En sevdiğiniz Müslüman ülke

Türkiye'yi müslüman ülke saymazsak, hiçbiri.

Eğer Türkiye'yi sayıyorsak Azerbaycan falan da işin içine giriyor, ama ben resmiyete bakma taraftarıyım.
Resmiyet falan derken hocam? Anlamadım. İslam ile yönetilen ülke demedim ki. Müslüman ülke demek, halkının çoğunluğunun dininin İslam olması demek. Türkiye'yi de sayabilirsiniz yani. Mega süper ultra laik arkadaşlar biraz kızdı ama demek istediğim şey buydu.
 
Müslüman ülke demek, İslam ülkesi anlamına geliyor. Bu da bazı arkadaşları sinirlendirmiş. Şahsen sinirlenmedim, ama Türkiye'ye Müslüman ülke demek biraz saçma.

Tabii çoğunluk olarak Müslümanız, o başka.
Hocam izlediğim Türkiye'yi anlatan çoğu yerli ve yabancı videoda Türkiye'ye ''Müslüman ve laiklikle yönetilen bir ülke'' deniliyor. Kaldı ki Türklerin çoğunluğu Müslüman, bu durumda Türk ülkelerine de ''Müslüman'' demek pek de yanlış olmaz. Laik bir devletiz, buna lafım yok. Demek istediğim şey halkının çoğunluğunun dini neyse, devlete de o halkın çoğunluğunun dini denebilir. Örneğin Avrupa ülkelerinin çoğunluğuna ben ''Hristiyan ülkesi'' diyebilirim, burada yanlış bir şey yok. Ama baktığın zaman elbette ki Avrupa'nın tamamı laiklikle yönetiliyor. Anlatmak istediğim tek şey buydu ama 2000 IQ seküler arkadaşlar pek anlamadı gibi. :)
 
Laikliği yaşamadıktan sonra anayasada Laik yazmış çok bir manası yok. Tıpkı İslam dinine mensup olan çoğu insanın Kuran İslam'ını yaşamadığı gibi.
Laiklik: Din ile devlet islerinin birbirinden ayrilmasi.
Müslümanlik: Bir din.

Türkiye laiklikle yönetilen müslüman bir ülkedir. Yani Türkiye laiktir, müslüman ülkesi degildir diyemeyiz.
Müslümanlık bir din değildir. Din olan İslam'dır. Müslüman İslamiyet dinine mensup insana denir.
 
Müslümanlık bir din değildir. Din olan İslam'dır. Müslüman İslamiyet dinine mensup insana denir.

Islamiyet bir din. Bu dini kabul edip yasayanlar müslüman. Bu konuda hemfikirsek, söylediklerimde yanlis nerede? Detaylara odaklanmissiniz bayagi :)
Insan degil düsünebilen canli varlik ya da otomobil degil araba demek gibi bir sey verdiginiz örnek :)

Sevgiler :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı