En sevdiğiniz Osmanlı padişahları kimler?

• Konuyu başlatan 521071
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 91
  • Görüntüleme 9.499
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atatürk'ün Şam sürgünü burada başlıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Enver paşa da zamanında sürgün edilmişti abdülhamit tarafından.

O zaten başlı başına fiyasko. Kara hücumu olarak kazandık sadece gerçi kazandık bile denmez masa da kaybettik. Prestijin ne kadar da berbat olduğunun kanıtıdır bu aslında. Duyun-u Umumiye'nin de kuklası olmuşuz her şirkete belli bölgeler ya kiralanıyor ya satılıyordu. Gerçi günümüzde de pek bir şey değişmedi de neyse oraya giremeyelim.

Sansür olayı ise berbat ötesi tevfik fikret gibi özgürlükçü aydınların sansürlenmesi daha ilginci abdülhamitin kitaplardan burun sözcüğünü sansürletmesidir. Kendi burnu büyük olduğu için.

Şimdiki kahve hane dayıları da "Yav işte abdülhamit islamın sultanıydı dinimizi hakkımızı savunuyordu" diyorlar ya hani Ama döneme ilginç bir şekilde damga vuran olay ise çarşafın ve burkanın yasaklatılması her halde tek iyi yaptığı şey bu olabilir. Birde sanırım genelevlerin legalleşmesi.
İslam'ın sultanı faizi getirdi bilmiyorlar 🤣 Günümüzde pek bir şey değişmemesi normal zaten günümüzdeki padişahımızla (!) 2. Abdülhamit'i sürekli benzetiyorlar, zaten o yüzden propaganda dizisi yaptılar :D Umarım 3. Abdülhamit gider de gerçekleri görürler.

Sizden böyle bir cahillik beklemezdim. 2. Abdülhamit devleti iflas ettirirken İttihat ve Terakki kurucuları yeni doğmuştu :D

Eki Görüntüle 1534498

Eki Görüntüle 1534499
İttihat ve Terakki'den bahsettiğim o zamanki meclis. Cahil ben değilim sensin. İlk toprak kaybını meclis başlattı İttihat ve Terakki tamamladı.

Avusturya gerçekten güçsüz bir devlet, sen de tarihi YK den öğrenmişsin belli.
Avusturya'ya güçsüz mü demişim ?
Benim orada dediğim şey kalıcı bir üstünlük kuramaması. Viyana'yı alamadı
mesela. Anca gider Sırbistan gibi küçük devletleri yener. Okumayı öğrenmenizi tavsiye ederim.

@Strider0628 sen amma zekisin ha. 🤣
Bu akılla bir şeye sahip olamazsın sen

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı