En sevdiğiniz Osmanlı padişahları kimler?

• Konuyu başlatan 521071
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 91
  • Görüntüleme 9.504
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tarihi tiktoktan mı öğrendin? Bu adamın devrinde meşrutiyet vardı toprakları bu adam değil İttihat ve Terakki'nin gerçeklikten uzak politikaları bitirdi.

Kanuni'ye iyi demen ayrı bir ironik kanuni baba parası yemiş devletin istikbalini hiç düşünmemiş zamanın en iyi bilimcilerin öldürtmüş en iyi şehzadesini öldürmüştür ve en işe yaramazını tahta çıkarmıştır.
Kanuni duraklama temelini atmış ülkenin kaderini çok kötü değiştirmiş bir badişahtır. Bu arada fethettiği ve kazandığı savaşlar sadece küçük devletlere yaptığı savaşlardır.
Avusturya gerçekten güçsüz bir devlet, sen de tarihi YK den öğrenmişsin belli.

Tarihi tiktoktan mı öğrendin? Bu adamın devrinde meşrutiyet vardı toprakları bu adam değil İttihat ve Terakki'nin gerçeklikten uzak politikaları bitirdi.

Kanuni'ye iyi demen ayrı bir ironik kanuni baba parası yemiş devletin istikbalini hiç düşünmemiş zamanın en iyi bilimcilerin öldürtmüş en iyi şehzadesini öldürmüştür ve en işe yaramazını tahta çıkarmıştır.
Kanuni duraklama temelini atmış ülkenin kaderini çok kötü değiştirmiş bir badişahtır. Bu arada fethettiği ve kazandığı savaşlar sadece küçük devletlere yaptığı savaşlardır.
Sizden böyle bir cahillik beklemezdim. 2. Abdülhamit devleti iflas ettirirken İttihat ve Terakki kurucuları yeni doğmuştu :D

1664796661447.png

1664796677751.png

Sizden böyle bir cahillik beklemezdim. 2. Abdülhamit devleti iflas ettirirken İttihat ve Terakki kurucuları yeni doğmuştu :D

Eki Görüntüle 1534498

Eki Görüntüle 1534499

Şu konuya açıklık getirelim. İttihat ve Terakki yönetimi aslında 1909 yılından sonra etkin faaliyete girdi. Aslında hürriyet kahramanlarında biri olan Mahmud şevket paşa idaresindeki ordu gerici meşrutiyet karşıtı ayaklanmayı bastırdı. Tabii bu ayaklanmanın baş karakteri Abdülhamitti. Ardından balkan savaşında Nazım paşa hükümetine yönelik darbe olunca yerine HİTF dediğimiz Hürriyet ve itilaf grubu yerine alıyor. Mahmud şevket paşa ise suikaste kurban gittikten sonra üç paşalar rejimi başa geçiyor, yani İttihad ve terakki. İttihat ve terakki hemen hemen hükümete gelmedi gizliden hükümet işlerine karışıyordu ki o zaman zaten abdülhamit devrileli tam 1 yıl olmuştu. Ama yukarıdaki cahil bunu bilmiyor yapacak bir şey yok.

İlk başta @prex'i kast ettiğinizi sanmıştım. O yüzden sormuştum. Küçük ufacık bir karışıklık olmuş.
Yok tam tersine @prex yazdığının altına bende destekler nitelikte yazdım. Dediğim gibi çok feci karışıklık oldu orada tamamı ile benim hatam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı