Erkek olmak üstünlük mü?

@Bir Matmazel erkeklerin sadece yüzde 40'ı çocuk sahibi olabiliyordu.
Erkeklerin sadece yüzde 40'ının çocuk sahibi olabildiği bir dünyada kadınların yüzde 80'i çocuk sahibi olabiliyordu sanırım. :D ay komiksiniz. Erkekler üremek için yeni bir cins buldular da haberimiz yok sanırım. :D
 
@SeanStrickland Katılıyorum, 1. ve 2. Dünya savaşında bile bazı okullar ve köylerdeki tüm erkekler şehit olmuştu, köyde sadece kadınlar kalmıştı. Erkekler olmasaydı kadınlar taş devrinde yaşıyor olurdu.

Bu feministe ne kadar da anlatsanız aynı şeyi tekrar edecek sadece kadınları savunacak. Boşuna uğraşmayın.
Günümüz kadınlarının hepsi aynı, savundukları şeylerden bir haberler, hepsi ezber yapıyor kendi fikirleri değil, feminizm pohpohlaması ve propagandası.
 
@SeanStrickland katılıyorum, 1. ve 2. dünya savaşında bile bazı okullar ve köylerdeki tüm erkekler şehit olmuştu, köyde sadece kadınlar kalmıştı. Erkekler olmasaydı kadınlar taş devrinde yaşıyor olurdu.

Günümüz kadınlarının hepsi aynı, savundukları şeylerden bir haberler, hepsi ezber yapıyor kendi fikirleri değil, feminizm pohpohlaması ve propagandası.

Aynen öyle, neymiş biyolojik olarak üstünmüş bizden? Ne fark eder ki yine gökdelenleri yapan biziz.
 
Kalıcı bir üstünlük olmamakla beraber, farklı konularda yetkinlik ve yatkınlıklar mevcuttur. Türün yapısı, beraberliği tercih eder, türün geldiği 21. yy'da ise parçala ve yönet'e teslim olmuştur.

Türün (homo sapiens) cinsiyetlerinin (erkek ve kadın) ortak noktalarına göre yaklaşım sergilersek:

Erkek kas yapısı, kadın kas yapısı farklıdır. İskelet sistemi de, bu yüzden ağır işlerde başarılı olan erkek sayısı daha fazladır. Hafif işler diyebileceğimiz konuda ikisi de eğitime bağlı olarak aynı iyiliktedir. Kadının parmak yapısının daha ince olması ise onların bazı diğer işlerde daha iyi olmalarını sağlamıştır - geçmişten günümüze halı ve kilim örme, ki bunlar matematiksel işlemlerdir beyin açısından.

Beyin yapıları hormonal açıdan da farklıdır, bu da daha farklı beyin bölgelerinin gelişmesine olanak sağlar. Renkleri ve kokuları kadınlar erkeklerden çok daha detaylı ayırır. Erkekler görme ve boyut algılama konusunda daha iyidirler, bu da haritalama veya bina planlama gibi ihtiyaçlara cevap verir.

Beyin gelişimi konusunda ise kadınların daha hızlı geliştikleri bilinmektedir, 16 yaşındaki bir kadının beyin gelişimi aynı yaştaki erkekten ileridedir. Ancak gelişimini erken tamamladığı için ileriki yaşlarda IQ açısından ileride olan puanı, aynı yaşa geldiklerinde ortalama 4 puan geriye düşmektedir çünkü erkek beyninin hacmen daha büyük olması ve gelişiminin 20'li yaşlara doğru devam etmesi durumu söz konusudur. (DOI:10.1016/S0160-2896(99)00009-4)

Ortalama bilişsel kabiliyetler konusunda, görsel hafızada erkekler, uzun vadeli ve sözel hafızada kadınlar daha başarılıdırlar. İleri seviye matematiksel konularda erkeklerin daha başarılı oldukları gözlemlenmiştir. (DOI: 10.1023/A:1009027516424)

İlginçtir ki, erkek zeka havuzu yüksek ve alçak olarak çok uçlarda (çok zeki veya gerizekalı) seyrederken, kadın zeka havuzunda zeka daha az dalgalı (ortalama üstü veya ortalama altı) bir çizgi gösterir.

Erkeklerin çoğu şeyi inşa etmelerini göz önüne alırsak, kadınların zorunlu kalmadıkça bu tür şeylere girmemeye özen gösterdiklerini görüyoruz. Bir ve İkinci Dünya savaşlarından yenilerek ayrılmış Almanya'nın toplumsal yapısında kadınların ve eğitimin önemi sistemin ayağa kalkması açısından muhteşem iki örnek iken, son 20 yıldır nükleer enerjiyi bırakma ve diğer politik meselelerle beraber ne kadar kötü bir duruma geldiğinin örneğini de barındırmaktadır. Tabi bu örneğin, Rusya, Ukrayna, Finlandiya gibi başka örnekleri de mevcut. Ülkemiz ise dramı bırakıp üretim örnekleriyle ilerleyecekken Marshall doktrinleri sebebiyle baltalanmış, siyasal açıdan da böl ve yönete karşı henüz/hala gelememektedir.

Malesef günümüzdeki beyin tüketici iletişim aygıtları ve bilgi bombardımanı sebebiyle, türümüzün en azından normal olması gereken düşünme ve muhakeme yetenekleri şu ara revaçta olan yapay zekalar kadardır. Birilerinin yazdıklarını doğru kabul edip, araştırmadan sadece soru sorarak, bir şeyi nasıl arayabilirim konusunda tek bir kanaldan beslenerek, deneme yanılma yapmadan ve tecrübe edinmeden pek çok şeyi yaşadığını sandığından dolayı oldukça yapay bir bilinç profili oluşmuş görünmekte cinsiyet fark etmeksizin.

50.000 yıllık türsel süreç içerisinde oluşan kadın erkek ilişkilerinin en temel noktası olan çekirdek aile yapısının yok edilmesinin hizmet ettiği yegane amaç, toplum yapısının yok edilmesi gibi görünmekle beraber, hiçbir savaş olmadığında ne kadar güzel şeyler yaratabileceğimize olan inancımı da bazen beslemektedir.
 
Ben de fikrimi belirttim. Ayrıca fiziksel üstünlüğe taktım ben fiziksel güce değil. Doğru okumanızı rica ediyorum. Fiziksel kavramı eğer biyolojik olarak kullanılıyorsa kadınların bir üstünlüğünden bahsedilebilir. İkinci olarak çoğu tutum, başarı, farkındalık, davranış ölçekleri ile yapılan bilimsel çalışmalarda genellikle kadınların ortalamaları erkeklerin ortalamalarından daha yüksek çıkar. Bunlar bilimsel veriler ben sizin gibi yorum yapmayı değil direkt olarak bilimsel verileri kullanmayı tercih ediyorum. Bir üstünlük söz konusu değil demek erkeklerin değil, kadınların mütevazı davrandığının bir göstergesidir.

Çok ilginç hala beni anlamamanız. Sanırım az okuyorsunuz.

Kaynak atsana bu biyolojik üstünlük olayı neymiş görelim. Hangi durumlarda bu dayanıklılığınız sayesinde hayatta kaldınız merak ettim.
 
@Bir Matmazel Kullanıcı imzanızda kendiniz ile çelişiyorsunuz.
"Dünyanın Merkezi Tabiattır ve O da Kadındır".
Cümlesinde kadınlara pozitif bir ayrımcılık var.
Amansız bir Feminist.
Ancak burada da "Feminist" yazıyor. Feministlik ise erkek ve kadının daima eşit olmasıdır. Kendinizle çelişiyorsunuz.

Unutmayın, kadın olmadan erkek, erkek olmadan kadın bir şeye yaramıyor. Cinsiyet ayrımcılığı yapmak yerine birlikte mutlu mesut yaşayın. En azından bu tarz saçma sapan tartışmalara girmezsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı