Erdoğan’dan maden ocağı patlamasına ilişkin kader açıklaması

Nedense bu kader bir tek işçi sınıfını, fakiri, garibanı, kimsesizi vuruyor. Hiç can güvenliği için alınan önlemlerin hat safhada olduğu ülkelerde böyle bir kader görmedim, duymadım ben. Açık açık alınmayan önlemleri, zorlu çalışma koşullarını dile getiremiyoruz ve buna kader diyoruz her birimiz ülkemizde. Meğerse bir insan evladının can sağlığından daha kıymetli ve kadere bırakılmayacak ne olabilir şu hayatta sorarım size. Orada yaşamını yitiren herkes bir ana-baba evladıydı, abiydi, kardeşti, eşti, dosttu. Orada yaşamını yitirenlerin yakınlarının da bir parçaları koptu, onlar da bir nevi öldü yani. Fakat yine birileri daha da zenginleşsin diye, birileri aylık geçimini kıt kanaat sağlamak için zorlu şartlar altında çalışırken hayatını kaybetti ve bu kader oldu. Yemin ederim ki bu sadece kader değil ya. Bu kaotik ve saçma bir yüzyılın karanlık yansıması.
 
Son düzenleme:
Yalnız kader Erdoğan'ın dediği gibi birşey değil.Ona göre olacağı varmış olmuş.Ama eğer gerekli önlemler alınsaydı bunlar olmayacaktı.

Seçimi kaybedince de kader diyecek herhalde.
 
Hak verilmez, alınır. Biz pasif kaldıkça muktedirler hep böyle dalga geçer bizle.
İşçiler birleşin ve mücadele edin.
Gördüğünüz gibi sizi her gün ölüme yolluyorlar.
Maden ocaklarında iş güvenliği ve hayat kurtaracak tedbirler tam anlamıyla alınmadan madene inmemek üzere tüm maden işçileri olarak genel greve girin. Grev kırıcıları olursa onları da madene sokmayın. Yandaş sendikalardan istifa edip grev yapan sendikalara katılın.
 
Dünyadaki milyonlarca yıl içerisinden Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidar olduğu döneme denk gelmek... Bir insan bir ülkeyi bu kadar mı kötü yönetir ya? Hangi ülkede böyle facialar oluyor? Neden böyle faciaların olmaması adına önlemler almıyorsunuz ve böyle absürt açıklamalar yapıyorsunuz? Aynı açıklamayı da Soma faciasında da yapmış. İyi şeyler olunca biz yaptık, biz ettik, kötü şeyler olunca kader...
 

Geri
Yukarı