Enver Paşa beceriksiz bir Paşa mıydı?

Savaşa girmeme seçeneğimiz vardı da biz mi seçmedik? İngiltere ve Rusya Almanya'nın yanında yer almasaydık bile topraklarımızı alacaktı. Zaten ilk seçenek olarak itilâf devletlerinin kapısını çaldık.
Haklısınız hocam bu yönüyle düşünmemiştim.

Dünya savaşına birkaç paşanın kararı ile girdiğimizi zannediyorsan son 300 yıllık dünya tarihini şöyle bir daha baştan okumanı tavsiye ederim çünkü çoook yanlış okumuşsun...
Haklısınız.
 
Haklısınız hocam bu yönüyle düşünmemiştim.

Savaşa girmemek de o kadar kolay bir şey değil bir de hele hele yıkılış devrindeyken ismet inönü 2.dünya savaşında başardı onu.
 
Bir nevi doğru fakat yanlış bakış açısı. Savaş biraz daha uzasaydı savaşa dahil bile olmadan perişan olacaktık.

İhtimallerle gideceksek ohoo yani sonuca bakmak lazım.
 
Enver Paşa başarılı Komutan Ama başarılı bir Devlet başkanı değil ayrıca Enver Paşa adam gibi askeri rütbeleri geçmedi bir anda Orgeneral oldu Sonra Savaş bakanı tecrübesi yoktu normal en basitinden Almanlara çok güvenmesi Atatürk'ün karşı çıkmasına rağmen Türk ordusu başına Alman komutanları koyması
 
Enver paşa çok yetenekli bir kurmay subay olarak yetişiyor ve gençlik yılları başarılar ile dolu lakin damat olup bir anda yükselmeye başlayınca sanırım fazlaca kibire kapıldı. Ayrıca tecrübe etmesi gereken birçok rütbeyi atlayarak harbiye nazırı olması ona çok büyük hatalar yapmasına sebep oldu. Beceriksiz değil ama fazla kibirli diyebiliriz. Kibirde insanın bütün yeteneklerini körelten bir duygu.
 

Geri
Yukarı