Burkinhos
Kilopat
Daha fazla
Ben de bir engelliyim ve engellilerin 'özel' 'ayrıcalıklı' falan olduklarını düşünmüyorum. Engelliler de, dünyanın geri kalanında var olan 6 milyar insan gibi sıradan insanlardır. Sadece, atıyorum sağlıklı insanlar gibi merdiven çıkamadıkları için, asansörlerde kendilerine öncelik verilmelidir ki bu da onlara bir ayrıcalık tanımak değil, zaten hakkı olan bir şeyi vermektir. Bir insana sırf engelli diye küfür edilememesi, o kişiyi ötekileştirmenin farklı bir şeklidir. Bir insanın, sırf engelli diye küfür edebilmesi de onu ötekileştirmenin farklı bir şeklidir. Bir insana, insan olduğu için küfür edilememelidir. Bu videoda, engelli bir yayıncıya küfür edilmesi değildir esas sorun, bir insana küfür edilmesidir. Hiçbir engeli olmayan yayıncılara edilen küfürlere ses çıkarmadığımız sürece, böyle 'insansı' varlıkların, engelli yayıncılara ettiği küfürleri engellememiz mümkün değildir. Yayıncı arkadaş, kendisine küfür edenlerin şahsına küfür ederek cevap verse, belki bu kadar göze batmazdı ancak hiçbir eylem, anneye küfrü haklı göstermez. Hiçbir engel de, bu küfrü hoş göstermez. İnsanlara, insan oldukları için değer vermeyi öğrendiğimizde, bu arkadaşımızın da küfür yemeden ve küfür etmeden yayın yapabileceği bir ülke haline geliriz. Öyle bir ülke haline gelebilir miyiz, biraz zor.