Ender-3 V2 baskı yaparken orta kısım Nozzle'a yakın kalıyor

Heat sink (kırmızı radyatör) için bir süreliğine 4020 kullandım, alan aynı olduğu için daha da kalın fan koyabilirsin ama randımanlı çalışan bir 4010 fan bile işini görmeli, heatsink için muazzam bir soğutma gerekmiyor çünkü. Onu aşırı güçlü yaparsan, ABS basarken aşağıya o havanın bir kısmı gideceğinden baskıyı olumsuz etkiler.

Makinemde en son laptop fanı(salyangoz fan) kullanmıştım daha sessiz old. için, onun da devrini düşürmüştüm.(heatsink için)

Diğer sorunlar için yeni konu açarsın.
Hotend fanı makineyi aldığımdan beri kullanıyorum daha değiştirmedim. Hava üflüyor ama belki gücü azalmıştır diye düşündüm. Baskılarda ara ara katman izleri belirginleşiyor overextrusiondan olabilir diye düşündüm ama makinenin kalibrasyonları düzgün. Flowu da düşürmeme rağmen sorun düzelmedi. Z çubuğunu temizledim, yağladım. Z çubuğu, screwi falan yamuk mu değil mi kontrol ettim. Z screwi extruder kısmında tutan vidaları hafif gevşettim. Z banding ile ilgili olabilecek her şeyi yaptım. Filamentte Porima renk geçiş kullanıyorum acaba 1.75 değil de kalınlığı mı farklı ondan mı oluyor diye düşündüm en sonunda heat sink düzgün soğutulamayınca da overextrusion gibi sorunlara sebep olabileceğini gördüm. Zaten ABS'de kullanmıyorum PETG veya PLA basıyorum. Bu sebeple artık değiştirmeye karar verdim almışken de 40x20 alayım dedim rhino3d'de çift rulmanlı satıyorlar 40x10 ile aralarında 20 TL fark var. Yanına 5015'in de çift rulmanlısını alıp fanları komple yenilemeyi düşünüyorum.
 
Noname fan alıyorsan fazla para vermeni tavsiye etmem hatta bulabildiğinin en ucuzunu al o durumda, 24V'da çalıştıkları detayını atlama.
Marka belirtmemişler ama çift rulmanlı olarak sattıkları fanlar var. Almışken onları alayım diyorum en azından biraz daha uzun ömürlü olurlar hemen değiştirmek istemiyorum. Blowerda fiyat farkı 3 katı kadar hotendde 1.5-2 katı. Hotendi kesin çift rulmanlı almayı düşünüyorum 40x20 alınca zaten uzun süre değiştirmeme gerek kalmaz ama blowerı belki dediğiniz gibi en ucuzlarından alabilirim.
 

Geri
Yukarı