Enstrüman çalmak yetenek ister mi?

"Ayrıca, çok farklı şeyler söylemiyoruz. Kulak eğitimi ile beraber el egzersizleri ile başlanıp devam edilemez mi? Yalnız çalışacaksa da telefonuna frekans ölçüm uygulaması yüklesin, notaları göre göre tespit etsin elini alıştırsın." demiştim. Siz de "Kulak testi yaparak geçmeyene ders vermiyor" demişsiniz.

Sizi desteklersem klavyem kırılsın, hiç ikna olmadım çünkü.

"Kulak eğitimi" diye bir şey yok. Nereden çıkardınız? Bunun eğitimi verilmiyor.
Keman çalmaya başlamak için gerekli olan Duyum / kulak testi konuştuğumuz şey. Siz başlayın, kulağınız sonra gelişir demiyorlar.

Müzikal kurallar ve koşullar, eğitim kriterleri siz ikna olmadınız diye değişmez.
En basitinden ISMEK te Keman dersine başvurun bakalım. Sınavı geçmeden kabul ediyorlar mı? İkna olmadım deyin; "haa tamam o zaman" desinler.

Konu sahibi dilerse kemana başlayabilir, nokta.

Hiçbir yerinden tutulmuyor, konuştukça batıyorsunuz. @Buffy bahsettiği "parça çalmak ile enstrüman çalmak" arasında bir çatışmadan dolayı anlaşamıyoruz ancak parça çalmak ile enstrüman çalmak arasında dağlar kadar fark yok. 10 parça çalmasını öğrenen kişi aşağı yukarı bir temel edinir, çalarken de kulağı gelişir.

Ayrıca kulak eğitimi nasıl olmaz? Belirli ölçülerde incelip kalınlaşan diziler halinde ilerleyen egzersizler ile aralıkları ayırt ederek başlanabilir mesela, internette tonla içerik var kendi kulağınızı nasıl eğiteceğinize dair.

"Kulak eğitimi" diye bir şey yok. Nereden çıkardınız? Bunun eğitimi verilmiyor.

Kulak eğitimi olmadan ders verilmez. Ders verenin diplomasını, amacını sorgulayın.

Konu sahibi dilerse kemana başlayabilir, nokta.

Hiçbir yerinden tutulmuyor, konuştukça batıyorsunuz. @Buffy bahsettiği "parça çalmak ile enstrüman çalmak" arasında bir çatışmadan dolayı anlaşamıyoruz ancak parça çalmak ile enstrüman çalmak arasında dağlar kadar fark yok. 10 parça çalmasını öğrenen kişi aşağı yukarı bir temel edinir, çalarken de kulağı gelişir.

Ayrıca kulak eğitimi nasıl olmaz? Belirli ölçülerde incelip kalınlaşan diziler halinde ilerleyen egzersizler ile aralıkları ayırt ederek başlanabilir mesela, internette tonla içerik var kendi kulağınızı nasıl eğiteceğinize dair.

Bravo! Yakaladınız beni. Aynen öyle demişim.
Daha fazla konuşmayayım ki, daha fazla da batmayayım.

@Single_factor

Açıkçası akademik anlamdaki çalışma boyutunu bilemiyorum. Bizim lokalde enstrüman çalan arkadaşlar ile buluşuyoruz. İsteyen enstrüman çalıyor, isteyen dinlemeye geliyor. Muhabbet edip çay içiyoruz.
Arada enstrüman çalmak isteyen arkadaşlar da bilen kişilerden öğrenmeye çalışıyorlar.

Amacım profesyonel şekilde bir müzisyen olmak değil muhakkak, sadece yeteneksiz birisinin kendi kendine bir kaç parça çalabilecek seviyeye gelir mi diye merak ettim. Bu parçaları çalarken nota da kaçabilir, veya detone de olabilir.
Maksat günün 45 dakika 1 saatinde kendime bir meşgale yapıp terapi niyetine vakit geçirmek.

Herkesin önerileri ve fikirleri için teşekkür ederim, aranızda tartışmaya gerek yok. Müzik ruhun gıdasıdır, müzik eğlencedir, müzik aşktır. En azından bu başlıkta daha çok birbirimizi alttan alalım.

Sevgi ile..

@Single_factor

Açıkçası akademik anlamdaki çalışma boyutunu bilemiyorum. Bizim lokalde enstrüman çalan arkadaşlar ile buluşuyoruz. İsteyen enstrüman çalıyor, isteyen dinlemeye geliyor. Muhabbet edip çay içiyoruz.
Arada enstrüman çalmak isteyen arkadaşlar da bilen kişilerden öğrenmeye çalışıyorlar.

Amacım profesyonel şekilde bir müzisyen olmak değil muhakkak, sadece yeteneksiz birisinin kendi kendine bir kaç parça çalabilecek seviyeye gelir mi diye merak ettim. Bu parçaları çalarken nota da kaçabilir, veya detone de olabilir.
Maksat günün 45 dakika 1 saatinde kendime bir meşgale yapıp terapi niyetine vakit geçirmek.

Herkesin önerileri ve fikirleri için teşekkür ederim, aranızda tartışmaya gerek yok. Müzik ruhun gıdasıdır, müzik eğlencedir, müzik aşktır. En azından bu başlıkta daha çok birbirimizi alttan alalım.

Sevgi ile..
Profesyonel şekilde ilerlemek istemiyorsanız konudaki tartışmaları dikkate almanın bir anlamı yok. İlginizi çekiyorsa alın deneyin, hiç bir zararı olmaz aksine faydası olur. Hatta belki yetenekli olduğunuz ortaya çıkar, belli olmaz.
Evet kulaktan yetenekli olmak avantajdır, işleri çok kolaylaştırır. Ama olmadan da olur. Profesyonel kariyer olarak düşünen birisi için sorun olabilir ama hobi olarak çalındığında bir anlamı yok. İyi veya kötü çalmak, ya da "uzmanlaşamamak" sizi bağlayan bir durum. Başka kimseyi ilgilendirmez.

@Buffy bir ortopedi engellisiyim, benim çalabileceğim enstrümanlar neler? Durumumu anlatayım. İki elimde dirseğe kadar var. Devamı yok hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı