O zaman kısmet diyip deneyeceğim. Eğer beğenirsem forumda konu açarım. Muhtemelen kolay çıkartılabilir yay çeliği olan yatağı deneyeceğim. Elimdeki yatağın cam yüzeyi için de buildtak benzeri stickerdan var ondan alabilirim. Elimdeki yatağın cam yüzeyinden çok memnunum. Ama sivri köşelerde warp yapıyor ve çözemedim. Yıkıyorum, alkolle siliyorum, gözlük camı sileceğiyle siliyorum ama yok sivri köşelerde illa çok hafif kalkma oluyor. Bıçak tarzı iki taraflı basılıp yapıştırılan şeylerde de bu çok göze batıyor. Sürekli brim de kullanmak istemiyorum. Bazı tasarımlarda sivri kısımlar çok ince basıldığı için brimi temizlerken o kısımlar da arada kaynıyor.Ben camdan memnun olduğum için seninki gibi bir arayışa girmedim, camı kırsam gene cam alırım.
Orijinal camı 2-3 katı fiyatta iken 120 liralık cam ne derece iyi olur bilinmez. Buildak "benzeri" yüzey için de benzer bir durum geçerli. Hangisini denersen belli bir süre sonra tecrübeni yazarsın, ayrı konu olarak.
Aslında makine, capricorndan sonra fan upgradesi yapana kadar çok güzel gidiyordu. Satsana fan duct ile beraber 5015 fanı taktım. Birkaç baskı aldıktan sonra nozülde tıkanmalar başladı. Nozül falan değiştim yine iyi giderken bu sefer bayağı bir sorun yaşadım. Tekrar capricorn boruyu ucundan bir tık kestim sanki çok düz kesememişim gibi geldi tekrar kontrol ettiğimde. Hotendin içini tekrar eski PFTE boruyu sürterek temizledim. Yeni nozül taktım. Tam dedim oldu galiba bu sefer de yapışmama sorunu yaşadım. Cam yüzeyini kullandım iyi gidiyor derken bir baktım makine yine yarıda fişi çekmiş. Extruder dişlisi dönmüyor, içeri filament vermiyordu. Daha önce sarımı biraz kötü çıktı demiştim son aldığım Porima'nın. Bazen filamenti içeri sürebilmek için zorluyordu makineyi (galiba) kontrole gittiğimde makarayı makinenin dibine girmiş görüyordum. Herhalde o gibi durumdan dolayı sıkıntı olduğunu düşündüm makarayı bayağı bir açtım. Bir kısımda sorun vardı orayı çözdüm. Şuanlık sorunsuz gidiyor. Daha doğrusu tek sorun sivri köşelerde kalkma. 205-60 Porima beyaz filament kullanıyorum. Tekrar siyah yüzeyi bu sefer sabunla temizleyerek denemeler yapacağım. Baktım olmuyor yay çeliği yatağı denemekten başka çarem kalmıyor gibi.
Bu arada makinenin yatağında bir şey fark ettim. End switchin yerini sabit tutarak yatağın tüm yaylarını en sona kadar sıktıktan sonra yatağın sol tarafında nozülün yatağa uzak kaldığını, sağ tarafta yakın kaldığını fark ettim. Ama bu dediğim bayağı ciddi fark yani. Yatağın sağ tarafının yaylarını en sıkıdan bir veya bir buçuk tur daha düşükte kullanıyorum. Sol tarafı belki 4 tur daha düşükte kullanmak zorunda kalıyorum. Sol yaylarda hala gerginlik var ama sağ tarafa göre çok daha az.
Bir de ek olarak siz PFTE boru hareket ediyor mu diye dikkat edin demiştiniz önceki konularda yanlış hatırlamıyorsam. Hotend kısmında sorun yok ama extruder kısmında geri çekme hareketinde boru hareket ediyor. Birkaç video izledim onlarda da hareket ediyordu ama bu bir sorun mu bilemedim. Capricornu takarken makineyle beraber yedek gelen, borunun extruder kısmına girip içinden filament geçmesini sağlayan şeyi kullandım, eskisini çöpe attım. Daha doğrusu PFTE tubeden çıkartamadım o kısmı