En sevdiğiniz diller nedir?

• Konuyu başlatan Tim
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 62
  • Görüntüleme 2.144
Merhaba,

Türkçe dışında en sevdiğiniz diller nedir? Konuşabiliyor musunuz?

Benim için en güzel dil Fransızca gibi geliyor. Telaffuzu çok güzel, kolay ve kelimeleri hoş duruyor. İkinci sırada yaygınlığı sebebiyle İngilizce ve üçüncü sırada telaffuzu nedeniyle İsveççe olabilir. İspanyolcayı da sanırım dördüncü sıraya koyabilirim.
Almanca ama ne yazık ki şu anda öğrenemiyorum.

Fransızca mesela çok sert bir dil ama ben konuşmayı çok seviyorum ama Rusça çok hoş ve evet biraz heyecanlı bir dil.
Fransızca bana hiç sert gelmiyor. Bence "les voyalles nasales" bile kibar ama özellikle "jeudi" (/ʒø.di/) ve "le" (/lə/) gibi kelimelerde olan sesler çok hoşuma gidiyor. E sesinin "è" ve "é" hâlleri de çok güzel.

Türkçe ve İngilizce konuşuyorum ancak bir dil daha öğrenmek istesem sanırım bu Çince olurdu. Sevdiğimden değil de mesleki olarak çok faydalı olacağından. Yoksa mutfaklarında yiyebileceğim tek öğün bile bulamıyorum. :/

Tane tane konuştuklarında çok vurgulu ve net bir dil. Tabii CS'de P90 alıp rushlayan elemanların Rusçası biraz hızlı ve komik kalabiliyor.
Ukraynalı ve Rus kız arkadaşlarım var. Ukraynalı olanlardaki heyecanı hiçbir yerde görmedim. Konuştukları diğer dillerde bile bu heyecanın görüldüğü olabiliyor. Rus arkadaşlarım da aynı şekilde. :D

Fransızcanın yarısı okunuşta "Ğ" ve "E"den oluşuyor zaten.
C2 seviyesinde Fransızcam var. Telaffuzunu biliyorum fakat "Ğ" tarifi doğru değil. "E" de kendi başına bir şey ifade etmiyor. "e," "ə" ve "ɛ" gibi IPA ile ifade edilmesi gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı