En sevdiğiniz Türk liderler kimler?

• Konuyu başlatan 531337
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 53
  • Görüntüleme 3.174
Yakın tarihte Türkiye Cumhuriyetini kuran başkomutanımız Mustafa Kemal Paşa, ömrünün son anına kadar Türklük davası için mücadele eden Enver Paşa, Doğunun kahramanı Kazım Karabekir Paşa, Çöl Kaplanı Ömer Fahrettin Paşa, Kut'ül Ammare Kahramanı Halil Paşa, Plevne Gazisi Osman Paşa ve adı şuan aklıma gelmeyen bir çok komutan hakkı ödenmez çok büyük komutanlardır.
Aralarından lider diyebileceğimiz Atatürk ve Enver paşalar var. Oysa 4000 yıllık tarihimizin yanı sıra devletler tarihimiz sayısız büyük lider ile doludur.

Türk olarak hangi liderleri seviyorsunuz, ve neden?
Ben emir Timur'u seviyorum, adam Osmanlı'nın asırlarca ulaştığı toprak büyüklüğüne birkaç yılda ulaştı hiçbir savaşta yenilmedi çok iyi taktikler yapıyor, özellikle delhi savaşı ölmeseydi Çin'e yürüyecekti, zaten Timur zamanında kimse kafa tutamadı her girdiği savaşı yendi adam tam bir savaş dehası.
Düşünün niğbolu savaşında haçlıları çok büyük yenilgiye uğratan yıldırım Bayezid'i bile hızlıca yeniyor.

Yavuz sultan selim bence Fatih'den daha iyi fakat ömrü kısa olduğundan bunu kanıtlayamadığını düşünüyorum.

Türk olarak hangi liderleri seviyorsunuz, ve neden?
Ben emir Timur'u seviyorum, adam Osmanlı'nın asırlarca ulaştığı toprak büyüklüğüne birkaç yılda ulaştı hiçbir savaşta yenilmedi çok iyi taktikler yapıyor, özellikle delhi savaşı ölmeseydi Çin'e yürüyecekti, zaten Timur zamanında kimse kafa tutamadı her girdiği savaşı yendi adam tam bir savaş dehası.
Düşünün niğbolu savaşında haçlıları çok büyük yenilgiye uğratan yıldırım Bayezid'i bile hızlıca yeniyor.

Mustafa Kemal Atatürk,Fatih Sultan Mehmet.Timur.

Metehan, Fatih Sultan Mehmet, sultan Alparslan, yavuz sultan selim, 2.mahmut, cemal paşa, talat paşa, Enver Paşa son olarak da Atatürk.

Adolf gereksiz abartılan biri ciddi diyorum delinin teki ha faşist diye destekliceksen musloni daha iyidir ya da franco hatta franco savaştan sonra kalan tek faşist lider.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı