En rezil olduğunuz an

Ortaokul 6.sınıfta beden dersinde hoca şınav ve mekik çektiriyordu. Mekik çekerken ossurdum istemsizce kendimi zorlayınca. Herkes güldü. Şuan 10. Sınıfım ve bu olayı yaşadığım 3 kişi ile aynı sınıftayım hala ve hatırlamıyorlar, düşünmesi bile utanç verici.
 
En can alıcısını ben anlatıyorum 1. sınıfta pantolonumun çat kısmının tamamen yırtılmış ve benim de haberim olmadığı için yürüyerek (1 km) eve gitmiştim. Eve gelip annem söylediğin okula bir hafta gidemedim.

Aynısı bana da olmuştu ama ben fark etmiştim çaktırmadan yürüyerek eve gitmiştim. İlk okul 1-2 de.
 
İlkokulda teneffüste koşu yarışı yapıyorduk. Benim yarış yaptığım kişi çita gibi koşuyordu. Bende hırslandım ve 2 kat hızlı koşmaya başladım. Ama kendimi durduramadım ve okul bahçesinin köşesindeki çamurluğa yüz üstü düştüm. Vücudumun yarısı çamur içindeydi ve bahçede 25-50 kişi vardı yarısı gülüyor yarısı şaşkın. Öğretmen bile bana gülmüştü be. Sonra eve gitmiştim evde teyzemlerde vardı teyzemlerde güldü a...
 
Hiçbir insan en rezil olduğu anı hatırlayamaz. Hatırladıklarınız sadece rezil olduğunuzu düşündüğünüz daha küçük anlardır.

Rezil olduğunuz anlar Freud'un psikanalitik kuramına göre Bilinçaltına gider. Savunma mekanizmalarından bastırma mekanizması ile bastırılır ya da unutma mekanizması ile unutulur.

Bilinçaltında bulunan hiçbir anı hatırlanamaz.
 
Hiçbir insan en rezil olduğu anı hatırlayamaz. Hatırladıklarınız sadece rezil olduğunuzu düşündüğünüz daha küçük anlardır.

Rezil olduğunuz anlar Freud'un psikanalitik kuramına göre bilinçaltına gider. Savunma mekanizmalarından bastırma mekanizması ile bastırılır ya da unutma mekanizması ile unutulur.

Bilinçaltında bulunan hiçbir anı hatırlanamaz.

Hocam yarın gelin evrim ağacı olarak işe başlayın.
 
Proficiency sınavına girmem gerekiyordu başvuru tarihlerini vermişlerdi internet sitesine ben de o telaşla kaçırdım zannettim hemen okula yazdım. Okul duyuruları iyi okuyun dedi ben yine inatlaştım, bu sıralar bir de iğneleyici mesajlar attım, okulla bildiğin tartıştım. En son tamam dedim kapattılar bileti. Yarım saat sonra okulun psikoloğu aradı şahsi numarasından durumu açıkladı. Rezil olmadım, utanmadım ama çok güldüm. Aklıma geldikçe gülüyorum. 😅

Dün bütün otobüs olarak güldüğümüz olayı da anlatayım;
20190913114628_.jpg
Bir amca bu bariyerlerin üzerinde oturuyordu, kapanmaya başladılar. Amcanın kalçasının üzerine bir düşüşü vardı hayatımda böyle rezil bir düşüş gördüğümü hatırlamıyorum. 🤣

Bisiklet sürerken yoldaki şeritlere slalom yapıyordum, bisikletin ön tekeri bir anda yan döndü yüzüstü yere kapaklandım. O kadar hareket yapıyorken buna düşmüş olmak çok kötü olmuştu. Allah'tan kimse görmedi, gece 23.00'de yaşamıştım. 🙂
 

Geri
Yukarı