En iyi yazılım dili

Öyle bir şey yok. Duruma/ihtiyaca göre değişir. Favori diliniz olabilir.
Mesela geçenlerde bir milyardan küçük asal sayılara ihtiyacım vardı. Python favori dilimdir. Onunla yapayım dedim ama tahminimce bir hafta süreceği sonucuna ulaştım. C'de yapmaya karar verdim, ki zaten bu tip durumlardaki en hızlı dil desek yeridir. Python'da 10 milyondan küçük asalları yazdırırken harcadığım süreden daha kısa sürede bitirdi.

Basitliği, rahat olması Python. Hız, düşük sistem tüketimi nedeniyle C kullanıyorum. Kullanım alanı olarak C günümüzde bilinir dillerin atası desek pek yanlış olmayacağı için en iyi durumda. Ama düşük seviyeli bir dil olması sebebiyle gerekmediği sürece kullanılmasına karşıyım ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi yazılım dilini bilmem ama, ben şahsen Java kullanırken diğer dillere göre daha fazla zevk alıyordum. Syntax'ı hoşuma gidiyor. Python bana çok basit geliyor. Java'dan Python'a geçince de insan bir afallıyor. :D HTML ve CSS de zaten C ya da Java gibi işlevsel değil. Yani yapı olarak farklı (işlevselden kastım bu).

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı