Epic Games Epic Games Neden Sevilmiyor?

İnsanlar neden Epic Games'i sevmiyor anlamıyorum. Adamlar her hafta düzenli bedavaya oyun veriyorlar. Daha yeni Steam'de 400 TL olan Wither 3'ü Epic'ten 15 TL'ye aldım. Özellikle Türk oyuncular için iyi bir oyun servisi olmasına rağmen insanlar sürekli küçümsüyor. Bunun nedenini bilen yazabilir mi?
Yapımcılara para verip PC sektörünü tekelleştirmesi , çöp bir launcherı olması gibi. Adamlar kaliteli bir iş ortaya koyamayınca paralarıylainsanların gönlünü kapmaya çalışıyor. Bakın mesela sizce RDR 2 neden Steam'e geç geldi ?

Launcher'larının kaynak kullanımı çok fazla.

Steam adeta bir oyuncu topluluğu gibi hissettirirken.. Epic, daha çok oyun satış platformu gibi.

İncelemeler, çizimler, atölye modları, Remote Play, özel temalar, geniş ekran modu, tartışmalar, pazar, rehberler, koleksiyon kartları, Proton, doğru düzgün çalışabilen bir çevrimdışı mod.

Bunların kaçı Epic'te var? Steam gerçekten samimi hissettiriyor, Epic'se ücretsiz oyun vermesi olayı olmasa ve Fortnite'da olmasa çok kullanılmaz gibi bence.

Daha oyun dosyalarını bir diskten diğer diske taşıyamayan bir launcher'dan bahsediyoruz.(Siz kendiniz belki yapabilirsiniz ancak Launcher'da böyle bir seçenek yok.)

.. bu zamlarda Steam'i suçlu bulanları anlamadım, zamlardan marketleri suçlayan Apk'li dayılar gibi olmuş :D

Bitmez ama kullanan bayağı azalır. 1000 liraya oyun satarlarsa insanlar almaz. Daha sade olduğu için Epic'i daha güzel buldum ben. Kimseye kendimi sergilemek ya da topluluğa karışmak gibi bir niyetim olmadı hiçbir zaman.
Steam ayıp etmiş 1000 liraya satmakla. Neden bu fiyata kafasına göre satıyormuş ki? 😂 😂

Yapımcılara para verip PC sektörünü tekelleştirmesi , çöp bir launcherı olması gibi. Adamlar kaliteli bir iş ortaya koyamayınca paralarıyla insanların gönlünü kapmaya çalışıyor. Bakın mesela sizce RDR 2 neden Steam'e geç geldi?

Sadece onunla kalsa iyi yine. Hali hazırda satılan Metro Exodus'u satıştan kaldırttılar.

İnsanlar neden Epic Games'i sevmiyor anlamıyorum. Adamlar her hafta düzenli bedavaya oyun veriyorlar. Daha yeni Steam'de 400 TL olan Wither 3'ü Epic'ten 15 TL'ye aldım. Özellikle Türk oyuncular için iyi bir oyun servisi olmasına rağmen insanlar sürekli küçümsüyor. Bunun nedenini bilen yazabilir mi?

Launcher berbat. Ayrıca Steam'de koleksiyon kartı olayı, başarım olayı, oyun satın aldığın zamanki kazandığın puanlar ile hesabını daha da kişiselleştirmeni salıyor. Onun dışında Steam'de daha sayamadığım bir sürü özelik var ama Epic Games bir ara ( 2010 ya da daha önce ) PC oyunculuğu ölü dedi. Neden oraya oyun yapalım korsan alıyorsunuz deyip PC oyunculu umursamadı ama Steam PC oyunculuğu kurtardı ve şimdi Epic sanki PC oyunculuğunu o bu noktaya getirmiş gibi PC oyunculu sayenizde ayakta deyip asil kahraman olan Steam mi kötülüğüyor. Ve sadece beleş oyun dağıtmak bunu unuturmaz. Son olarak insanlar sırf ondan alsın diye Steam'deki birçok oyunu kendine exclusive yaparak para kazanmaya çalışıyor. Ama artık bunu da kimse yapmak istemiyor çünkü para imajdan daha önemli bu kötü Launcher'dan ötürü para verdiğin oyunu açamıyorusun. İşte bu yüzden sadece Epic'den beleş oyun al tabii onları açabilirsen.

Arayüzü hoşuma gitmiyor. Bundan ziyade kullanıcılara ait herhangi bir profilin olmaması sevmediğim yönlerinden bir tanesi. Daha yavaş kalıyor gibi bir izlenimi de mevcut. Artı yönleri ise bazen ücretsiz güzel oyunlar yakalayabildik ve Steam'e göre biraz daha uygun fiyatlı oyunların olması. Sevmiyor değilim ama şu anlık Steam'in yanından geçemez gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı