Eski arkadaşımla barışmalı mıyım?

@ByCookie cidden küfür etmeyen insanlar hakkında öyle bir düşüncesi varsa o insanın arkadaş olmak için bir sebep yok. Küfür edince havalı olmuyorsun, küfür etmeyince de saf olmuyorsun.
Arkadaşları öyle düşünüyor. Sonuçta 10 tane kız arkadaşı olmuş insanlar 😂, bizden iyi biliyorlardır herhalde 🤷‍♂️.
 
Arkadaşları öyle düşünüyor galiba.
Şimdi bir insanın arkadaş çevresi onun nasıl bir insan olduğunu biraz olsun açıklıyor. Öyle saçma bir düşünceye sahip bir ortamda ise pek bir farkı yoktur arkadaşlarından.
Aynısını yaşadım. 1 affettim, 2 affettim, 3-4 derken 10'dan fazla affettim. Sonrasında 1 gün benle oynayıp öbür gün yine sövüyorlardı. Bana kukla gibi davrandıklarını fark edince çıktım gittim.
Aynı hatayı ben de yaptım ne yazık ki. Sana sövenler ile arkadaş olmamalısın. "Ama kızgındı öyle demek istememiştir" gibi bir şey söz konusu olamaz. İnsanın gerçek yüzü kızgın iken ortaya çıkar.
 
Okurken sinirlendim, ben olsam barışmazdım. Her şey öyle bir köşeye atıp unutulmuyor. Her şeyi geçtim kız arkadaşına laf attığını söylüyorsun. Eski arkadaşını, eskide bırakmanın zamanı gelmiş.
Bence de. Benim arkadaş ortamım da iyi değildi maalesef ki. 4-5 tanesi ile küsmüşümdür. Eski bir arkadaşınsa hele ki daha önceden kavga etmişsen veya sana hainlik yaptıysa affetme. Sil gitsin. Benim o 4-5 tanesini sildim. Genelde ilkokul ve ortaokuldaki arkadaşlarımın çoğu karşısında saygın biri olarak görüldüm genelde. Kimse bana dalaşmayı bile düşünmedi. Çoğundan haber alamıyorum. Dediğim gibi çoğunu hatırlamıyorum ama bazıları var ki onlardan haber almak istiyorum ancak ulaşamıyorum. Genelde çoğunu hatırlamıyorum bile. Geçmişte bırakman gerek hele ki böyle bir arkadaşsa. Gerçi arkadaş demeyi bile haketmiyor.
Ailem bana ondan daha iyi tercihler olacağını düşündüklerini ve liseye yeni atıldığım için hayatımdan daha bir sürü insanın gelip geçeceğini söyledi. Sizce haklılar mı? Gerçi 9 bitti hala evdeyim 😀.
Birazcık haklılar. Daha bir sürü insanla tanışacaksın. Umarım güzel bir arkadaş ortamın olur. Benim durumum hala öyle. Çok samimi olduğum insanlarla görüşemiyorum genelde. Denk gelemiyorum. Bazen üzülüyorum ve sitem ediyorum ''Allah'ım neden hiç beni seven yok'' diye. Sevilen bir insan olduğumu düşünmüyorum herkesle samimi ve genelde saygılı bir iletişimim olmasına rağmen. Olsun diyorum elbet bir gün istediğim kişiler karşıma çıkacak diye düşünüyorum. Kendimi böyle teselli ediyorum. Canım çok sıkılıyor. Bu yüzden burada takılıyorum ve burada kendimi avutuyorum. Evde değilsin dostum merak etme. Kimileri çocukluk arkadaşı olarak tanışır ve devam eder kimileri ise üniversitede tanışır ve ilişkileri devam eder. Kısacası üzülme dostum. Giden gider, kalanlar hep beraber kalır.
 
Her şeyi karşılıklı yapın ve bir arkadas kolay kazanılmadığını anlasın. Barışırsa barışın, iyi bir şey yaparsa yapın, sizi yalnız bırakırsa sizde onu yalnız bırakın, para harcarsa sizde harcayın. Dini konulara gelirsek bu konular ile arkadaşlık konularını karıştırmayın.
 
Bence de. Benim arkadaş ortamım da iyi değildi maalesef ki. 4-5 tanesi ile küsmüşümdür. Eski bir arkadaşınsa hele ki daha önceden kavga etmişsen veya sana hainlik yaptıysa affetme. Sil gitsin. Benim o 4-5 tanesini sildim. Genelde ilkokul ve ortaokuldaki arkadaşlarımın çoğu karşısında saygın biri olarak görüldüm genelde. Kimse bana dalaşmayı bile düşünmedi. Çoğundan haber alamıyorum. Dediğim gibi çoğunu hatırlamıyorum ama bazıları var ki onlardan haber almak istiyorum ancak ulaşamıyorum. Genelde çoğunu hatırlamıyorum bile. Geçmişte bırakman gerek hele ki böyle bir arkadaşsa. Gerçi arkadaş demeyi bile hak etmiyor.
En güzelini yapmışsın. Hayata bir defa geliyoruz, onda da kimsenin yaptığı yanlışın üstünü örtmek zorunda değiliz. Benim de daha önceden basit sebeplerle hayatımdan çıkardığım çok insan olmuştu.
 
Tekrar arkadaş olma isteğini kabul ettim ve uzun uzun konuştuk. Konuşmamızın sonunda bana bir konuşma platformunun linkini attı, linke bastıktan sonra sitenin açılmadığını söyledim ama beni engellemişti. Sonrasında bilgisayarıma rat yedim zaten. Allah belasını versin bir daha kimseyle arkadaş olmayacağım. Konu kitlenebilir.
 
Tekrar arkadaş olma isteğini kabul ettim ve uzun uzun konuştuk. Konuşmamızın sonunda bana bir konuşma platformunun linkini attı, linke bastıktan sonra sitenin açılmadığını söyledim ama beni engellemişti. Sonrasında bilgisayarıma rat yedim zaten. Allah belasını versin bir daha kimseyle arkadaş olmayacağım. Konu kitlenebilir.
Sevgiline bile hakaret edecek kadar karaktersizmiş zaten, kurtulmuş oldun. Daha takma boşver.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı