olduğunu sanmam 😁

Teknobiyotikten almak yerine Pazarama'dan almak daha mantıklı.

SELAM150 koduyla alınırsa 290 küsür TL'ye geliyor ve kargo da ücretsiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı