Erken yaşta evlilik hakkındaki düşünceleriniz neler?

Tamamen aynı düşünce. Evlilik zahmetli bir iş.

Boş verin kazanın paranızı bakın dalganıza kafanız rahat olsun bu dünyaya 1 kere geliniyor onda da rahat bir hayat yaşayacan karısı olanları da gördük paralarını yerler sonra boşanırlar üstüne bir de nafaka verirsin.
 
Erken yaşta evlilikte boşanmanın en büyük sebebi düzenin tam oturmaması. Erkek yeni işe başlamış ve deneyimsiz oluyor o yüzden boşanıyorlar. Doğuştan zengin değilseniz mantıksızdır erken evlenmek.
 
Yapabilen için müthiş bir şey, ama ne yazık ki evleneyim de olsun akli ile sıkıntı cikiyor.
Bence bayan için 22-26, bay için 25-30 en uygun zamandır. Ama şahsen şu durumda evlenmek istemem, kendime bakamıyorum bir de o sorumluluğu mu alacağım, Allah büyük konusturmasin ama cidden yapabilirsem bekar yaşamaya çalışacağım ya da ailemle.
 
Eğer iki taraf da birbirini yeterince süredir tanıyorsa ve birbirilerini seviyor, saygı gösteriyorlarsa pek de sorun yaratacağını sanmıyorum. Tabii bunun için biraz ekonomik özgürlük gerekiyor.
 
Eğer iki taraf da birbirini yeterince süredir tanıyorsa ve birbirilerini seviyor, saygı gösteriyorlarsa pek de sorun yaratacağını sanmıyorum. Tabii bunun için biraz ekonomik özgürlük gerekiyor.

En önemlisi para para para herkes bu hayata para için yaşıyor daha da bir artısı yok.
 
Annem&Babam, Anneannem&Dedem mutlu evlilikleri var Allah huzurlarını bozmasın çevremdeki bazı kişilerin aileleri huzurlu değil hatta sosyal medyaya vb bakınca kimse mutlu değil mutlu bir ailede yetiştiğim halde ben bile evliliğe negatif bakıyorum bence evlilik güzel bir şey ama gerçekten hayatını birleştirebileceğin sana tam uygun hasta olduğunda bakacağın hasta olursan sana bakacak darlıkta terk etmeyecek ortak zevk&hobilerin olduğu birini bulursan evlen - Öyle birisi yok boşuna aramayın- ama sırf çevresinde "Hala evlenmedin mi?" "Ne zaman evleneceksin?" "Sana bi' kız bakalım?" "X'in/Y'nin ailesi görücüye gelecekler güzelce hoşla." Diyalogları yüzünden evlenenlerin yuvaları dağılıyor hemen bence evlilik çevreden bağımsız olmalı. Bu arada evlilik çok pahalı evlenecekseniz gidin ücra bir ilçede sessiz sedasız nişanlanıp kaçın gidin 2 saatlik düğün salonu için binlerce kağıt saymak yok devenin dedirtir.
 
Bana göre insan karakteri iş yaşantısına başladığında bile değişiyor. En erken 22 yaşında mezun olup iş yaşantısına başlaması 23-24 yaşlarını buluyor. O yüzden erken olduğunu düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı